От х:

Днес в x:

Търсят войници за подготовка към резерва

В офиса за военен отчет на община Хасково започна прием на документи за набиране на желаещи да получат начална или специална военна подготовка през тази година.

Кандидатите ще се обучават по Закона за резерва на въоръжените сили на Република България.

Резервистите се извикват на активна служба за обучение в курсове за придобиване и повишаване на квалификацията и за преквалификация не повече от веднъж за две календарни години. Общата продължителност на продължителност на обучението им обаче е не повече от 60 календарни дни.

Началната подготовка ще се се извършва в Единния център за начална подготовка в Плевен и във Факултета„Общовойскови” на НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново. Прием има обявен и за факултет „Артилерия, ПВО и КИС” в Шумен, както и за ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” във Варна.

Кандидатите да преминат през обучение за специална подготовка, трябва вече са имат начална. Тяхното обучение е с прием в Шумен и Варна. Курсовете са „Военноморска подготовка” и „Комуникационни и информационни системи във въоръжените сили”.

По време на обучението кандидатите ще бъдат настанени в бази, ще имат осигурена храна, униформено облекло, специално и работно облекло и снаряжение.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ке
    кенанския лъв
    1 0
    22:26, 9 апр 2019
    Направо на границата за охрана от емигранти!
Последни новини