От х:

Днес в x:

Пуснаха обществена поръчка за канализацията в Болярово, не почват без превод на пари

Доизграждането на канализацията в хасковския квартал „Болярово“, в който част от хората я чакат като топъл дъжд, е на финалната права. От общината пуснаха днес обществената поръчка, с която се търси изпълнител на проекта. Срокът, в който строителите могат да подават документите за заданието е 9-ти май.

Проектът ще бъде изпълнен на три етапа. Срокът за приключването на всички дейности в обхвата на поръчката е от 240 до 300 календарни дни.

Канализационната мрежа, която предстои да бъде изградена е с дължина 10334 м., сградните канализационни отклонения са с обща дължина 3 556 м., По проекта ще бъдат направени още ревизонни шахти, улични отоци, дъждопреливници и модулна канализационна помпена станция, както ще бъде изграден и 186-метров напорен тръбопровод.

Според договора, който ще се сключи на финала, след избирането на най-изгодната оферта обаче, строителството на канализационната мрежа няма да започне, докато не бъде преведена сумата от близо 4,5 млн.лв. Парите са от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), което е под шапката на Министерството на околната среда и водите.


Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Гр
    гражданин
    19 -4
    13:46, 17 апр 2019
    Това обещание беше хвърлено от Дилянчо - оставката преди 4 години. И сега какво избираме нашата фирма докато имаме още власт, и продължаваме да се оправдаваме с другите институций защо не прокарваме канализацията! Простете за невежеството но къде е логиката за предварително избиране на фирма след като няма средства които преди 4 години казаха че до 2-6 медеца ще са осигурени !!!
  • 2
    S7
    S74LK3R
    15 -4
    13:57, 17 апр 2019
    Вече незнам колко години ви чакаме да оправите тия канали и пътища. Само лъжете по избори.Всяка година лично ви внасям 2 хиляди за данъци. Не се наядохте алчни душици такива. Стискайте палци в България да не дойде военно положение първите изгорели са всички политици.
  • 3
    Гр
    Гражданин
    10 -6
    14:03, 17 апр 2019
    Този кмет, предложен и избран от ГЕРБ иска без осигурено финансиране да се обяви обществена поръчка и да се избере правилната фирма, така че наесен при избора на нов кмет, който ако осигури финасиране, то тази фирма вече ще е спечелила обществената поръчка и ще не ще новият кмет следва да й възложи изпълнението на канализацията. Отново схемите на ГЕРБ в тази община.
  • 4
    Ко
    Коки
    11 -1
    15:42, 17 апр 2019
    Идват избори и Обещанияъа почват!
  • 5
    Не
    Нетърпимо
    13 -1
    16:18, 17 апр 2019
    уЛИЦИТЕ в Болярово са в безобразно състояние /даже и около центъра/ !
    Не ги ремонтират щото нямат канализация , а ДУПКИТЕ ВЕЧЕ СА РОВОВЕ !
    Идват избори - това ще е определящото за кой и коя ще се гласува .
    • Ni
      niko
      12 -1
      18:14, 17 апр 2019
      Хасково Нет , защо показвате една от малкото асвалтирани пресечки, защо не покажете улиците с дълбоките дупки , които от 40-50 год не са виждали асфалт, така заблуждавате ч итателите , които не познават Болярово в какъв окаян вид е, село да беше -щеше да е по-добре, а като квартал е просто една ужасна мизерия, а хората плащат дънъци като граждани на квартал на гр.Хасково .
  • 6
    Улиците ни са много зле...
    Не бях виждал центъра, видях, че са направили някои други работи, барнали са някои площадки и са направили нещо, но това не е нищо за всичките тези години, през които никой не се сети да оправи няколко плачещи улици не за ремонт, а за нова настилка.
    Тъжно е, не е трудно да се отделят пари за нещо и да се използват правомерно.
    Просто го направете и толкова, хората само ще се радват.
Последни новини