От х:

Днес в x:

Ученик от царската гимназия в Хасково със злато от световното по корабомоделизъм в Пазарджик

Изображение 1 от 5

    Тодор Тодоров от Харманли е световен шампион в клас F4A след гонките на Световната купа по корабомоделизъм за юноши „Теншок“ в Пазарджик.

    16-годишният златен медалист е възпитаник на ПГДС „Цар Асен II“ в Хасково.

    Той част от Спортен модел клуб “Емил Димитров“ в родния си град, с треньор Веселин Димитров.

    Общо 5 медала извоюваха харманлийските състезатели, които са част от националния юношески отбор на България.

    В Пазарджик са проведени 24 старта, а всички състезателни модели са изработени на място в рамките на надпреварата. Треньорите са имали право само да подсказват от страни, но не и да помагат при изработката, разказа Веселин Димитров.

    Спортен модел клуб “Емил Димитров“ участва в надпреварата със седем души, всички във възрастовата група до 18 години.

    Завоюваните медали са общо пет. Освен златото на Тодор Тодоров, съотборниците му спечелиха три бронзови и един сребърен медал за България.

    Сребърен медал в клас “Еко мини“ завоюваха Ангел Панайотов в тим с Димитър Иванов и Христо Георгиев от София. Те останаха с малко на втората позиция след състезателите на Украйна.

    Деян Янков взе бронза в клас F4A, в клас Еко мини тим бронзов медал спечели и Георги Пенев.

    Третото бронзово отличие за Спортен модел клуб “Емил Димитров“ и България донесе Слави Славеев, който участва в категорията F5-550 за радиоуправляеми яхти.

    Славеев успя да се включи в последния момент в Световната купа  в Пазарджик, като само ден преди това се върна от участие в Световна купа в Унгария при професионалистите. Там участва заедно със Симеон Благоев и треньора си Веселин Димитров. Тимът е представи за първи път от 20 години насам България на подобно голямо състезание.

    Красимира Славова
     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      N3
      n3rd
      2 0
      18:26, 30 юли 2019
      „Цар Иван Асен ІІ“ - само това ще напиша ...
    • 2
      Ат
      Атанасова
      2 0
      22:53, 30 юли 2019
      Браво! Страхотно постижение! Дано има повече такива млади хора!
    • 3
      Yz
      YZT
      1 -3
      07:32, 31 юли 2019
      Кой "умник" реши най-тъпото училище в Хаскьой да се нарича с името на най-великия български цар? Че и да му казват "царската"? Иван-Асен Втори да не бил дърводелец? Хоби? Такова е имал Султан Абдулхамид Хан...
    • 4
      Чи
      читател
      1 0
      09:42, 31 юли 2019
      1. няма как, което и да е училище да е "тъпо" без значение къде се намира, в случая е в ХАСКОВО (официалното име на града)
      2. Цар Иван Асен II в никакъв случай не е бил дърводелец.Той помага за развитието на Търновската художествена и архитектурна школа, също така е известен с Клокотнишката битка до Хасково и ред други неща.
      3.В професионално училище Цар Иван Асен II не се изучава само дървообработване, а и строителство, също има успешна паралелка по системно програмиране.
      От 1,2 и 3 следва, че коментарът ти е неуместен и не си запознат с дейноста на училищата като цяло.
      По повод цитирания султан и неговото хоби не виждам нищо нередно, надали е единственият, който се е интересувал от дървообработване.
      Аз не съм от завършилите това училище в Хасково, но се занимавам със строителство и мога да пожелая само успех на неговите ученици ! Приятен, успешен и позитивен ден на всички читатели !
    Последни новини