От х:

Днес в x:

Възрастови ограничения за посещение в пощите в община Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев и ръководството на регионалното управление Български пощи Хасково уточниха съвместни мерки за сигурност във връзка с предстоящото изплащане на пенсиите през месец април, съобщиха от общината.  По повод усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус COVID-19, се въвеждат допълнителни мерки на територията на пощенските станции в Хасково и селата от общината.

На клиентите, посещаващи офисите на Български пощи се препоръчва да носят маски.

Стриктно да спазват дистанция от 2 метра помежду си.

Изплащането на пенсиите и социалните помощи, ще се извършва по обявен график.

За периода на изплащане на пенсиите в пощенските станции се въвежда приоритетно обслужване на клиенти над 60 години от началото на работния ден до 12,00 часа, съгласно действащите графици.

Клиентите под 60 години, както и тези, на които се налага да бъдат обслужени извън графика за пенсии, трябва да посещават пощенските клонове извън този времеви диапазон.

От 7 април 2020 година екипи от доброволци от община Хасково ще съдействат на възрастните хора и на служителите на пощенските станции за спазване на реда и за недопускане на струпване на хора и създаване на напрежение. Доброволни екипи и служители на „Екопрогрес“ ще дезинфекцират през няколко часа местата около пощенските клонове, където се събират повече хора.

