От х:

Днес в x:

14 °C

Пуснаха обществена поръчка за канализацията в Болярово, не почват без превод на пари

Доизграждането на канализацията в хасковския квартал „Болярово“, в който част от хората я чакат като топъл дъжд, е на финалната права. От общината пуснаха днес обществената поръчка, с която се търси изпълнител на проекта. Срокът, в който строителите могат да подават документите за заданието е 9-ти май.

Проектът ще бъде изпълнен на три етапа. Срокът за приключването на всички дейности в обхвата на поръчката е от 240 до 300 календарни дни.

Канализационната мрежа, която предстои да бъде изградена е с дължина 10334 м., сградните канализационни отклонения са с обща дължина 3 556 м., По проекта ще бъдат направени още ревизонни шахти, улични отоци, дъждопреливници и модулна канализационна помпена станция, както ще бъде изграден и 186-метров напорен тръбопровод.

Според договора, който ще се сключи на финала, след избирането на най-изгодната оферта обаче, строителството на канализационната мрежа няма да започне, докато не бъде преведена сумата от близо 4,5 млн.лв. Парите са от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), което е под шапката на Министерството на околната среда и водите.


Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Гр
  гражданин
  19 -4
  13:46, 17 апр 2019
  Това обещание беше хвърлено от Дилянчо - оставката преди 4 години. И сега какво избираме нашата фирма докато имаме още власт, и продължаваме да се оправдаваме с другите институций защо не прокарваме канализацията! Простете за невежеството но къде е логиката за предварително избиране на фирма след като няма средства които преди 4 години казаха че до 2-6 медеца ще са осигурени !!!
 • 2
  S7
  S74LK3R
  15 -4
  13:57, 17 апр 2019
  Вече незнам колко години ви чакаме да оправите тия канали и пътища. Само лъжете по избори.Всяка година лично ви внасям 2 хиляди за данъци. Не се наядохте алчни душици такива. Стискайте палци в България да не дойде военно положение първите изгорели са всички политици.
 • 3
  Гр
  Гражданин
  10 -6
  14:03, 17 апр 2019
  Този кмет, предложен и избран от ГЕРБ иска без осигурено финансиране да се обяви обществена поръчка и да се избере правилната фирма, така че наесен при избора на нов кмет, който ако осигури финасиране, то тази фирма вече ще е спечелила обществената поръчка и ще не ще новият кмет следва да й възложи изпълнението на канализацията. Отново схемите на ГЕРБ в тази община.
 • 4
  Ко
  Коки
  11 -1
  15:42, 17 апр 2019
  Идват избори и Обещанияъа почват!
 • 5
  Не
  Нетърпимо
  13 -1
  16:18, 17 апр 2019
  уЛИЦИТЕ в Болярово са в безобразно състояние /даже и около центъра/ !
  Не ги ремонтират щото нямат канализация , а ДУПКИТЕ ВЕЧЕ СА РОВОВЕ !
  Идват избори - това ще е определящото за кой и коя ще се гласува .
  • Ni
   niko
   11 -1
   18:14, 17 апр 2019
   Хасково Нет , защо показвате една от малкото асвалтирани пресечки, защо не покажете улиците с дълбоките дупки , които от 40-50 год не са виждали асфалт, така заблуждавате ч итателите , които не познават Болярово в какъв окаян вид е, село да беше -щеше да е по-добре, а като квартал е просто една ужасна мизерия, а хората плащат дънъци като граждани на квартал на гр.Хасково .
 • 6
  Улиците ни са много зле...
  Не бях виждал центъра, видях, че са направили някои други работи, барнали са някои площадки и са направили нещо, но това не е нищо за всичките тези години, през които никой не се сети да оправи няколко плачещи улици не за ремонт, а за нова настилка.
  Тъжно е, не е трудно да се отделят пари за нещо и да се използват правомерно.
  Просто го направете и толкова, хората само ще се радват.

Хороскоп за 22.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Чувствате се изпълнени с енергия и всявате бодрост навсякъде около вас. Днес ви се отдава прекрасна възможност да завършите нещо, което сте започнали отдавна и можете да бъдете сигурни, че удовлетворението ви ще е пълно, ако го направите.
22 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се разделите с хора, които са ви разочаровали. По-често се вслушвайте в съвети, не са случайни. Възможни са обрати в плановете ви за деня. В професионалната сфера имате печеливши намерения, но е важно как ще ги реализирате. Ласкателите не са ваши съмишленици и колкото по-скоро го осъзнаете, толкова по-добре за делото ви.
22 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Усетът ви днес ще ви подскаже най-доброто решение. Помислете за бъдещето си, помечтайте. Предстоят ви интересни и благоприятни за вас събития. Нужен ви е още малко хъс за да успеете. Не обръщайте внимание на дреболиите.
22 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Деловите от вас ще следват срочността на многото си задачи, което ще определя и приоритетите им. Изграденото партньорско доверие ви помага да се справите по-лесно с тях, както и да планирате следващ проект. В личният ви живот ще настъпи оживление, най-вече в интимната сфера. У дома ви очаква приятна новина.
22 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
22 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
22 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Решени сте да постигнете намеренията си и ще вложите много старание, за да се докажете. Не са изключени и по-рисковани ходове, но за тях имате своите обяснения. Помислете как да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение. Няма да се затрудните, стига да го желаете.
22 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вниманието и грижите, които влагате към някой или нещо, ще се оценят. На душата ви ще олекне, а делата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените време и енергия. Ще си дадете сметка, че сте могли много по-рано да изчистите проблема, без да задълбочавате в него. Делова среща ще ви зареди с добри очаквания.
22 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Старанието ви ще се забележи, но не го проявявайте само по тази причина. Има много други неща, заради които си заслужава да се погрижите, като на първо място покажете искреното си отношение и внимание. По-малко съветвайте, повече действайте. Вълнуващи преживявания за онези, които не са загубили усета си към романтиката.
22 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Стойте настрана от конфликти и интриги, за да запазите спокойствието на духа си. Занимавайте се с дела, които са част от общ проект и биха ви обогатили финансово и духовно. В търпението и компромисите е част от мисията ви. Децата и родителите ще напомнят за нуждите си, погрижете се.
22 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Влагайки творчество в работата си, ще се радвате на добри резултати, които ще дадат отражение не само на финансите ви, но и в отношенията с партньора ви. Връзката ви ще укрепне, ще получите повече уважение и дадете простор на чувствата си, ще ви се отрази обновяващо на самочувствието, на плановете и на живота ви.
22 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
За някои от вас денят може да бъде много ползотворен в делови план. Не оставяте много възможности на конкурентите си и си осигурявате добри позиции. Не бъдете прекалено взискателни към близките си. Критиките ви в един момент може доста да досадят и да станат повод за скандал. Ще намерите и достатъчно време за почивка в приятна компания.
22 ное 2019

Случаен виц

Последни новини