От х:

Днес в x:

Отвориха достъпа към незаконна пешеходна пътека в Хасково

    Отвориха огражденията на демаркираната пешеходна пътека пред 30-ти блок по булевард "Васил Левски" в Хасково, сигнализираха читатели на Haskovo.net.

    Бившата зебра бе премахната преди по-малко от година, тъй като според новите изисквания трябва да има определено отстояние между пешеходните пътеки, а такава има няколко метра по-нагоре. Тогава бялата боя заличена от асфалта и беше поставено допълнително ограждение между двете платна на булеварда, което да препятства преминаването на пешеходците.

    Преди няколко дни обаче едното платно от оградата е било срязано и непрекъснато от там пресичат пешеходци. Освен това отново е изпъкнала бялата боя по пешеходната пътека, което подвежда минувачите, че това е регламентирано място за пресичане. Заради това живеещите наоколо се опасяват, че може да стане инцидент, тъй като шофьорите преминават доста бързо, а в такъв случай не е ясно кой ще носи вина.

    От община Хасково припомниха, че пешеходната пътека е била премахната с решение на Транспортна комисия към кметството и допълниха, че огражденията ще бъдат възстановени, тъй като мястото не е предназначено за преминаване на пешеходци. Поддръжката на пътната маркировка в града пък е възложена на частна фирма.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ра
      Рачко пръдлето
      32 0
      13:19, 24 юли 2019
      Ми те зиганетата пак ще я срежат
    • 2
      Аа
      Ааа
      12 -17
      15:01, 24 юли 2019
      Що за Община е това??и каква е тази Транспортна ко... Виж коментара
    • 3
      Кр
      Кривия .ур и честата вълна
      17 0
      17:03, 24 юли 2019
      Аман от селяндашко-******яшки изпълнения в тая касаба Хаскьой!
      Има си ред и той е за всички, даже и за капутите от т.н. Транспортна комисия в Общината.
      Участъка на бул. "В.Левски" от кръстовището с ул. "Ком" до ул. "Дунав" е дълъг точно 400 метра.
      Средата е на метър 200 - до кошовете срещу крайния долен вход на блока в бившите казарми(слизайки от Орфей), на 15 метра след изхода за автомобили. Отсреща е точно срещу средния вход на блока. Точката е почти на тролейбусните стълбове от двата края на булеварда.
      Там трябва да е пешеходната пътека и нито метър нагоре или надолу - такъв е Закона.
      1. Прави се нормален нов преход с начупени заграждения в средата и тротоарни плочки,
      2. Рисува се нова пешеходна пътека.
      3. Правят се по 20 метра заграждения на двата срещуположни тротоара, като пътеката остава на 10-я метър.
      4. Поставят се нужните знаци в двете посоки.
      5. Поставят се два прожектора на стълбовете срещу пътеката, вързани с уличното осветление.
      6. Заличават се старите (и трите, че се показаха) пътеки и се премахват всякакви остатъци от преходите(лабиринтите от мантинели и плочките).
      7. Идва кмета с ножицата, свири музиката, чупят погачи, ... идат избори!
      И никой няма да се сърди, ако усвоите като хората 1000-2000 лева за 2-3 дена.
      Ако наистина стане едно свястно нещо и то по реда си в тоя град. Ама надали ...

      И вместо новите луноходи да клечат преди бензиностанцията (началото на "Ст. Стамболов") или срещу старата цигарена фабрика и да чакат кой се спуска по надолнището с 11 километра над допустимото, то да минат 10-12 пъти за една седмица в участъка за който пишем и да поразтикат олигофрените, които задръстват точно там и двете платна, като си оставят колите и реално десните ленти са почти неизползваеми да движение, отделно, че където и да е пешеходната пътека, то при спрели коли винаги пешеходците "изскачат" под прикритието им, особено по-мъничките и мургави хлебарчици.

      За вечно ревящите "майки с колички" - От Ком до Дунав, по Раковски, са 350 метра и няма преход между двата тротоара. От Дунав до Съединение, по Раковски, са 550 метра и има само една пешеходна пътека (подлеза не го броим - никой в тоя град не го бори за съоръжение, освен за тоалетна). Така е от 40 години.
      Искайте нещо изпълнимо и в реда на нормалното - навсякъде, из целия град, за всичко, което ще ви е полезно и удобно. Но не да си наричате желания като за коледни подаръци - на коя каквото и се прииска ...
    • 4
      76
      768798
      0 -8
      00:45, 25 юли 2019
      Кво ви пречи Пешеходната Пътека , Гяури прости ??? Виж коментара
      • Ха
        Хасковлията
        6 0
        08:33, 25 юли 2019
        Дай адрес, да ти дойде един "гяур прост" на гости.Ще си поговорим, ще се поопознаем. Може и да поспорим по някоя тема - виждам че си доста компететнтен, за потентен гълтач на мъжко млако!
        Аз ще напъна - ти ще отпуснеш геврека, и ще се спогодим!
    • 5
      Ян
      Янков
      5 0
      08:40, 25 юли 2019
      Тука няма място за коментари - има повредена общинска собственост.Която е изградена с общински средства, по дейставщите на "територията" закони.
      Следователно, компетентните органи трябва да си свършат работата.МВР да издири нарушителите, а Общината да възстанови огражденията.
      Ако пък успеят да намерят (случайно) извършителя, могат да го осъдят, да заплати ремонта!
      Еееех , мечтииии!!!
    Последни новини