От х:

Днес в x:

Дядо се ожени след внука си

71 годишния Йордан Асенов от дома за стари хора на Кенана мина под венчило, малко след като ожени един от петимата си внуци. Вдигах толкова наздравици щото съм мъжки дядо че после трудно намерих пътя към вкъщи. Но запомних че искам и аз да се оженя, разказа с усмивка пенсионирания миньор от Смолянско. Неговата избраница е 84 годишната Цветанка Горанова от гр.Лом, също живееща в дома. Двамата подписаха вчера в хасковското село Криво Поле, днес почерпиха съквартирантите от Кенана. Гарант на брака им стана директорът Вълко Пехливанов за когото това е трета сватба в Дома за последните две години.



Самотата е ужасно нещо, разказа и баба Цветанка. Те се запознали с Йордан преди 4 месеца на една пейка в градината пред Дома. От тогава са неразделни.



Женят се защото искат всичко до е законно и не приемат свободното съжителство. Цветанка има 4 правнука, Йордан има още два. И двамата искат благословията именно от внуци и правнуци. За да я даде в Дома пристига и 19 годишната Николинка любимата внучка на Цветанка. Според възрастните младоженци, младите ги разбират по-добре. Няма да има сватбено пътешествие, ще я заведа на курорт в Чепеларе, каза Йордан. Той е родом от близкото до курортното градче село Манастир.



Макар от различни краища на България, родите и на двамата са се заселили в Хасковоско. най далечни били внуците в Смолян и Пловдив. Един от 3-мата сина на Йордан, Марин, е директор на училището в Криво Поле. Сватбена наздравица и родопски песни дадоха началото на купона в Дома за стари хора на Кенана.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини