От х:

Днес в x:

19 °C

18-метрова клада в с. Добрич изгоря на Сирни Заговезни за здраве

  И  тази година с. Добрич не даде рекорда за най-висока клада на Сирни Заговезни и дори подобри своя предходен. Както се зарече през миналата година, така и стори кметът на селото Марин Маринов и през 2020 година подготви 18- метрова клада, с пет метра по-висока от миналогодишната.

  На първи март, когато празнуваме Баба Марта и Сирни Заговезни, малко след 18 часа огънят лумна. До височината на шест етажна сграда кметът се изкачи под звуците на емблематичната „Вода“ и изпълнението на балетистите от формация „Галаксико“ с ръководител Тихомир Митев.

  Огънят кметът запали първо от върха на дървения конус, после слезе на десетия метър от грамадата и отново докосна сухите дървета с факлата. Най-накрая кладата беше подпалена и в основата си. А гледката в пурпурно-жълто-червено наистина бе неописуема, това просто трябва да се преживее.

  Здраве и берекет пожела кметът Марин Маринов на всички жители и гости на село Добрич. Още от тази вечер той сяда да мисли за следващата година и дали да не промени мястото на големия огън за Прошка, който две години подред се пали в двора на местното училище, с друго - по-широко, за да позволява то издигането на още по-висока клада през 2021 г. Защото с. Добрич е решено - рекордът няма да даде!

  А зрелището наистина е впечатляващо. Празникът в селото продължи с кръшни хора под съпровода на оркестър “Агрофермер”.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   12
   12345
   12 -4
   19:33, 1 мар 2020
   "18-метрова клада в с. Добрич изгоря за на Сирни Заговезни здраве" -леле колко сте неграмотна!!!!!
  • 2
   Сл
   Славчо
   13 -1
   19:37, 1 мар 2020
   Гледайте малко преди да публикувате!Толкова ли е трудно?...
  • 3
   Ло
   локомотива
   18 -7
   20:25, 1 мар 2020
   Няма лошо празник е, традиция е,само се чудя този уж амбициозен див селяк маринчо кога ще запали селото с неговите простотии.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ.
   • Лу
    Луд умора нема
    11 -2
    21:02, 1 мар 2020
    Локомотивче , спомням си като дете , че трябва да прескочиш огъня , за здраве.Кажи как се прескача този огън.Честит празник и здраве за всички.
   • Ра
    Рационално Мислене
    4 -1
    04:43, 2 мар 2020
    Поне така можеш да си изгориш целия боклук от градината без да те глобят ..........
    ....
    и в Западна Европа имат такива огньове на различни дати и горят така боклука :))
  • 4
   Пе
   пенка
   9 -1
   09:29, 2 мар 2020
   Грандоман кмет май има това село! Догодина 50 метра ...Голям терлик в Крум , тук голяма клада ......безумия някакви от местните.
  • 5
   Ф
   ф
   0 0
   12:55, 3 мар 2020
   Догодина,кладата,ще е на поляната,пред манастира.

  Хороскоп за 29.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
  29 сеп 2020
  Последни новини