От х:

Днес в x:

26 °C

Опашка от чакащи за получаване на пенсии пред пощата в Хасково, раздават маски

  Опашка от чакащи се изви тази сутрин пред централната поща в Хасково, в първия ден от месеца за получаване на пенсии. В 8:00 часа пред входа на сградата имаше около 50-60 души, предимно възрастни мъже и жени.

  Повечето от тях заявиха, че бързат да си вземат парите, защото им са свършили и са им жизнено необходими - за покупка на лекарства и хранителни продукти. Преобладаващата част от хората на опашката бяха с предпазни маски. Носенето на предпазни средства от клиентите, посещаващи офисите на Български пощи е препоръчително по повод усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус Covid-19.

  За създаване на ред и организация сред чакащите на опашката сутринта бяха изпратени служители на общинската служба КОРЗ, полицаи и доброволци към община Хасково, които раздаваха маски. Предпазните средства са за многократна употреба и са от дарение на кметството. Те ще бъдат раздавани само на хора, които нямат маски, уточниха от общинската администрация.

  Изплащането на пенсиите и социалните помощи, се извършва по обявен график.

  За периода на изплащане на пенсиите в пощенските станции е въведено приоритетно обслужване на клиенти над 60 години от началото на работния ден до 12:00 часа, съгласно действащите графици. Клиентите под 60 години, както и тези, на които се налага да бъдат обслужени извън графика за пенсии, трябва да посещават пощенските клонове извън този времеви диапазон.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Те
   Техномаркет
   17 -5
   09:25, 7 апр 2020
   От 13.03.2020 поставяйте хладилника върху телевизора
  • 2
   Ру
   Румен авиатора
   23 -14
   09:27, 7 апр 2020
   Ето глада извади изгладнелите на улицата! Зад маските власта се опитва да се прекрие!
  • 3
   Ан
   Ангел
   20 -22
   09:30, 7 апр 2020
   Цялата държава сме спряли и страдаме всички работещи, който изкарват парите за пенсии, за да ги опазим пенсионерите, а те пак се струпали да ходят до пощата и да се навират един в друг!?! Толкова ли е сложно на карта да си получават пенсията?
   • То
    Тота
    25 -9
    09:38, 7 апр 2020
    Сложно е, 80г баба Бена няма как на банкомат, а тези с карти на 90 про са с запор и пак се налага да висят на опашки за мизерни те си 240 лв
   • Ар
    Архангел
    6 -18
    09:55, 7 апр 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Уч
    ученик
    10 -5
    11:18, 7 апр 2020
    човече от картата като теглиш взимат пари
   • Бъ
    бъззз
    5 -8
    11:51, 7 апр 2020
    Ученико, има поне една банка, която не взема пари при теглене.
    Прочети си урока, преди да пишеш!
   • ;d
    ;d.fw;ek
    11 -3
    12:10, 7 апр 2020
    ********* , нали дори и в карта трябва да отидеш до банкомат , да пипаш клавиши пипани от десетки преди теб да посетиш открито пространство обитавано от кихащи и кашлящи все същата е , а отгоре на това ще те таксува и банката с грешни пари за това че използва твоите пари , аман от малоумници.
   • Jo
    John
    2 -3
    13:47, 7 апр 2020
    20 или най-много 2 х 20 стотинки, толкова е таксата!
  • 4
   На
   Наблюдател
   9 -8
   10:09, 7 апр 2020
   За отбелязване е че драскача където ползва термини и изрази като бейве и заптиета и се нарича често с псевдонима хамерикански космат фалос е чинно нареден на опашката барабар с други пенсионери. Чака с нетърпение да вземе великденското си увеличение.
   И след като си напазарува го очаквайте най-рано следобед да ръси тука стихове за тикви, бейове, гроб и други склерозирали вече цитати и изрази.
   • Бо
    Боко
    4 -8
    11:20, 7 апр 2020
    Прав е човека, аз ви крада, а вие ми ръкопляскате. Виж коментара
  • 5
   Си
   Сибил
   16 -14
   10:13, 7 апр 2020
   Прав е човека, точно тези от снимката трябва да са карантинирани и да не излизат по улиците, а те не се пряха да обикалят и да се струпват.
   • По
    попа
    5 -4
    11:19, 7 апр 2020
    шило в торба седи ли
   • Д-
    д-р Менгеле
    3 -10
    12:15, 7 апр 2020
    Всички пенсионери трябва да се пуснат свободно да... Виж коментара
  • 6
   Ди
   динко
   6 -17
   11:07, 7 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Да
    Дамян
    12 -4
    11:18, 7 апр 2020
    Психопат.
  • 7
   Г-
   Г-н Михайлов
   8 -5
   11:48, 7 апр 2020
   Ееех, то било фасулски лесно! Нали е пандемия, имаме си епидемия, че даже и извънредно положение! Цял ден стоим пред нета и драскаме, ама драскаме яко! На кого каквото му дойде на ума.Даваме предложения, плюем тоз и оня, но никой не си направи сметката, че тези изстрадали труженици с по 40 и горница години трудов стаж и с мизерната 300лв има-няма пенсийка са принудени с маски или без, да се наредят като просяк на курбан, защото гладът е по-силен! Да не си на тяхното място! Организация Няма! Вие Господа измислени Генерали- Годжи и Слави в уголемен вид, за сетен път доказвате своята Некадърност и готовността да посрещнете едно извънредно положение, мислейки за всичко друго, но не и за Народа!!
  • 8
   Бя
   БЯ
   11 -3
   11:50, 7 апр 2020
   каква е тази сватба в махалата бе, нали уж сме в карантина?или за БОКОпомазаните може/
   алооо кмете вземи да се вземеш в ръце
   • Мл
    младоженецът
    8 -2
    12:42, 7 апр 2020
    Кметът ще върти кючеци на сватбата.
   • 11
    11111
    10 0
    13:06, 7 апр 2020
    там са свободните зони ...Кенана и Ямача са забранените за българи...
  • 9
   Ня
   Някой
   3 0
   14:57, 7 апр 2020
   Този полицай ми прилича на Радослав от новите на Общинска Полиция Хасково. Ей, Радо донеси маски в моя магазин на улица "Зайчар" за да ги продаваме!

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  21 сеп 2020
  Последни новини