От х:

Днес в x:

Алпинисти от Хасково и Димитровград покориха в. Миджур за 60 г. Алпийски клуб

Изображение 1 от 6

    Група от осем алпинисти от Хасково и Димитровград покориха в последния ден на февруари първенеца на Сърбия - връх Миджур, който е висок 2169 метра. В групата има няколко дами, в състава й е и операторът от eTV Илия Илиев.

    Изкачването е посветено на отбелязването на 60-ата годишнина от създаването на Алпийския клуб в Хасково, която ще се навърши през декември.

    Алпинистите са тръгнали към Миджур около 7.30  сутринта на 29 февруари, в късния следобед, около 16 часа, групата е успяла да се върне в подножието му.

     „Нямаше никакви проблеми, само малко газихме в пресния сняг около билото, но иначе всичко мина добре”, разказа за Hskovo.net алпинистът  Денчо Денев.

    Връх Миджур, който е на българо-сръбската граница е вторият  покорен в акцията, която включва изкачването на шестте най-високи върхове у нас и в съседните на България държави. Преди него алпийците изкачиха в началото на февруари най-високия връх на Балканите-българският Мусала.

    Връх Голем кораб, който се намира в планината Кораб, на границата между Македония и Албания и е с височина 2764 метра, е следващият по план в юбилейното изкачване.

    На всеки покорен връх алпинистите правят  снимка, на която са с винил, посветен на юбилея.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Сп
      спиро
      16 -7
      13:42, 1 мар 2020
      браво на алпинистоте, а хасковските нагли педаловрътковци какво сториха? карат колела по площада без да се съобразяват с малките деца нито с майките с колички. нагли нагли....
      • Гр
        градски
        6 -3
        19:38, 1 мар 2020
        Правят си каквото искат защото нямаме общинска власт да глобява.Нека да плащат по сто лева да видиш дали ще карат върху деца и хора.
      • Вс
        Всеки ден яхат Мутренски ***
        0 -3
        04:40, 2 мар 2020
        А днес се качиха на Миджур
        .....
        Въздъхна замечтано Млада Девствена Поетеса от Езиковата Гимназия - Дома на силните мъже като Делянчо Суджука :))
    • 2
      Ив
      Иван
      0 -4
      08:17, 2 мар 2020
      Много неграмотно - 60 годишен юбилей! Виж коментара
    Последни новини