От х:

Днес в x:

Шест девически отбора се включиха в турнир по футбол в Хасково

    Шест девически тима се включиха в турнир по футбол, провел се на тенис кортовете в Хасково. В надпреварата участваха четири отбора от областния град - ФСГ "Атанас Буров", ПГТ "Александър Паскалев", ПМГ "Акад. Боян Петканчин" и ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров". Димитровград бе представен от два състава от ПМГ "Иван Вазов".

    Това е вторият турнир за състезателния сезон 2018/2019 година, организиран от хасковския клуб "Хасково 1957" съвместно с Българския футболен съюз. Надпреварата е по програма "Grassroots" на УЕФА. "Целта на програмата е да се развива детско-юношеския и девическия футбол.", обясни Илиан Киряков - член на Управителния съвет на хасковския тим и директор на детско-юношеската школа към клуба.

    В състезанието се включиха 8 от възпитаничките на хасковския клуб с треньор Вълчо Димитров. Сред представителките на тима са Шенай Кадир от ФСГ "Атанас Буров" и Хелин Али от ПГТ "Александър Паскалев".

    Първият турнир по програмата бе проведен през ноември 2018 година, а третият ще бъде през май тази година. Всички участващи футболистки получиха тениски.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини