От х:

Днес в x:

Чужденци устройват гонки на ТОЛ контрола

Над 31 000 автомобила в страната са проверени съвместно от инспектори на Националното ТОЛ управление  и на “Пътна полиция” от средата на януари до 21 февруари тази година. На нарушителите са наложени над 900 компенсаторни такси, съставени са около 150 акта за административно нарушение, става ясно от запитването на  Haskovo.net към специализираното звено, което е под шапката на  Агенция "Пътна инфраструктура". То беше  създадено в края на миналата година, за да контролира наличието на винетки на автомобилите и във връзка с предстоящото въвеждане на електронна система за събиране на пътни такси за  изминатото разстояние.

Сред проверените водачи повече са тези, които имат платена електронна винетка. Съотношението на хартиените към електронните винетки е 1:5.

Има и два случая, при които автомобили с чуждестранна регистрация не са спрели на проверяващ екип на Национално ТОЛ управление, вместо това са продължили по пътя си. По-късно обаче са  засечени и спрени от друг екип на ТОЛ контрола, който им  е извършил проверка за валидна винетка.

Данните са за цяла България, конкретно за Хасковска област не беше дадена статистика.

55 от автомобилите на Националното ТОЛ управление са оборудвани с камери, а 50 са правоприлагащи.  

При по-голямата част от специализираните коли могат да осъществяват дистанционно контрол за е-винетки, а за по-малката част от тях е необходимо служителите да спрат със "стоп" палка преминаващите превозни средства, за да установят дали са платили пътна такса.

11 от автомобилите на ТОЛ управлението отговарят за трите области - Хасково, Кърджали и Смолян. 

Преди дни екипи на звеното започнаха проверки в Хасковско.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Va
    Vankata
    59 -15
    11:38, 24 фев 2019
    На тези лешове никога няма да им спра кой са тези никой не ги е чувал няма ги на картата защо да им спираме
  • 2
    Аб
    абжж
    67 -1
    12:56, 24 фев 2019
    Бе пичове нали всичко беше електронно нали затова бяха махнати хартиените носители за да може компютърно да се проверява всичко.Или пак се разхищават едни държавни пари за да се храни електорат който ще гласува правилно
    • 11
      111111
      12 -4
      16:31, 24 фев 2019
      Ако не те спрат как ще им дадеш
  • 3
    Пи
    Питам
    32 -4
    13:54, 24 фев 2019
    Имам винетка действаща до 6-ти месец 2019. , залепена на стъклото . Как тия сканиращите без да ме спират ще установят това ? И имат ли право да ме спират тези.... не катаджиите ?
    • Да
      Дасдс
      6 -1
      22:35, 24 фев 2019
      Трябва да си я регистрираш онлайн, където въвеждаш рег. номер на колата. Това беше първоначалната идея, че ще имат система, която ще сканира номера на коли и без да те спират, ще знаят, дали имаш винетка или не, но очевидно си работят както преди. Както се казва хубава работа, ама българска...
  • 4
    Yu
    yuri
    5 0
    11:37, 25 фев 2019
    Как ще им спрат чужденците. В цивилизованите страни само полицията има право да те спира, а винетките се следят от стационарни камери.

Още новини

Последни новини