От х:

Днес в x:

Преглеждат безплатно за рак на гърдата в хасковската болница

МБАЛ - Хасково стартира безплатни мамологични прегледи за рак на гърдата, включвайки се в кампанията „Всичко започва с едно докосване”, съобщиха от болницата.

Записването започва от днес /9 октомври/. Кампанията е по повод Световния месец за борба с рака на гърдата и повишаване на информираността за заболяването.

Прегледите ще се извършват ежедневно до края на месеца след предварително записан час в хасковската болница на тел: 038/ 606 738 в интервала от 8.30 до 11.30 часа. Мамологичните прегледи ще се извършват в Хирургично отделение на МБАЛ- Хасково от 11 до 13 часа.

Болницата разполога с нов, модерен ехограф за ранна диагностика на промените в млечните жлези и апарат за скринингово тестване – ГЕФРИР – за експресна хистологична диагнотика на пациента и получаване на резултат до 10 минути.

Кампанията носи общия надслов „Всичко започва с едно докосване“, а целта й е да напомни на жените, че редовния самостоятелен преглед на гърдите и периодичните профилактитчни срещи с лекар са решаващи за навременната диагностика и успешно лечение на това заболяване.

Ракът на млечната жлеза е второто най-често срещано злокачествено новообразувание в света и първо по честота сред жените. Първите изменения, които една жена може да установи, са наличието на новопоявили се уплътнения или така наречената бучка в гърдата. Затова съвременните препоръки са жените над 30-годишна възраст да преминават профилактичен преглед най-малко веднъж в годината.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ка
    Катя Тончева
    4 -15
    12:20, 9 окт 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    По
    потърпевша
    14 -1
    13:20, 9 окт 2018
    Хайде да не задълбаваме по темата за професионалиста, по-добре търсете второ мнение в Пловдив или София. Тук той коли, той беси...
  • 3
    Ка
    Катя Бончева
    10 -1
    15:58, 9 окт 2018
    Май под името "Катя Тончева"се крие точно "безспорния професионалист" Василев.Благодарение на него майка ми си отиде от този свят преждевременно.След неговата "операция" в София се хванаха за главата като разбраха,че той не е направил гефрир и е оставил майка ми една седмица с ракови клетки в гърдата. По късно
    разбрах още колко много жени са пострадали от него. Кампанията за профилактика наистина е нещо добро ако се прави от добре лекари.Иначе адмирации за болницата.
  • 4
    Же
    Жена
    2 0
    10:13, 11 окт 2018
    Някой успя ли да се запише? Номера постоянно ми дава заето!
  • 5
    Мн
    Мн
    1 -1
    16:05, 11 окт 2018
    Пълна измама! Няма никакъв апарат. Прегледа се състои в опипване на гърдите на ръка. Дори не преглеждат и с ехограф. Не се издава никакъв документ за преглед. Сигурно здравната каса плаща допълнително пари за тази имитация на преглед! Мушеници!!!
Последни новини