От х:

Днес в x:

19 °C

18-метрова клада в с. Добрич изгоря на Сирни Заговезни за здраве

  И  тази година с. Добрич не даде рекорда за най-висока клада на Сирни Заговезни и дори подобри своя предходен. Както се зарече през миналата година, така и стори кметът на селото Марин Маринов и през 2020 година подготви 18- метрова клада, с пет метра по-висока от миналогодишната.

  На първи март, когато празнуваме Баба Марта и Сирни Заговезни, малко след 18 часа огънят лумна. До височината на шест етажна сграда кметът се изкачи под звуците на емблематичната „Вода“ и изпълнението на балетистите от формация „Галаксико“ с ръководител Тихомир Митев.

  Огънят кметът запали първо от върха на дървения конус, после слезе на десетия метър от грамадата и отново докосна сухите дървета с факлата. Най-накрая кладата беше подпалена и в основата си. А гледката в пурпурно-жълто-червено наистина бе неописуема, това просто трябва да се преживее.

  Здраве и берекет пожела кметът Марин Маринов на всички жители и гости на село Добрич. Още от тази вечер той сяда да мисли за следващата година и дали да не промени мястото на големия огън за Прошка, който две години подред се пали в двора на местното училище, с друго - по-широко, за да позволява то издигането на още по-висока клада през 2021 г. Защото с. Добрич е решено - рекордът няма да даде!

  А зрелището наистина е впечатляващо. Празникът в селото продължи с кръшни хора под съпровода на оркестър “Агрофермер”.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   12
   12345
   12 -4
   19:33, 1 мар 2020
   "18-метрова клада в с. Добрич изгоря за на Сирни Заговезни здраве" -леле колко сте неграмотна!!!!!
  • 2
   Сл
   Славчо
   13 -1
   19:37, 1 мар 2020
   Гледайте малко преди да публикувате!Толкова ли е трудно?...
  • 3
   Ло
   локомотива
   18 -7
   20:25, 1 мар 2020
   Няма лошо празник е, традиция е,само се чудя този уж амбициозен див селяк маринчо кога ще запали селото с неговите простотии.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ.
   • Лу
    Луд умора нема
    11 -2
    21:02, 1 мар 2020
    Локомотивче , спомням си като дете , че трябва да прескочиш огъня , за здраве.Кажи как се прескача този огън.Честит празник и здраве за всички.
   • Ра
    Рационално Мислене
    4 -1
    04:43, 2 мар 2020
    Поне така можеш да си изгориш целия боклук от градината без да те глобят ..........
    ....
    и в Западна Европа имат такива огньове на различни дати и горят така боклука :))
  • 4
   Пе
   пенка
   9 -1
   09:29, 2 мар 2020
   Грандоман кмет май има това село! Догодина 50 метра ...Голям терлик в Крум , тук голяма клада ......безумия някакви от местните.
  • 5
   Ф
   ф
   0 0
   12:55, 3 мар 2020
   Догодина,кладата,ще е на поляната,пред манастира.

  Хороскоп за 29.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  29 мар 2020
  Последни новини