От х:

Днес в x:

270 деца се научиха да плуват за 10 дни

За толкова време квалифицирани инструктори наети от община Хасково обучиха 270 третокласници от хасковски училища. Най-много малчугани изпратиха от ОУ Христо Смирнески и ОУ Иван Рилски-по 55. Двуседмичния курс включваше ежедневни едночасови занимания на комплекс Лебеда.



Въпреки проливния дъжд днес малчуганите се събраха за да получат дипломите си. 20-те най-добри плувци си спретнаха мини-състезание за излъчване шампиона на шампионите. Повечето деца избраха да научат по трудния кроул вместо по лесния бруст, коментира учителят по плуване Васко Димов. Според него за 10 дни е трудно дасе усвоят всички необходими умения, но децата поне могат да се държат над водата, което при инцидент ще бъде животоспасяващо. Младите курсисти бяха запознати и с техники на безопасност при къпане в различни водоеми.



От понеделник започва следващия крус организиран от община Хасково. Този път овладяването на водната стихия ще изучават 4-тите класове. Две седмици след тях аналогичен курс ще преминат и 5-то класниците. Записванията се правят при директорите които трябва да предоставят списъците с желаещите поне няколко дни преди започването на курса.



Таксата за децата е 9 лв за 10-те учебни часа в басейна. Останалата сума за наем на басейна и наемането на инструктори и спасители се поема от община Хасково.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини