От х:

Днес в x:

След 1.5 г. саниране, на прага на зимата бл. 34 на „Васил Левски“ още без прозорци

    Пред приключване са строителните дейности по 34-ти блок на булевард „Васил Левски“ в Хасково, където санирането беше забавено. Това заяви ръководителят на бригадата работници, ангажирани с довършителните работи по единия от входовете. Мъжът, който отказа да се представи, заяви, че до ден-два ремонтът ще приключи. Той уточни, че останали довършителни козметични ремонти по входовете на блока и предстои да бъдат монтирани стъклата на терасите на някои апартаменти, чиито стопани не били издирени, за да осигурят достъп до жилищата си.

    Репортерска проверка на място установи обаче, че в задната страна на жилищната сграда все още масово липсват стъклопакети, каквото беше положението и преди двайсетина дни, когато Haskovo.net писа по случая след жалба на обитателите. Тогава хората се жалваха, че санирането на блока се бави много и освен това било спряно за повече от 20 дни. Недоволстваха и от факта, че ще посрещнат зимата без прозорци.

    Изпълнител на ремонтните дейности по Националната програма за енергийна ефективност е „Трейс – София“ ЕАД, откъдето започнали строителството още през май 2017 година. Вече година и половина санирането все още не е приключило. След запитване към ръководството на фирмата на 20 септември тази година, след 2 часа дейностите бяха подновени. Тогава шефовете увериха, че строителството ще бъде довършено в рамките на около 2 седмици. Действително оттогава досега строителството напредва. Ако ремонтът приключи в близките дни, ще последват процедури по предаване, инспекция от комисия и издаване, което може да отнеме повече от месец.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Са
      саниран
      21 -7
      13:06, 9 окт 2018
      Спекулативно се говори, че са без прозорци преди зимата, те си имат прозорци но са "усвоили" терасите си, на които още нямат прозорци. ДА няма, ама на терасите, не на стаите. И е манипулативно да се дудне, че на прага на зимата са без прозорци. Дори е грешка, че им ги затварят така. По-добре на всички да ги направят професионално наведнъж, от колкото всеки да гради според възможностите си и инжинерната си мисъл, която знаем стига непредвидими висоти понякога. Но нейсе то българина няма начин да не отцепи от някъде още метър жилищна площ-тия тераси я спалня я кухня все нещо ще станат.
      Да факт е обаче, че Трейс се мотат, явно проблемите на национално ниво им дойдоха повече.
    • 2
      Ал
      Ало
      1 -3
      19:29, 9 окт 2018
      Има стройтелна фирма и стройтелната му базата е във двора на югоплод хасково фирмата се казва от А до Я
    • 3
      До
      до Санирането
      0 0
      21:32, 9 окт 2018
      Грешиш всички тераси те ни пренуждаваха да ги затворим
    • 4
      Sa
      Saniraneto
      0 -4
      22:44, 9 окт 2018
      195.24.90.65 заповядай те Виж коментара
    • 5
      Тъ
      Търговец
      0 0
      10:47, 10 окт 2018
      Прозорци имат бе,стъкла нямат прозорците.
    Последни новини