В селата от община Хасково пощенските служители ще бъдат подпомогнати от кметовете на населените места и от доброволци при необходимост. Там община Хасково вече осигури дезинфектанти за обществените места, които се посещават от повече хора.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев, служителите на общината и доброволците ще подпомагат работата на Български пощи, с цел спокойно и безопасно изплащане на пенсиите и предпазване на хората от контакти и евентуално заразяване с коронавирус. Станислав Дечев благодари на всички граждани за разбирането и личната отговорност, които проявяват в този сложен момент и призовава „Останете си вкъщи!“.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Ба
  Барон Унгер фон Щернберг
  34 -2
  13:24, 4 апр 2020
  Абе Дечев то много хубаво да си стоим в къщи и да се излежаваме ама трябва и да се яде пък парите свършват а зимата не си отива та и треват не расте а тя ни остава единствената надежда за ядене Ако така я караме скоро ще минем на ФОТОСИНТЕЗА
  • Ку
   Курзатеб Мутроляк
   11 -2
   16:24, 4 апр 2020
   Ако вкараме 10-20 мутри и бейове в Кучкарника на Бай Добри за 1 седмица на бой и вода ,
   те ще дарят 100 милиона лева на Общината
 • 2
  On
  One Euro Man
  23 -3
  14:22, 4 апр 2020
  Как Станко кмета и неговия екип от експерти ще подпомагат пощите се питах. Ама си и отговорих: най-стават да плюнчат пощенските марки в касовия салон. Защото само лизачи са уредени в общината. Станко мъдро ще насочва усилията на хората си, щото пощата да функционира спокойно и гладко в това кризисно време. Освен това той и непрекъснато ще държи връзка с болницата, дали не им трябват мед. сестри.
 • 3
  Г-н Дечев, предложете за гласуване в общинския съвет мерки за подпомагане икономиката на град Хасково. 1.Всички места по пазарите без такса до края на годината. 2.Всички общински обекти отдадени под наем да не плащат такъв до края на годината. 3 .Всички платени места за паркиране - безплатни до края на годината. 4.Градския транспорт- безплатен до края годината.5.Таксиметровите услуги с определен лимит за цена на километър, който нямат право да надвишават - иначе се отнема лиценза.6.Ведомствените жилища без наем до края на годината.7.Всички чиновници в общината задължително превеждат всеки месец едно дневно възнаграждение на болниците и поликлиниките ангажирани с корона вируса. 8 ВСИЧКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, А ПАРИТЕ СЕ ПРЕВЕЖДАТ НА БОЛНИЦАТА. И още друго каквото се сетите в помощ на хората. Гласуването да се извърши поименно и медиите в града да отразят точно КОЙ ОТ СЪВЕТНИЦЕТЕ КАК Е ГЛАСУВАЛ. Да се знае и помни кого да избираме на следващите избори.
  • Не
   Невъзможно
   15 0
   16:32, 4 апр 2020
   Т. 7 и т. 8 са АБСОЛЮТНО, тотално и т.н. неприложими. Българинът и още повече бг чиновник не обича да му бъркат в джоба. Напротив- като наследство си чака процентното увеличение на заплатата от всеки 1 януари.
 • 4
  По къси ръкави -
  и когато някой заразен говори с него -
  всичките плюнки полепват по тез "мъжки мишци"
  • Ко
   Когато Заптиетата
   4 -4
   16:48, 4 апр 2020
   почнат да заразяват Майките и Бащите си
   ....
   ще е късно :))
  • То
   Тончо
   2 -6
   17:38, 4 апр 2020
   Тъпака си ти, снимката е от преди години, ама ти о... Виж коментара
 • 5
  Ге
  Герберясъл филм
  11 -1
  18:43, 4 апр 2020
  Къде му се е усложнила обстановка на кметченцето, че въвежда не знам какви си мерки? Болната оздравя, но всяка вечер ни я съобщават по телевизията в бройката. Роднината ѝ скучае някъде, леко покашляйки. Каква е тази сложна обстановка, та трябва старците да стоят като концлагеристи пред немска полева кухня?
 • 6
  Ге
  Георги
  9 0
  19:44, 4 апр 2020
  Слугата на Диктатора каза: „Призовавам българските граждани да не възприемат Цветница и Великден като празници! Не ходете на църква, не е време за празници“, докато Диктатора на Слугата пък вика: „След две седмици вече ще сме в Ада“.
  Отменете и Господ! Щото Слугата на Диктатора казал!
  К’во си играете на шикалки?!
 • 7
  Ай
  айпи анализатор
  3 -2
  21:26, 4 апр 2020
  Не четете горните постове, защото са писани от само две места с еднакви айпи адрееси ! А човека използващ думата заптиета и други повтарящи се алгоритми и че вече е на прицела на Мосад и руско-турските тайни служби ? Интернет пространството се следи и то от късо!
  • Ga
   GayP анал-изатор
   4 -1
   01:58, 5 апр 2020
   2-та ми най-добри приятели в Америка -
   Равин и Пенсиониран ФБР агент (бивши във ФБР няма)
   ....
   Заптиетата на Боци Маймуната вече пратиха запитване до САЩ (2017г) и бяха ритнати в топките
 • 8
  Ай
  Айпи шеста версия следяч
  3 -1
  22:40, 4 апр 2020
  Колко късо, от централата или още от дерекя?
 • 9
  Какво крият Нацистките медии от Българите ?
  ...
  ТАСС, 4 април. Руските аерокосмически сили (VKS) завършиха прехвърлянето на военни специалисти и необходимото оборудване в Сърбия, за да помогнат в борбата с разпространението на коронавирусна инфекция. Последният, 11-ти самолет Ил-76 пристигна на авиобаза Батайница, разположено на 20 км северозападно от Белград. Това съобщиха в събота в Министерството на отбраната на Руската федерация. Самолетите VKS незабавно доставиха в Сърбия 87 военнослужещи от Министерството на отбраната на Русия, включително военни лекари, специалисти вирусолози от радиационната, химическата и биологичната отбранителни сили, специално медицинско оборудване, както и защитна екипировка и 16 единици военна техника.
 • 10
  Fi
  firebg
  0 -1
  10:26, 5 апр 2020
  пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Възможно е днес да се разочаровате от развитието на събитията на работното място, но за щастие ще ви се отдаде възможност да постъпите по начин, който в крайна сметка да ви удовлетвори. Подновявате стара връзка което настина ви въодушевява. Бъдете внимателни обаче, за да не останат излъгани очакванията ви. Ще бъдете заинтригувани от нещо.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С желание ще погледнете на предложение за повече развлечения днес, макар, че имате достатъчно свои ангажименти. При добра организация можете да имате всичко, което пожелаете. От вас зависи. Отношенията ви с някой, когото харесвате ще се задълбочат, бъдете търпеливи и по-малко своенравни.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Физическият ви тонус е отличен и това ще ви позволи да предприемете действия в много посоки. Ще се ангажирате с много задачи, а това предполага повече отговорност и концентрация. Не пренебрегвайте непосредствените си задължения. Съсредоточете се и определете приоритетите си. Намерете време и за разтоварване. На някои от вас предстои дълго пътуване.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налага се да свършите доста неща днес. Някои от вас са си поставили доста амбициозни цели и нямате никакво време ако сте решили да успеете на време. Притежавате необходимите качества и ви е нужна малко повече концентрация, за да се справите. Все по-близо сте до сърцето на желания човек и просто трябва да проявите търпение и да не насилвате събитията.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Няма съмнения, че с труда и упорството си създавате предпоставки за положителни развития в живота си. Сътрудничеството с влиятелен човек ще ускори придвижването на конкретна задача от сферата на професионалните интереси, образованието, бизнеса или в социален аспект. Всичко започнато днес обещава да свърши навреме и успешно.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес сте изключително работоспособни и смятате, че с всичко което ви очаква можете да се справите сами. Наистина имате реални шансове за успех, но не пренебрегвайте мнението и помощта на околните. Със сигурност могат да са ви от полза. Случайно ще разберете нещо много важно за вас и това ще ви зарадва. Съхране-те част от енергията си и зарадвайте приятно семейството си.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Духовната ви принадлежност към общочовешките ценности ви кара да търсите и да общувате с хора, близки по дух и култура. Ще дадете изява на претенциите си към някого, но това няма да го отдалечи от вас, напротив. Щастливи ще бъдете да откриете, че имате сродни интереси и се вълнувате от общи преживявания.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате доста проблеми на работното място днес, но желанието ви за успех е по-силно от всичко, затова няма да е чудно че бързо успявате да се справите с тях. Мил жест от страна на близък приятел ще ви накара да се чувствате особено значими. Силните чувства, които изпитвате към определен човек могат да станат причина за нещо, което съвсем не очаквате.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С работата си през последните дни сте създали условия за по-ускорено развитие на събитията. Няма да останете безучастни и днес, ще продължите активно да следвате логиката им, приобщавайки към идеите си и други съмишленици. За всички от знака е в сила прогнозата, че скоро ще получат това, към което се стремят.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на добро настроение днес, което до голяма степен е обусловено от положителното развитие на делата ви в личен план. Успявате да стабилизирате отношенията си с човек на когото особено държите и това повдига духа ви. За предпочитане е да не предприемате нищо грандиозно днес, тъй като едва ли ще бъдат изпълнени всичките ви очаквания.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
04 юни 2020
Последни новини