От х:

Днес в x:

15 °C

Алпинисти от Хасково и Димитровград покориха в. Миджур за 60 г. Алпийски клуб

Изображение 1 от 6

  Група от осем алпинисти от Хасково и Димитровград покориха в последния ден на февруари първенеца на Сърбия - връх Миджур, който е висок 2169 метра. В групата има няколко дами, в състава й е и операторът от eTV Илия Илиев.

  Изкачването е посветено на отбелязването на 60-ата годишнина от създаването на Алпийския клуб в Хасково, която ще се навърши през декември.

  Алпинистите са тръгнали към Миджур около 7.30  сутринта на 29 февруари, в късния следобед, около 16 часа, групата е успяла да се върне в подножието му.

   „Нямаше никакви проблеми, само малко газихме в пресния сняг около билото, но иначе всичко мина добре”, разказа за Hskovo.net алпинистът  Денчо Денев.

  Връх Миджур, който е на българо-сръбската граница е вторият  покорен в акцията, която включва изкачването на шестте най-високи върхове у нас и в съседните на България държави. Преди него алпийците изкачиха в началото на февруари най-високия връх на Балканите-българският Мусала.

  Връх Голем кораб, който се намира в планината Кораб, на границата между Македония и Албания и е с височина 2764 метра, е следващият по план в юбилейното изкачване.

  На всеки покорен връх алпинистите правят  снимка, на която са с винил, посветен на юбилея.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Сп
   спиро
   16 -7
   13:42, 1 мар 2020
   браво на алпинистоте, а хасковските нагли педаловрътковци какво сториха? карат колела по площада без да се съобразяват с малките деца нито с майките с колички. нагли нагли....
   • Гр
    градски
    6 -3
    19:38, 1 мар 2020
    Правят си каквото искат защото нямаме общинска власт да глобява.Нека да плащат по сто лева да видиш дали ще карат върху деца и хора.
   • Вс
    Всеки ден яхат Мутренски ***
    0 -3
    04:40, 2 мар 2020
    А днес се качиха на Миджур
    .....
    Въздъхна замечтано Млада Девствена Поетеса от Езиковата Гимназия - Дома на силните мъже като Делянчо Суджука :))
  • 2
   Ив
   Иван
   0 -4
   08:17, 2 мар 2020
   Много неграмотно - 60 годишен юбилей! Виж коментара

  Хороскоп за 12.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
  12 юли 2020
  Последни новини