От х:

Днес в x:

Бойко Цветанов, Ясен Теодосиев и Камерният оркестър на Хасково в общ проект

Изображение 1 от 2

    На изпълненията на двама от именитите ни в съвремието изпълнители ще може да се наслади публиката на Хасково на 14-ти май. Тогава световноизвестният тенор Бойко Цветанов и валдхорнистът проф. д-р Ясен Теодосиев се качват на сцената на театър „Ив. Димов“. Те ще се представят съвместно с Камерения оркестър на Хасково под диригентската палка на маестро Цанислав Петков.

    Бойко Цветанов е сред най-добрите тенори в света. Възпитаник на Държавната музикална академия в класа на проф. Чавдар Хаджиев. Дебютира като солист на Националната опера, по-късно е и солист на операта в Цюрих. Специализирал при Маргарита Лилова във Виена, при Борис Христов в Рим и при Карло Бергонци в Академия „Верди“ в Бусето, Италия и при Франко Корели.

    Проф. д-р Ясен Теодосиев вече е познат на публиката в хасково от предишните му съвместни концерти с местния Камерен оркесътр. Той е възпитаник на НМУ „Л. Пипков” и НМА „П. Владигеров” с магистърска степен по валдхорна при проф. Владислав Григоров.

    Той е дългогодишен соло валдхорнист на Симфоничния оркестър на лятната академия „Киджана” в Сиена, Италия и на Софийски симфонимен оркестър. Ясен Теодосиев е и солист – водач на валдхорновата група в още два оркестъра - ”GENESIS” оркестър и Фестивален оркестър към МФ „Мартенски музикални дни”.

    Концертът в Хасково с тяхно участие започва в 19 часа.

     Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини