От х:

Днес в x:

Забележителности по хасковски

Кучета и боклук на улица "П.Р. Славейков"

Хасковските забележителности от редакционната ни поща събират в едно свеж утринен букет от боклуци и находчиво паркиране с цел, избягване на синя зона. Както и една по-различна гледка от парковете на „най-зеления град“ в България. 

Първата от хасковските забележителности с дата 18-ти септември, ни посреща на съвсем централната улица „П.Р.Славейков“ в 8.17 часа. Три преливащи от боклуци бобри досами обновяващият се парк „Мерсито“. Там бе днешният рай за четириногите любимци на квартала. Клепоухите професионално селектираха изхвърлената смет, може би защото двукраките им комшии не бяха сторили това. Хартиените и картонени опаковки повече се помещаваха в съдовете, за метал и пластмаса, а какво имаше в контейнера за хартия само кучетата знаеха. Основополагащият контейнер на сметопочистващата града фирма, пък бе затрупан с битова смет от всякакъв произход. Нещата активно ферментираха поне до 8.30/докога, няма данни/, въпреки че по-графика на Титан, централните райони се чистят между 06.00 и 07.00 часа. По- крайните квартали, тип Червена Стена, се извозват за сметището между 10 и 11 часа, любезно осведомиха от фирмата в отговор на задочния въпрос на периферията, защо боклукът им стои до толкова късно.

Като че ли не знаят, че плащат по-малка такса смет. За сметка на това ще им мирише повече. 

Начинът за заобикаляне на синята зона в центъра пък е измислен-спира се зад знака „забранено паркирането“ и под табелката за паяк, показва снимката на читателят ни с многозначителния ник anonimeee. Не плащаш и няма да те вдигнат. Но трябва да си от общината или от полицията, може и двете. Сигурно служителите са изпълнявали служебните си задължения. 

Хасково има разкошни паркове, докато не започне подобряването им. Впоследствие стават по-малко разкошни, за доста дълъг период от време, като парка зад училище ОУ „Иван Рилски“, който от месеци стои като бомбардиран. На децата които искат да се гонят или ритат топка им се напомня, че си имат физкултурен салон или пък компютърни игри за следучебно време.

Б.Р. Haskovo.net ще публикува всички материали показващи града през вашите очи и обективи, защото считаме читателите за нашите най-верни репортери. Очакваме сигналите ви на редакционната поща photo@haskovo.net.

Г.Христов

Паркиране по хасковски
Това е хасковски парк. До основно училище
Децата играят при неповторими условия, показа и проверката ни на място
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини