От х:

Днес в x:

Пуснаха обществена поръчка за канализацията в Болярово, не почват без превод на пари

Доизграждането на канализацията в хасковския квартал „Болярово“, в който част от хората я чакат като топъл дъжд, е на финалната права. От общината пуснаха днес обществената поръчка, с която се търси изпълнител на проекта. Срокът, в който строителите могат да подават документите за заданието е 9-ти май.

Проектът ще бъде изпълнен на три етапа. Срокът за приключването на всички дейности в обхвата на поръчката е от 240 до 300 календарни дни.

Канализационната мрежа, която предстои да бъде изградена е с дължина 10334 м., сградните канализационни отклонения са с обща дължина 3 556 м., По проекта ще бъдат направени още ревизонни шахти, улични отоци, дъждопреливници и модулна канализационна помпена станция, както ще бъде изграден и 186-метров напорен тръбопровод.

Според договора, който ще се сключи на финала, след избирането на най-изгодната оферта обаче, строителството на канализационната мрежа няма да започне, докато не бъде преведена сумата от близо 4,5 млн.лв. Парите са от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), което е под шапката на Министерството на околната среда и водите.


Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Гр
  гражданин
  19 -4
  13:46, 17 апр 2019
  Това обещание беше хвърлено от Дилянчо - оставката преди 4 години. И сега какво избираме нашата фирма докато имаме още власт, и продължаваме да се оправдаваме с другите институций защо не прокарваме канализацията! Простете за невежеството но къде е логиката за предварително избиране на фирма след като няма средства които преди 4 години казаха че до 2-6 медеца ще са осигурени !!!
 • 2
  S7
  S74LK3R
  15 -4
  13:57, 17 апр 2019
  Вече незнам колко години ви чакаме да оправите тия канали и пътища. Само лъжете по избори.Всяка година лично ви внасям 2 хиляди за данъци. Не се наядохте алчни душици такива. Стискайте палци в България да не дойде военно положение първите изгорели са всички политици.
 • 3
  Гр
  Гражданин
  10 -6
  14:03, 17 апр 2019
  Този кмет, предложен и избран от ГЕРБ иска без осигурено финансиране да се обяви обществена поръчка и да се избере правилната фирма, така че наесен при избора на нов кмет, който ако осигури финасиране, то тази фирма вече ще е спечелила обществената поръчка и ще не ще новият кмет следва да й възложи изпълнението на канализацията. Отново схемите на ГЕРБ в тази община.
 • 4
  Ко
  Коки
  11 -1
  15:42, 17 апр 2019
  Идват избори и Обещанияъа почват!
 • 5
  Не
  Нетърпимо
  13 -1
  16:18, 17 апр 2019
  уЛИЦИТЕ в Болярово са в безобразно състояние /даже и около центъра/ !
  Не ги ремонтират щото нямат канализация , а ДУПКИТЕ ВЕЧЕ СА РОВОВЕ !
  Идват избори - това ще е определящото за кой и коя ще се гласува .
  • Ni
   niko
   11 -1
   18:14, 17 апр 2019
   Хасково Нет , защо показвате една от малкото асвалтирани пресечки, защо не покажете улиците с дълбоките дупки , които от 40-50 год не са виждали асфалт, така заблуждавате ч итателите , които не познават Болярово в какъв окаян вид е, село да беше -щеше да е по-добре, а като квартал е просто една ужасна мизерия, а хората плащат дънъци като граждани на квартал на гр.Хасково .
 • 6
  Улиците ни са много зле...
  Не бях виждал центъра, видях, че са направили някои други работи, барнали са някои площадки и са направили нещо, но това не е нищо за всичките тези години, през които никой не се сети да оправи няколко плачещи улици не за ремонт, а за нова настилка.
  Тъжно е, не е трудно да се отделят пари за нещо и да се използват правомерно.
  Просто го направете и толкова, хората само ще се радват.

Хороскоп за 16.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
В движение и работа ще премине деня за повечето от вас. Прекалената ви активност може да ви създаде проблеми, бъдете внимателни с онези, които не споделят идеите ви. Спазвайте добрия тон и не се поддавайте на провокации, така ще запазите спокойствието и работоспособността си.
16.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не разчитайте на случайността, а действайте. Постарайте се сами да потърсите решение на въпросите, които ви интересуват, и едва тогава прибягвайте до помощ от другите. Откриват ви се възможности, които не бива да пренебрегвате. Успешни ще са пътуванията ви, но внимавайте с изправността на автомобила си, ако шофирате.
16.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнесете се с разбиране към проблемите на хората от обкръжението си и не злоупотребявайте с търпението им. На работното място ще се появят нови изисквания, с които ще трябва да се съобразявате. Няма да ви е лесно, но предвид уменията ви, ще се справите. В края на деня потърсете подходящи начини за разпускане.
16.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Търсещите промяната ще започнат на чисто в професионалната сфера и това ще осмисли живота им. Промени се предвиждат и в личните ви взаимоотношения. Загатната до сега връзка ще премине в друга фаза, за едни напред, за други, означаваща край. Не бъдете в нищо прибързани. Внимателно обмисляйте възможностите си.
16.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще осмислите много от нещата, които ви предстоят и ще се опитате да намерите най-доброто решение на решаващ въпрос. Не бъдете предубедени към определени подходи, а се опитайте да сте отворени към всяко едно нещо, което може да ви е от полза. Въпрос, касаещ личния ви живот не търпи отлагане, затова ще трябва да отнемете от работното си време.
16.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Новости от интимен характер ще разнообразят деня ви. За някои те ще са свързани с появата на нова личност, а за други с обяснения и не дотам желани емоции. Във всички случаи ще се съобразявате повече със себе си и по-малко с околните. Следвайте целите си и ще останете доволни от свършеното.
16.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Очертават се успешни ходове, а вие отдавна давате заявка за тях. Ще ви се предложи възможност, която, ако добре използвате , резултатите ще ви радват. Подкрепата на близките ще ви стимулира към действие. За някои се очертава вълнуващ разговор с човек, към когото не сте безразлични.
16.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят се очертава като особено ползотворен за повечето от представителите на зодията. Днес кипите от енергия и хъс за работа. Справяте се чудесно с професионалните си задължения и имате голям успех в контактите си с делови съмишленици. От голямо значение ще се окаже способността ви да мислите бързо.
16.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Бъде практични и не лишавайте околните от възможността да се включат в работата ви. Денят предразполага към споделеност във всичко. Дистанцирането ще ви направи тъжни. По-малко говорете и никакъв случай за неща, които не мислите. В противен случай ще си навлечете неприятности.
16.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще работите за собствените за интересите си, без да се съобразявате с околните. Постигнатото може и да ви удовлетвори, но дали няма да нараните някого с поведението си. Ако това ви интересува, станете по-дискретни и учтиви в отношенията си. Пазете се да не попаднете на по-хитри от вас хора.
16.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Без да губите настроение, ще се включите в събитията на деня. Срещите ще ви носят добра перспектива за бизнеса ви, но разбира се, ако покажете активността си. Бъдете добри и не губете мярката в общуването, като не се поддавате и на ласкателства. Бъдете себе си и няма да ви липсват хубави емоции.
16.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Очевидно доброто ви настроение е заразително. Съсредоточената ви работа върху нещо, което според вас е печелившо, дава резултати. Останете верни на себе си и не пропускайте да споделите вълненията си с близък човек. Бъдете повече време с партньора си, дори това да ви струва усилия. Сега е момента.
16.09.2019
Последни новини