От х:

Днес в x:

15 °C

Второ участие на Хасково в конкурса „Възкресение Христово”

За втора поредна година църковното настоятелство на храма "Св. Архангел Михаил" в Хасково обяви конкурс за рисунка „Възкресение Христово”, който ще е в рамките на Националния конкурс.

Рисунките от регионалното ниво ще бъдат класирани и наградени, а най-добрите десет от във всяка възрастова група ще бъдат изпратени за оценка от националната комисия.

Крайният срок, в който могат да бъдат предадени рисунките в местния кръг е 29 март в храм "Свети Архангел Михаил".

Награждаването на победителите от Хасково ще е на 12-ти май, уточни отец Никола.

Националният конкурс „Възкресение Христово“ е посветен на православния християнски празник. Той е под шапката на Светия Синод. Провежда се с благословението на българския патриарх Неофит.

За шеста поредна година ще е настоящото му издание.

Целта на творческия конкурс е да стимулира изявите на деца и учениците, свързани със съкровищницата на християнското изкуство и православната духовност. Поощрява интереса им към съхраняване на българските традиции в отбелязването на празника.

Участниците могат да са от учебни заведения или представители на школи. Те са са разделени в четири възрастови групи: І гр.- от детски градини в 3-та и 4-та група, І гр. 1-4 клас, ІІІ-та възрастова група – 5-8 клас и IV-та възрастова група – 9-12 клас.

Изпратените творби трябва да акцентират върху духовния смисъл на празника Възкресение Христово.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Аз
  Аз
  0 -1
  17:46, 24 фев 2019
  Ееееей, не се научихте да не си слагате логото върху лицата на хората! Още по-грозно е да го лепнете върху личицето на това красиво дете! :(
  • Jo
   John
   0 0
   09:23, 25 фев 2019
   детето не могат изобщо да го снимат без разрешение...

Хороскоп за 15.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете отзивчиви към онези, които открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Събитията ще докажат правотата ви. Имате да свършите далеч по-важни задачи днес. Работете върху текущ ангажимент, от който ще получите значителни средства. Ще бъдете улеснени и от добро развитие на личен въпрос.
15 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
15 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Раздвоени и амбицирани мнозина от вас ще имат нужда от приятелски съвет и помощ. Не избързвайте да давате обещания, за които се съмнявате, че ще успеете да изпълните. Благородните ви стремежи са прекрасни, но реалността може сериозно да промени плановете ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Радвате се на добро настроение за работа днес. Приятното ви държание предразполага хората към вас, затова не е чудно че успявате да свършите повече в сътрудничеството си с околните, отколкото сте планирали. В личен план ви очакват изненади, но такива от които ще останете доволни. Вечерта сте в центъра на весела компания.
15 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се радвате на засилен интерес от страна на професионалното си обкръжение. Ако се представите добре в проекта, в който участвате, ви очакват делови предложения. Работете и не изпадайте в заблуди по отношение на собствената си значимост. И вие като всеки друг сте на тази земя, за да се развивате и ставате по-добри.
15 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Не се притеснявайте, ако се окажете изправени пред предизвикателства, за които не сте подготвени. Имате нужния потенциал, в противен случай съдбата би ви спестила емоциите. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас.
15 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще работите, като заложите на творческите си идеи и общувайки с подходящи хора ще постигате синхрон в действията. Така е, когато срещате разбиране. Обстоятелствата ще ви позволят да извлечете максимума на момента, което ще ви направи финансово независими. Все пак бъдете овладени и не позволявайте на емоциите да помрачат устрема ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Отношенията в семейството ви са сложни и колкото по-бързо осъзнаете, че противопоставянето на решенията на близките ви вреди на климата, толкова по-добре за всички вас. Научите ли уроците си, търпението ви ще бъде възнаградено. В интимните си отношения ще спечелите повече, ако сте естествени.
15 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да останете изненадани от нечие поведение или друго събитие. Приемете търпеливо предизвикателствата и не позволявайте на нищо и никого да спре устрема ви към целта. Не се предавайте, ако срещнете препятствия по пътя си. Ще получите повече от живота, стига да сте наясно с желанията си.
15 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
В случай на нужда потърсете съвет от специалист, било в служебен, личен или социален план. Ще си спестите ценно време и нерви, защото е ясно, че не може да знаете всичко. Дискретността ви по отношение на нечия връзка ще помогне, но вие бъдете искрени с партньора си. Ако имате съмнения ги споделете.
15 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете максимално съсредоточени в работата си днес и не обръщайте внимание на онова, което се говори около вас. Ще изгубите твърде ценно време в празни приказки, което след това трудно ще наваксате. Можете спокойно да се доверите на мнението на близък приятел по особено личен за вас въпрос.
15 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Работите върху конкретни дела днес. Към част от тях от дълго време се стремите, затова няма да е чудно, че ще останете доволни от себе си. Печелите време относно професионален проект, който сте започнали. Имате нужда от разтоварване и приятни емоции. Обградете се с близки хора.
15 ное 2019
Последни новини