От х:

Днес в x:

Ангел Панайотов стана световен шампион по корабомоделизъм

Изображение 1 от 3

    17-годишният харманлиец Ангел Панайотов стана шампион в Световното първенство по корабомоделизъм в Словакия. Състезателят от спортен модел клуб „Емил Димитров“ се класира на първо място в клас „ECO Expert“. Младежът стана стана и вицешампион в клас „F3E“ при юношите, където мери сили с най-добрите, сред които китайци, тайландци.

    Ангел се занимава с корабомоделизъм от около 10 години, заедно с родителите си. Подготвя се в харманлийския клуб с президент и треньор Веселин Димитров. Миналата година той стана европейски шампион и 5 пъти вицешампион, като спечели и един бронзов медал в различните класове. Досега българин не е имал такъв успех, каза треньорът му Веселин Димитров. До края на настоящото състезание Ангел го очакват още 4 финала, като от харманлийския клуб имат надежда поне за още два медала.

    В Световното първенство участва още един юноша от Харманли. Това е Пламен Георгиев. Той също ще се състезава в 4 финала – два от тях са индивидуални, а другите два са отборни, в екип с Ангел Панайотов.

    14-годишният харманлиец Пламен Георгиев стана вицесветовен шампион за юноши в клас “Mini mono”. Той завоюва и трето място в клас “Mono”.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини