От х:

Днес в x:

Втори ден опашка за пенсии пред пощата в Хасково

Изображение 1 от 3

    Втори ден пред централния клон на пощата се изви опашка за пенсии. Пред сградата днес предиобед имаше около 30 чакащи, предимно възрастни.

    Хората, които бяха най-отпред заявиха, че са дошли преди около половин час. Пропускателният режим се контролираше от охранителя на пощата.

    Заради трите почивни дни за Гергьовден – 6 май, редовното изплащане на пенсиите и добавките към тях за май т.г. започна на 9 май, когато също имаше опашка. Изплащането ще продължи до 20 май.

    Едновременно с пенсиите отново ще бъдат направени и допълнителните плащания – т. нар. „ковид добавка“ от 60 лв. и разликата между общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 г. и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 г.

    От 3 май т.г. започна изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през март 2022 г. Според данните, предоставени в Националния осигурителен институт (НОИ) от Министерството на здравеопазването, в това плащане са включени общо 7099 пенсионери в страната, информира БНР. От началото на годината броят на имащите право на тази сума достигна 748 822 души.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини