От х:

Днес в x:

10 °C

Над 80 деца от Хасковско се включиха в Регионалните игри на Спешъл Олимпикс

    Над 80 деца от Хасковска област се включиха в Регионалните игри на Спешъл Олимпикс България. Те са възпитаници на училища, центрове за специална образователна подкрепа от няколко населени места - Хасково, село Малево, Свиленград, Димитровград и Харманли.

    Децата се състезават на игрищата на тенис кортовете на "Кенана" в два вида спортни игри - футбол за момчетата и народна топка за момичетата. Разпределени са в смесени отбори, в които участват по две деца със специални образователни потребности и партньори. За всички състезатели са предвидени медали.

    Регионалните игри се провеждат за 15-та поредна година в Хасково, градът с най-масово участие, заяви спортният администратор на Спешъл Олимпикс България Емил Иванов. Той поясни, че това се дължи на добрата работа с общообразователните училища, с Регионалния център за приобщаващо образование, центровете за обща образователна подкрепа и общината.

    Началото на Регионалните игри бе дадено официално тази сутрин. За откриването дойде кметът Добри Беливанов. Той поздрави всички участници и заяви, че се надява догодина да се видят отново на терена. Пожела им да се забавляват и да поставят началото на много нови приятелства.

    По-късно всички деца казаха клетвата на Спешъл Олимпикс: "Нека победя, ако не успея - нека бъда смел в опита", след което започна надпреварата.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини