От х:

Днес в x:

20 °C

Отвориха достъпа към незаконна пешеходна пътека в Хасково

  Отвориха огражденията на демаркираната пешеходна пътека пред 30-ти блок по булевард "Васил Левски" в Хасково, сигнализираха читатели на Haskovo.net.

  Бившата зебра бе премахната преди по-малко от година, тъй като според новите изисквания трябва да има определено отстояние между пешеходните пътеки, а такава има няколко метра по-нагоре. Тогава бялата боя заличена от асфалта и беше поставено допълнително ограждение между двете платна на булеварда, което да препятства преминаването на пешеходците.

  Преди няколко дни обаче едното платно от оградата е било срязано и непрекъснато от там пресичат пешеходци. Освен това отново е изпъкнала бялата боя по пешеходната пътека, което подвежда минувачите, че това е регламентирано място за пресичане. Заради това живеещите наоколо се опасяват, че може да стане инцидент, тъй като шофьорите преминават доста бързо, а в такъв случай не е ясно кой ще носи вина.

  От община Хасково припомниха, че пешеходната пътека е била премахната с решение на Транспортна комисия към кметството и допълниха, че огражденията ще бъдат възстановени, тъй като мястото не е предназначено за преминаване на пешеходци. Поддръжката на пътната маркировка в града пък е възложена на частна фирма.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ра
   Рачко пръдлето
   32 0
   13:19, 24 юли 2019
   Ми те зиганетата пак ще я срежат
  • 2
   Аа
   Ааа
   12 -17
   15:01, 24 юли 2019
   Що за Община е това??и каква е тази Транспортна ко... Виж коментара
  • 3
   Г-
   Г-н Михайлов
   12 -1
   16:44, 24 юли 2019
   Ааа,не говори така че ако те чуе Цанковото у зътворъ шъ тъ вкаръ. Виж че пресичащите са Главните гласоподаватели и на ГРОБарите и на ДуПеСарите. Там на Левскито шъ е квот те кажът и направят щот иначи няма гласове майна! Не видиш ли че пресичащите всичките са с по 1,2 слънчеви бани по рождение,които Великите Адолф и Бенито не можаха да довършат мисията си относно фабриките за сапун!!!
  • 4
   Кр
   Кривия .ур и честата вълна
   17 0
   17:03, 24 юли 2019
   Аман от селяндашко-******яшки изпълнения в тая касаба Хаскьой!
   Има си ред и той е за всички, даже и за капутите от т.н. Транспортна комисия в Общината.
   Участъка на бул. "В.Левски" от кръстовището с ул. "Ком" до ул. "Дунав" е дълъг точно 400 метра.
   Средата е на метър 200 - до кошовете срещу крайния долен вход на блока в бившите казарми(слизайки от Орфей), на 15 метра след изхода за автомобили. Отсреща е точно срещу средния вход на блока. Точката е почти на тролейбусните стълбове от двата края на булеварда.
   Там трябва да е пешеходната пътека и нито метър нагоре или надолу - такъв е Закона.
   1. Прави се нормален нов преход с начупени заграждения в средата и тротоарни плочки,
   2. Рисува се нова пешеходна пътека.
   3. Правят се по 20 метра заграждения на двата срещуположни тротоара, като пътеката остава на 10-я метър.
   4. Поставят се нужните знаци в двете посоки.
   5. Поставят се два прожектора на стълбовете срещу пътеката, вързани с уличното осветление.
   6. Заличават се старите (и трите, че се показаха) пътеки и се премахват всякакви остатъци от преходите(лабиринтите от мантинели и плочките).
   7. Идва кмета с ножицата, свири музиката, чупят погачи, ... идат избори!
   И никой няма да се сърди, ако усвоите като хората 1000-2000 лева за 2-3 дена.
   Ако наистина стане едно свястно нещо и то по реда си в тоя град. Ама надали ...

   И вместо новите луноходи да клечат преди бензиностанцията (началото на "Ст. Стамболов") или срещу старата цигарена фабрика и да чакат кой се спуска по надолнището с 11 километра над допустимото, то да минат 10-12 пъти за една седмица в участъка за който пишем и да поразтикат олигофрените, които задръстват точно там и двете платна, като си оставят колите и реално десните ленти са почти неизползваеми да движение, отделно, че където и да е пешеходната пътека, то при спрели коли винаги пешеходците "изскачат" под прикритието им, особено по-мъничките и мургави хлебарчици.

   За вечно ревящите "майки с колички" - От Ком до Дунав, по Раковски, са 350 метра и няма преход между двата тротоара. От Дунав до Съединение, по Раковски, са 550 метра и има само една пешеходна пътека (подлеза не го броим - никой в тоя град не го бори за съоръжение, освен за тоалетна). Така е от 40 години.
   Искайте нещо изпълнимо и в реда на нормалното - навсякъде, из целия град, за всичко, което ще ви е полезно и удобно. Но не да си наричате желания като за коледни подаръци - на коя каквото и се прииска ...
  • 5
   76
   768798
   0 -8
   00:45, 25 юли 2019
   Кво ви пречи Пешеходната Пътека , Гяури прости ??? Виж коментара
   • Ха
    Хасковлията
    6 0
    08:33, 25 юли 2019
    Дай адрес, да ти дойде един "гяур прост" на гости.Ще си поговорим, ще се поопознаем. Може и да поспорим по някоя тема - виждам че си доста компететнтен, за потентен гълтач на мъжко млако!
    Аз ще напъна - ти ще отпуснеш геврека, и ще се спогодим!
  • 6
   Ян
   Янков
   5 0
   08:40, 25 юли 2019
   Тука няма място за коментари - има повредена общинска собственост.Която е изградена с общински средства, по дейставщите на "територията" закони.
   Следователно, компетентните органи трябва да си свършат работата.МВР да издири нарушителите, а Общината да възстанови огражденията.
   Ако пък успеят да намерят (случайно) извършителя, могат да го осъдят, да заплати ремонта!
   Еееех , мечтииии!!!

  Хороскоп за 08.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
  08 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
  08 юли 2020
  Последни новини