От х:

Днес в x:

Туроператори от Топ 20 на Япония оглеждат Хасковско

Представители на водещите японски туроператори оглеждат забележителностите на Хасковско, за да преценят дали родните културно-исторически паметници са достойни да влязат в туристическите им пакети.

Четиримата представители са от фирми в Топ 20 на туроператорите в Страната на изгряващото слънце. Те ще прекарат 2 дни в региона при пълна програма - от разходка до местните гордости, до запознаване с кулинарните традиции. Азиатците са в района по покана на Туристическия информационен център и със съдействието на посолството на България в Токио. Професионалният тур е финансиран по проект на Министерството на икономиката и енергетиката.

Първият обект, който японците посетиха още сутринта, бе монументът на Св. Богородица, включен в книгата с рекордите „Гинес“. От Ямача обиколката продължи с Александровската гробница и Музейния център "Тракийско изкуство в Източните Родопи", построен с дарение от близо 3 милиона долара от Япония и открит лично от принц Акишино.

Узунджовската църква бе следващата забележителност, след което програмата продължава с дегустация във винарска изба.

Гостите ще се запознаят и с централната част на град Хасково, с хотелите, с ресторантите, а вечерта ще опитат българската традиционна кухня в местно заведение.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини