От х:

Днес в x:

23 °C

Опашка от чакащи за получаване на пенсии пред пощата в Хасково, раздават маски

  Опашка от чакащи се изви тази сутрин пред централната поща в Хасково, в първия ден от месеца за получаване на пенсии. В 8:00 часа пред входа на сградата имаше около 50-60 души, предимно възрастни мъже и жени.

  Повечето от тях заявиха, че бързат да си вземат парите, защото им са свършили и са им жизнено необходими - за покупка на лекарства и хранителни продукти. Преобладаващата част от хората на опашката бяха с предпазни маски. Носенето на предпазни средства от клиентите, посещаващи офисите на Български пощи е препоръчително по повод усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус Covid-19.

  За създаване на ред и организация сред чакащите на опашката сутринта бяха изпратени служители на общинската служба КОРЗ, полицаи и доброволци към община Хасково, които раздаваха маски. Предпазните средства са за многократна употреба и са от дарение на кметството. Те ще бъдат раздавани само на хора, които нямат маски, уточниха от общинската администрация.

  Изплащането на пенсиите и социалните помощи, се извършва по обявен график.

  За периода на изплащане на пенсиите в пощенските станции е въведено приоритетно обслужване на клиенти над 60 години от началото на работния ден до 12:00 часа, съгласно действащите графици. Клиентите под 60 години, както и тези, на които се налага да бъдат обслужени извън графика за пенсии, трябва да посещават пощенските клонове извън този времеви диапазон.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Те
   Техномаркет
   17 -5
   09:25, 7 апр 2020
   От 13.03.2020 поставяйте хладилника върху телевизора
  • 2
   Ру
   Румен авиатора
   23 -14
   09:27, 7 апр 2020
   Ето глада извади изгладнелите на улицата! Зад маските власта се опитва да се прекрие!
  • 3
   Ан
   Ангел
   20 -22
   09:30, 7 апр 2020
   Цялата държава сме спряли и страдаме всички работещи, който изкарват парите за пенсии, за да ги опазим пенсионерите, а те пак се струпали да ходят до пощата и да се навират един в друг!?! Толкова ли е сложно на карта да си получават пенсията?
   • То
    Тота
    25 -9
    09:38, 7 апр 2020
    Сложно е, 80г баба Бена няма как на банкомат, а тези с карти на 90 про са с запор и пак се налага да висят на опашки за мизерни те си 240 лв
   • Ар
    Архангел
    6 -18
    09:55, 7 апр 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Уч
    ученик
    10 -5
    11:18, 7 апр 2020
    човече от картата като теглиш взимат пари
   • Бъ
    бъззз
    5 -8
    11:51, 7 апр 2020
    Ученико, има поне една банка, която не взема пари при теглене.
    Прочети си урока, преди да пишеш!
   • ;d
    ;d.fw;ek
    11 -3
    12:10, 7 апр 2020
    ********* , нали дори и в карта трябва да отидеш до банкомат , да пипаш клавиши пипани от десетки преди теб да посетиш открито пространство обитавано от кихащи и кашлящи все същата е , а отгоре на това ще те таксува и банката с грешни пари за това че използва твоите пари , аман от малоумници.
   • Jo
    John
    2 -3
    13:47, 7 апр 2020
    20 или най-много 2 х 20 стотинки, толкова е таксата!
  • 4
   На
   Наблюдател
   9 -8
   10:09, 7 апр 2020
   За отбелязване е че драскача където ползва термини и изрази като бейве и заптиета и се нарича често с псевдонима хамерикански космат фалос е чинно нареден на опашката барабар с други пенсионери. Чака с нетърпение да вземе великденското си увеличение.
   И след като си напазарува го очаквайте най-рано следобед да ръси тука стихове за тикви, бейове, гроб и други склерозирали вече цитати и изрази.
   • Бо
    Боко
    4 -8
    11:20, 7 апр 2020
    Прав е човека, аз ви крада, а вие ми ръкопляскате. Виж коментара
  • 5
   Си
   Сибил
   16 -14
   10:13, 7 апр 2020
   Прав е човека, точно тези от снимката трябва да са карантинирани и да не излизат по улиците, а те не се пряха да обикалят и да се струпват.
   • По
    попа
    5 -4
    11:19, 7 апр 2020
    шило в торба седи ли
   • Д-
    д-р Менгеле
    3 -10
    12:15, 7 апр 2020
    Всички пенсионери трябва да се пуснат свободно да... Виж коментара
  • 6
   Ди
   динко
   6 -17
   11:07, 7 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Да
    Дамян
    12 -4
    11:18, 7 апр 2020
    Психопат.
  • 7
   Г-
   Г-н Михайлов
   8 -5
   11:48, 7 апр 2020
   Ееех, то било фасулски лесно! Нали е пандемия, имаме си епидемия, че даже и извънредно положение! Цял ден стоим пред нета и драскаме, ама драскаме яко! На кого каквото му дойде на ума.Даваме предложения, плюем тоз и оня, но никой не си направи сметката, че тези изстрадали труженици с по 40 и горница години трудов стаж и с мизерната 300лв има-няма пенсийка са принудени с маски или без, да се наредят като просяк на курбан, защото гладът е по-силен! Да не си на тяхното място! Организация Няма! Вие Господа измислени Генерали- Годжи и Слави в уголемен вид, за сетен път доказвате своята Некадърност и готовността да посрещнете едно извънредно положение, мислейки за всичко друго, но не и за Народа!!
  • 8
   Бя
   БЯ
   11 -3
   11:50, 7 апр 2020
   каква е тази сватба в махалата бе, нали уж сме в карантина?или за БОКОпомазаните може/
   алооо кмете вземи да се вземеш в ръце
   • Мл
    младоженецът
    8 -2
    12:42, 7 апр 2020
    Кметът ще върти кючеци на сватбата.
   • 11
    11111
    10 0
    13:06, 7 апр 2020
    там са свободните зони ...Кенана и Ямача са забранените за българи...
  • 9
   Ня
   Някой
   3 0
   14:57, 7 апр 2020
   Този полицай ми прилича на Радослав от новите на Общинска Полиция Хасково. Ей, Радо донеси маски в моя магазин на улица "Зайчар" за да ги продаваме!

  Хороскоп за 07.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
  07 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
  07 юли 2020
  Последни новини