От х:

Днес в x:

20 °C

Травъл блогъри и туроператори рекламират Хасковска област

  Модерен ход предприеха от Хасковския туристически информационен център за реклама на забележителностите на региона. По покана на екипа му  травъл блогъри и туроператори пристигнаха днес в областния град. Обходът им започна от монумента на Богородица и Камбанарията и ще продължи към Александровската гробница. Понеже посещението им съвпада и с откриването на литературните дни „Южна пролет“, в програмата им тази вечер е включено и присъствие на тържественото запалване на огъня, с което по традиция дните започват. „Южна пролет“ е един от културните символи на града, достатъчно престижен форум е, на който се събират не само дебютанти, но и изявени поети, писатели и критици от цялата страна, обясни идеята за представянето на събитието пред гостите управителят на Информационния център Митра Тодорова.

  Инициативата за инфотура е съвместна на Минерални бани, Кърджали, Хасково, Ивайловград и Свиленград. В тези общини блогърите и туроператори ще могат да разгледат, да научат повече и да направят снимки на различните забележителности-не само културно-исторически паметници, но и на красиви природни местности, ще проучат и възможностите за винен туризъм.

  Като гид за природните забележителности е привлечен към инициативата  преподавателят по география Стефан Аврамов, който е популярен планинар. С негова помощ гостите ще имат възможност да чуят и видят на снимки и онези красиви кътчета в региона, до които няма да успеят да отидат заради ограниченото време. Докато пътуват, за всички природни забележителности ще им разказва в автобуса именно опитният турист.

  Идеята е региона на Източните Родопи да бъде представен като възможност за атрактивна и разнообразна туристическа дестинация.

  Травъл блогърството набира популярност все повече у нас като възможност за представяне на туристически дестинации, понеже разказите са от първо лице. Туроператорите пък виждат възможност за обединяването на маршрути в региона в няколкодневно пътуване  за спа, винен и културен туризъм.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ке
   Кенанския Маймун
   1 -3
   22:20, 17 апр 2019
   Четете моя блог
   "Живота на гяуите в Зоопарка на Мутрите и Бейовете "

  Хороскоп за 20.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
  20.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
  20.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
  20.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
  20.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
  20.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
  20.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
  20.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
  20.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
  20.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
  20.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
  20.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
  20.09.2019
  Последни новини