От х:

Днес в x:

3 хандбалистки от Хасково на подготовка с националния отбор за Европейското в Грузия

    3 хандбалистки от Хасково подсилиха националния отбор за девойки до 17 години, който провежда подготовка в зала "Спартак" за предстоящото Европейско първенство в Грузия.

    В състава са Василена Шомова, Катерина Ванчева и вратарката Лорета Радославова. В тима участва и състезателката на "Свиленград" Жаклин Петкова. В националния отбор са още състезателки на "Бъки" (Габрово), "Ники спорт" (Сливница), "Албатрос" (Бургас), "Етър" (Велико Търново), "Нове-99" (Свищов) и "Панагюрище".

    Тимът е ръководен от старши треньора Петя Панчева, която е наставник на "Бъки" (Габрово). Помощници са хасковската треньорка Ирина Миладинова и треньорът на "Свиленград" Тефик Парафитов.

    В края на седмицата - петък, събота и неделя националният тим ще бъде в Македония, където ще изиграе няколко контроли, след което подготовката ще продължи отново в Хасково до заминаването за Европейското първенство в Грузия. Състезанието от категория "Б" ще се проведе от 3 до 12 август. Българският тим ще играе в група с още четири отбора - Сърбия, Украйна, Фарьорски острови и Гърция.

    Въпреки силната конкуренция в групата, от треньорския щаб изразиха очакване за добро представяне. "Въпреки че попаднахме в по-силната група на първенството, това не ни плаши, ще се подготвим още по-добре и се надяваме да заемем челна позиция", каза Ирина Миладинова.

    Първенецът от дивизия "Б" в Европейското първенство влиза в дивизия "А".

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини