От х:

Днес в x:

12 °C

Запорирани пенсионери с часове на изнервена опашка пред банка

  Изнервени пенсионери недоволстваха от продължително чакане днес пред клон на банка в Хасково. Възрастните хора се наредили на опашка още от сутринта, след отваряне на банката, за да си получат пенсиите от касите в първия ден от изплащането им. Близо 3 часа по-късно обаче чакащите петнайсетина възрастни хора все още не си бяха получили парите. Сред тях имаше болни хора, с бастуни, които стояха извън сградата.

  „От 9 часа съм тук и чакам за едни 177 лева“, гневно заяви 60-годишната Соня Танева, страдаща от лимфостаза. Тя се възмущаваше, че всеки месец се налагало да чака продължително пред банката, за да си получи пенсията, но днес „чашата на търпението преля“, тъй като обслужването било още по-мудно. В рамките на два часа и половина тя не си беше получила пенсията, а и нямаше дори къде да седне.

  Друга възрастна жена пък чакаше от 8:30 часа като в 11:30 часа все още не беше влязла в касовия салон. „Всеки месец нещата се повтарят“, възмущаваше се 73-годишната Димка Николова.

  „От 8 часа съм тука, аз съм и с диабет“, заяви друга пенсионерка.

  Една от жените, успели да си получат пенсията, беше Весела Ангелова. 68-годишната жена била обслужена за около 15 минути.

  Голяма част от пенсионерите обаче се отказали да чакат и си тръгнали. Възрастна жена пък едва не колабирала и се наложило нейни близки да я приберат вкъщи, разказаха още чакащите на опашката.

  Изнервените пенсионери обаче настояваха да си получат пенсиите от касите на банката, а не от банкомат. Не всеки възрастен можел да работи с електронните устройства. Някои от тях пък имали запори и не можели да теглят от банкомат, вариантът бил да си ги получат на ръка. Нямало и друго място, откъдето по-бързо да си вземат пенсиите, тъй като пред централния офис на банката стълпотворението било по-голямо.

  Според охранителя на малкия офис забавянето за изплащането на пенсиите се получавало заради процедури. „Някакви данни обновяват по новия закон“, заяви гардът. „Затова пускаме по 5 души, за да може да се работи спокойно", заяви той. Охранителят поясни, че в рамките на около 3 часа днес са били обслужени около 20 човека.

  Мениджърът на клона на банката в Хасково Драгомир Делчев отказа да коментира ситуацията с недоволството на пенсионерите. Репортерският въпрос бе как е възможно при запор да се получават пенсиите от касата, а да не може да се теглят парите от банкомат. Драгомир Делчев обеща коментар от централата на банката, който така и не се получи.

  Според хасковски юрист, потърсен за коментар от Haskovo.net, пенсиите до 510 лева не могат да се запорират по закон. Може да се удържат само средства над тази сума. Затова пенсионерите със запори теглят от каса, тъй като служителят извършва справка за източника на средствата и като се убеди, че става дума за пенсия, може да изплати парите. От банкомат не може, защото машината разпознава само наличността, но не и произхода на парите.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (22)

