От х:

Днес в x:

Тираджии крият в камионите си злато и агропрепарати

Солидно количество контрабандно злато и препарати за аграрна обработка, които не са позволени за употреба в рамките на ЕС, разкриха в шофьорските кабини на два камиони митничарите на Пункта „Капитан Андреево“.

Пратките са заловени на 13-ти април.

От Митниците уточняват, че 120 л. контрабандни препарати за растителна защита са прибрани при проверка на камион с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Возилото е отклонено за оглед по метода „анализ на риска“. Под леглото в шофьорската кабина, са открити 60 -те бутилки с различна вместимост.

В хода на проверката, във фабричните кухини под ремаркето, са открити и 70 кутии цигари без акцизен бандерол с надпис Duty free.

Няколко часа по-късно същия ден, при проверка на товарен автомобил с румънска регистрация, който трябвало да стигне от Турция през България за Чехия, са засечени и златните накити-над половин килограм.

Бижутата били разпръснати по различни места в шофьорската кабина, скрити в кутия за лекарства, под стелката и в долапа зад леглото.

Според експертизата на вещото лице, събраните накити, ключодържател, слитък и плочка са от 14-каратово злато на стойност близо 30 000 лева.

Контрабандните препарати за растителна защита, златните бижута и цигарите са задържани. Препаратите, които са предадени с протокол на дежурния служител на Българската агенция по безопасност на храните, не отговарят на изискванията за внос. На шофьорите са съставени актове по Закона за митниците и са образувани административнонаказателни производства.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини