От х:

Днес в x:

Отложиха присъдата срещу Полицая за юли

Присъдата срещу Янко Полицая от Димитровград днес не бе произнесена от хасковския окръжен съд заради двама неявили се свидетели. Процесът бе към края си и днес Полицая можеше да научи наказанието си, но съдът прецени, че за разкриване на обективните обстоятелстава е необходимо да чуе и последните двама свидетели.

Янко Тодоров, по-известен като Полицая, който е сочен за организатор на наркоканал, е зад решетките от 2005 година, когато на детелината край "Неохим" бе спипана при получаване на контролирана пратка от 3 кг. хероин, превозвана от Илко Тонев от Харманли, известен като Гаргамел. В колата с наркотика, която била следена от границата, се намирал и служителят на сектора за борба с организираната престъпност в МВР Цветан Цонев.

Цонев по-късно се прочу, след като отмъкна от службата си цяло кило хероин и го пусна на наркопазара в Сливен. По-късно антимафиотът се разкая, върна дрогата, бе арестуван и осъден.

Делото срещу Янко Полицая и Гаргамел веднъж бе прекратявано заради заболяване на съдията и го пое друг съдебен състав. В средата на декември миналата година пък самата прокуратура поиска прекратяването му за прецизиране на обвинението. Днес стана ясно, че това е било направено за сключване на споразумение с Илко Тонев – Гаргамел. Той е станал свидетел на обвинението и днес наказателното производство срещу него бе прекратено.

Следващото заседание по делото е на 19 юли.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини