От х:

Днес в x:

Подмяна на водопровод спря ремонт на път в Хасковско, водачите обикалят

    Недовършен остана ремонтът на пътя Хасково – Симеоновград, сигнализираха читатели на Haskovo.net.

    Трасето е с обща дължина 36 км. Ремонтът бе възложен от Областното пътно управление в Хасково и почти е завършен. Изпълнител е хасковската фирма „АБ“ АД. Останал е недовършен участък от 1 км в село Узунджово, тъй като трябва да се подмени водопроводът по главния път.

    „Докато не се подмени водопроводът, дейностите не могат да приключат изцяло“, каза изпълнителният директор на „АБ“ АД Тенчо Пасков.

    От Община Хасково заявиха, че още преди време са обявили обществена поръчка, избран е изпълнител, но няма финансиране, каквото е било обещано и дейностите не могат да бъдат изпълнени. Причината е, че все още не са гласувани общинските бюджети в България, което се очаква да стане в началото на септември. Дори уточниха, че по принцип смяната на водопровода е ангажимент на ВиК-Хасково, но общината се е задействала на добра воля.

    Хората в селото се жалваха, че заради старите тръби, често стават аварии и се налага спиране на водата. Целогодишно налягането било слабо, за да не се пукат допълнително тръбите. Със ситуацията беше запознат кметът на Узунджово Лозко Ничев, който също е провеждал разговори с представители на компетентните институции, но му казали, че няма пари за подмяна на водопровода. И той като останалите жители на селото се надява дейностите да бъдат извършени скоро и ремонтът да приключи окончателно.

    1 г. и 3 м. след ремонта на пътя Хасково – Симеоновград все още на места стоят табели за временна организация на движението, указващи на водачите да минават по обходен маршрут от Хасково към Симеоновград. Така пътят им се удължава с около 30 км, въпреки че е проходимо през село Узунджово. Неспазването на наличните временни пътни знаци е предпоставка за налагане на глоби по Закона за движение по пътищата, казват местните. Има обаче и съвестни водачи, особено гастролиращите, които спазват указанията и се налага да обикалят с километри.

    Haskovo.net изпрати запитване и до пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ за изясняване на ситуацията.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини