От х:

Днес в x:

13 °C

Алпинисти от Хасково и Димитровград покориха в. Миджур за 60 г. Алпийски клуб

Изображение 1 от 6

  Група от осем алпинисти от Хасково и Димитровград покориха в последния ден на февруари първенеца на Сърбия - връх Миджур, който е висок 2169 метра. В групата има няколко дами, в състава й е и операторът от eTV Илия Илиев.

  Изкачването е посветено на отбелязването на 60-ата годишнина от създаването на Алпийския клуб в Хасково, която ще се навърши през декември.

  Алпинистите са тръгнали към Миджур около 7.30  сутринта на 29 февруари, в късния следобед, около 16 часа, групата е успяла да се върне в подножието му.

   „Нямаше никакви проблеми, само малко газихме в пресния сняг около билото, но иначе всичко мина добре”, разказа за Hskovo.net алпинистът  Денчо Денев.

  Връх Миджур, който е на българо-сръбската граница е вторият  покорен в акцията, която включва изкачването на шестте най-високи върхове у нас и в съседните на България държави. Преди него алпийците изкачиха в началото на февруари най-високия връх на Балканите-българският Мусала.

  Връх Голем кораб, който се намира в планината Кораб, на границата между Македония и Албания и е с височина 2764 метра, е следващият по план в юбилейното изкачване.

  На всеки покорен връх алпинистите правят  снимка, на която са с винил, посветен на юбилея.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Сп
   спиро
   16 -7
   13:42, 1 мар 2020
   браво на алпинистоте, а хасковските нагли педаловрътковци какво сториха? карат колела по площада без да се съобразяват с малките деца нито с майките с колички. нагли нагли....
   • Гр
    градски
    6 -3
    19:38, 1 мар 2020
    Правят си каквото искат защото нямаме общинска власт да глобява.Нека да плащат по сто лева да видиш дали ще карат върху деца и хора.
   • Вс
    Всеки ден яхат Мутренски ***
    0 -3
    04:40, 2 мар 2020
    А днес се качиха на Миджур
    .....
    Въздъхна замечтано Млада Девствена Поетеса от Езиковата Гимназия - Дома на силните мъже като Делянчо Суджука :))
  • 2
   Ив
   Иван
   0 -4
   08:17, 2 мар 2020
   Много неграмотно - 60 годишен юбилей! Виж коментара

  Хороскоп за 31.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  31 мар 2020
  Последни новини