  • 1
   Аз
   Аз
   28 -2
   17:51, 7 юни 2018
   А кой ще обясни защо са със запор въпросните граждани?
  • 2
   От
   от вътре
   48 -8
   18:06, 7 юни 2018
   Ей, разбиха я тази банка! Да ви имам банката, да ви имам мениджърите!Смешници!Още по лошо ще става!
  • 3
   Ху
   Хулиган
   45 -10
   18:48, 7 юни 2018
   Това е най хубавата банка. Една от малкото банки където служителите седят удобно в столовете си, а клиентите им седят прави диван чипраз и търпят да ги мачкат.
   • Тт
    ТТ
    7 -20
    20:38, 7 юни 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 4
   Св
   Светлана
   26 -39
   20:08, 7 юни 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Въ
    въпрос
    17 -4
    11:10, 8 юни 2018
    Това са си техни пари! Теб ли ще питат кога да ги теглят? Замисляш ли се как преживяват с тези мизерни суми и едва дочакват датата до следващото плащане! Пенсионирай се и ти и бъди като тях - без работа! Как може да си толкова елементарна и нагла, бе Светлано?!
  • 5
   Кл
   клиент
   46 -3
   20:10, 7 юни 2018
   Обслужването в тази банка е изключително мудно! Никъде другаде не се чака толкова!
  • 6
   I6
   I6789
   32 -2
   22:08, 7 юни 2018
   Тази банка да я затворят ще е най-добре. Наскоро, за да внеса пари не по моя сметка, но по сметка при тях, само имунизационен паспорт не ми поискаха. Отделно чакането.
  • 7
   За
   ЗАПОР
   25 -5
   22:13, 7 юни 2018
   сменете банката , к'во ревете ? А тия със запорите , защо са тези запори ? Щото не си плащат кредити и данъци , нали ?
  • 8
   Не
   Незапознат
   34 -2
   22:57, 7 юни 2018
   Утрепана банка съществуваща благодарение на още по утрепаната клиентела.Всичкото пенсионер още от соца знаещо само нея наредено иска да си вземе пенсията от там.На тези мауци няма ли кой да им обясни че има и други банки.Това че не могат да боравят с банкомантни карти не е оправдание да се гъчат като овци и мрънкат.Във всяка друга банка в която искат могат да се прехвърлят да получават пенсията си.Във всяка могат даже и да имат карта за електронно устройство могат и от касовият салон да получат парите си.В тази банка времето е спряло.Методите на обслужване датират още от соца.За времето си може да е било добре но не и сега.И не самотова.Управлението или мениджърите или на могат да надвият закостенялата върхушка управляващи я или самита те са от тях или като тях.Всичките са долни увъртащи лъжци само и само да не се надига шум за некадърноста и мързела им.Или пък ако се разбутат и размирисат действията им или казано по точно бездействията им.Измисленият мениджър отказал да коментира ситуацията.Този шибаняк скапан и долен работата на мениджъра разбира да мълчи като насрано дете и да чака какво ще му кажат от централата за да го повтори като папагал.Не знам колко има и дали е същият но преди време пищисан от подобна ситуация бях отишъл в централният офис да търся подобен индивид да даде някакво смислено обяснение.Насреща ми се появи едно конте което взе да ми говори научно популярно общи приказки кое било нормално и кое не.Тоя ме взе за тъпо животно подобно на седящите на столовете същества готови да чакат часове за услуга която другаде би отнела най-много не повече от 15 мин!?А-а-а!Безизходна ситуация от която за успокоение трябваше или да го стисна за гушата или да си изляза на пръв поглед с подвита опашка гледайки самодоволната му физиономия.Избрах вторият вариант като се заканих да намеря подходящ момент в който да огъзя скапаната им банка.Та така да се върнем към въпросният офис откъдето са снимките.Значи нормално е само едното гише да работи което да обслужва клиенти.Не разбирам работата им но 3 човека минаха за 1 час.На другото което са кредитните инспектори работеше пак само едното.Не знам спецификата на работата им така че го споменавам като факт на който съм свидетел.Вратата която е между двата вида гишета беше почти през цялото време леко отворена.Вътре се виждаха двама костюмара които си хихикаха,излизаха да пушат цигари отвън.Дали я виждаха ситуацията или не въобще не им пукаше.На въпроса ми не може ли да се повиши производителноста на труда образно казано казаха че това не е тяхна работа.Да съм се обърнел към мениджъра който бил в другата сграда.Описах ви какво стана там.Тогава единствено гардат не се правеше на отворко да ръси глупости с тъпи обяснения на които ********* би повярвал.Ако перефразирам една известна фраза би прозвучала така:''За бога братя не внасяйте парите си там!''Това е начина тази банка или да се промени или да изчезне.
   За уточнение нямам сметка и никога не бих си откртил там такава.
   • Св
    Светлана
