От х:

Днес в x:

Световни и европейски шампиони се включиха в Държавното по корабомоделен спорт

    Община Харманли отново е домакин на Държавното първенство по корабомоделен спорт. Състезанието започна днес на язовир „Кюмурлука“ и продължава до 2 май.

    В него се включиха около 65 състезатели от 10 града на страната, като около 60% са деца. Сред тях са двукратният световен шампион при юноши и мъже Кристиян Веселинов от София, ветеранът Йосиф Христов от Габрово. 70-годишният мъж на млади години е бил трикратен световен шампион. Той е и най-възрастният състезател. Най-младият пък е 8-годишният Йоан Влаев от София. Състезаваше се още европейският шампион Начо Начев от Кърджали, който отсъстваше през последните години.

    Участниците се състезаваха с около 150 модела лодки. Те бяха разделени в две секции: „М“ – скоростни модели и „NS“ – точни мащабни копия на радиоуправляеми модели, в които влизат търговски, военни, моторни лодки, катери. При втората секция има и оценка на стендовата част.

    Организатори на състезанието са Община Харманли и местният Спортен модел клуб „Емил Димитров“ с председател Веселин Димитров, който бе представен от 20 състезатели.

    Държавното първенство по корабомоделен спорт е част от програмата на Община Харманли за празника на града – 2 май. То се провежда за 19-та година.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини