От х:

Днес в x:

Блок на „Васил Левски“: Посрещаме зимата без прозорци, фирмата заряза санирането

    Живеещите в 34-ти блок на булевард „Васил Левски“ в Хасково за пореден път се жалваха от забавено саниране по Националната програма за енергийна ефективност. Ремонтните дейности по жилищната сграда започнали още през май 2017 година и вече близо година и половина все още не са приключили. Масово затворените тераси на апартаментите стоят без прозорци. Преди около година от фирмата-изпълнител „Трейс – София“ ЕАД монтирали рамките, но и до днес са без стъкла.

    Без прозорци е апартаментът на Станка Янчева, живееща на третия етаж в „А“ вход. 74-годишната жена се опасяваше, че вече застудява, а жилището й все още няма прозорци. „Идва зима, не знам как ще караме без стъкла“, притеснява се хасковлийката. Нейната съседка на първия етаж Радка Стоева също няма стъкла на терасата си. Тя обясни, че при валежи тя се пълни с вода и се опасява, че в резултат на това ще се получат щети, които обитателите трябва да покриват сами след време.

    По повод забавеното саниране тази сутрин обитатели на блока се бяха събраха на протест. Те обясниха още, че има и други довършителни работи по санирането на сградата. На много места във входа стърчат кабели, прозорците на мазетата също не били подменени. Освен това те се жалваха от мръсотията, останала пред блока от работниците, които не са се появявали от около двайсетина дни. Живеещите в блока многократно питали работниците кога ще приключи санирането, но отговор не получили.

    Потърсен за коментар представителят на фирмата-изпълнител Симеон Атанасов заяви, че санирането на блока в Хасково е пред приключване. Той обеща да провери детайлно ситуацията и да даде яснота до утре сутринта.

    От община Хасково заявиха, че са наясно със забавеното саниране, чийто срок е изтекъл отдавна, че се водят преговори с фирмата и обещаха подробности по-късно днес. От кметството уточниха, че изпълнителят не е получил нито лев за санирането, тъй като не са предоставили документи за междинно плащане. Припомниха, че според договора може да им удържат 10% от предвидената сума.

    Живеещите в блока настояват за довършване на санирането в кратък срок като в противен случай предвиждат по-мащабен протест.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ba
      bahmamamu
      22 -2
      13:54, 20 сеп 2018
      Усвоихме едни пари и избягахме .Както всичко друго хубаво сътворено от цветната партия в България
    • 2
      А.
      А.В.
      12 0
      14:56, 20 сеп 2018
      Щом е намесена фирма Трейс всичко е "точно". Дет са вика " човека взе парите и рече ще видим".
    Последни новини