От х:

Днес в x:

Второ участие на Хасково в конкурса „Възкресение Христово”

За втора поредна година църковното настоятелство на храма "Св. Архангел Михаил" в Хасково обяви конкурс за рисунка „Възкресение Христово”, който ще е в рамките на Националния конкурс.

Рисунките от регионалното ниво ще бъдат класирани и наградени, а най-добрите десет от във всяка възрастова група ще бъдат изпратени за оценка от националната комисия.

Крайният срок, в който могат да бъдат предадени рисунките в местния кръг е 29 март в храм "Свети Архангел Михаил".

Награждаването на победителите от Хасково ще е на 12-ти май, уточни отец Никола.

Националният конкурс „Възкресение Христово“ е посветен на православния християнски празник. Той е под шапката на Светия Синод. Провежда се с благословението на българския патриарх Неофит.

За шеста поредна година ще е настоящото му издание.

Целта на творческия конкурс е да стимулира изявите на деца и учениците, свързани със съкровищницата на християнското изкуство и православната духовност. Поощрява интереса им към съхраняване на българските традиции в отбелязването на празника.

Участниците могат да са от учебни заведения или представители на школи. Те са са разделени в четири възрастови групи: І гр.- от детски градини в 3-та и 4-та група, І гр. 1-4 клас, ІІІ-та възрастова група – 5-8 клас и IV-та възрастова група – 9-12 клас.

Изпратените творби трябва да акцентират върху духовния смисъл на празника Възкресение Христово.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Аз
    Аз
    0 -1
    17:46, 24 фев 2019
    Ееееей, не се научихте да не си слагате логото върху лицата на хората! Още по-грозно е да го лепнете върху личицето на това красиво дете! :(
    • Jo
      John
      0 0
      09:23, 25 фев 2019
      детето не могат изобщо да го снимат без разрешение...
Последни новини