    5 -18
    08:55, 8 юни 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 9
   Хх
   ххх
   7 -6
   09:01, 8 юни 2018
   Цитат - ако е верен. „Някакви данни обновяват по новия закон“, заяви гардът. „Затова пускаме по 5 души, за да може да се работи спокойно", заяви той.
   По новия закон за защита на личните данни навсякъде бюрокрацията е увеличена многократно и времето за обслужване от 10 минути става половин час минимум( идете в ЕВН например да видите за какво става дума). Докато клиентът попълни всичките декларации забравя за какво е дошъл. Да не говорим ако трудно разбира за какво става дума и трудно пише. А това че обновяват данните по новия закон е само оправдание. Закона влезна в сила на 26.05.2018г. До тази дата системите им трябваше вече да са нагласени и ъпдейтнати. Но тъй като у нас всичко става отзад напред, някои институции тепърва започват да я мислят каква да я къдрят.
   А служителите се справят как да е със ситуацията. Не е тяхна вината, че има нови изисквания и че всеки месец по едно и също време се получава едно и също - припадащи, недоволни, неразбрали и тн. пенсионери, които пък искат да си вземат парите и си мислят, че само тяхната истина е вярна. Омагьосан кръг
  • 10
   12
   123
   8 -8
   09:18, 8 юни 2018
   За тези пенсионери няма ли банкомати, за левче ще си спестят и ходенето, и чакането, и нервенето, ама пусти български манталитет- дай им да припадат по оmашки, иначе няма да са те.
   • Хх
    ххх
    16 -1
    10:14, 8 юни 2018
    Недейте така, да не дава господ на никого да опре до левчето, особено ако го няма. Друг е въпроса колко пари им взема банката за обслужване на сметката всеки месец от и без това мижавите пенсии.
  • 11
   Ня
   Някой
   27 -1
   09:39, 8 юни 2018
   Банка ДСК е най-смешната банка която съществува толкова много години . Най-високи лихви по-кредитиране са при тях .
  • 12
   Не
   Недоволен
   17 0
   10:45, 8 юни 2018
   Това е най-бавната банка в целия свят. Ония ден чаках 1 час в другия им клон, на билет
   чето пишеше че има 5 човека преди мен. А ако бяха 15???? Просто да си прехвълят пенсиите другаде, там оправия няма!
  • 13
   Бо
   Болна
   12 0
   11:06, 8 юни 2018
   Нека банкерите бъдат на техните места.
  • 14
   До
   до Светлана
   15 0
   11:45, 8 юни 2018
   Уважаема Светлана,не защитавайте този клон на тази банка.Аз не съм пенсионерка,но ми се наложи няколко пъти да ползвам услугите му.По-бавно и по-мудно обслужване не съм виждалал. Последния път стоях на столчето поне 30-40 мин. при положение ,че преди мен имаше един клиент.Две от служителките влязоха в нещо като вътрешен офис вдясно от касите и от там се чуваше смях и весело говерене.Едната служителка обслужваше клиента преди мен с бързината на костенурка.В банката бях само аз и се учудих,че няма хора след мен при положение,че другите банки са пълни.Като чета сега форумите разбирам защо е така.
   • Св
    Светлана
    6 -8
    14:19, 8 юни 2018
    Не защитавам нито клона, нито банката...никой. Била съм както от единия край като клиент, така и от другия като служител. Повярвайте ми нещата не стоят така, както изглеждат. Казвам ви го наистина- служителите нямат вина да бъдат хокани, наистина нямат време за нищо- с намалени обедни почивки са /някой дори не излизат/, всяка събота почти всички са на работа, защото нямат време през седмицата да си свършат нещата, които им остават като документация след обслужването на всички недоволни клиенти.
  • 15
   12
   123
   2 -5
   13:58, 8 юни 2018
   XXX, e3EcZдно левче обаче им струва чакането, припадането, влошаването на здравето, а може би и животът. да не бъдем скъпи на евтиното. Никога няма да позволя на родителите ми да се морят по този начин за един лев, какво е един лев днес и какво може да си купите, не ставайте смешни.
   • Не
    Недоволен
    6 0
    16:04, 8 юни 2018
    Не обиждайте хората. Това са възрастни хора, повечето не могат даже екрана на банкомата да виждат, други са с деменция, как да ги помнят тия пароли? Да не говорим, че по новините непрекъснато дават за разни измами и кражби. Нормално е да се притесняват да ползват банкомат. Не става върпос за левче, а и тегленето през банкомат не струва левче, а някакви там стотинки и не е в това проблма.
  • 16
   Въ
   въпрос
   7 -3
   15:17, 8 юни 2018
   Нали майка ти работеше там, а сега казваш, че си била и ти служител? Имаше и претенции, че си грамотна, а не знаеш, че в множествено число се пише "НЯКОИ, не НЯКОЙ дори не излизат"!

  Хороскоп за 24.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
  24 ное 2020
  Последни новини