От х:

Днес в x:

Второ участие на Хасково в конкурса „Възкресение Христово”

За втора поредна година църковното настоятелство на храма "Св. Архангел Михаил" в Хасково обяви конкурс за рисунка „Възкресение Христово”, който ще е в рамките на Националния конкурс.

Рисунките от регионалното ниво ще бъдат класирани и наградени, а най-добрите десет от във всяка възрастова група ще бъдат изпратени за оценка от националната комисия.

Крайният срок, в който могат да бъдат предадени рисунките в местния кръг е 29 март в храм "Свети Архангел Михаил".

Награждаването на победителите от Хасково ще е на 12-ти май, уточни отец Никола.

Националният конкурс „Възкресение Христово“ е посветен на православния християнски празник. Той е под шапката на Светия Синод. Провежда се с благословението на българския патриарх Неофит.

За шеста поредна година ще е настоящото му издание.

Целта на творческия конкурс е да стимулира изявите на деца и учениците, свързани със съкровищницата на християнското изкуство и православната духовност. Поощрява интереса им към съхраняване на българските традиции в отбелязването на празника.

Участниците могат да са от учебни заведения или представители на школи. Те са са разделени в четири възрастови групи: І гр.- от детски градини в 3-та и 4-та група, І гр. 1-4 клас, ІІІ-та възрастова група – 5-8 клас и IV-та възрастова група – 9-12 клас.

Изпратените творби трябва да акцентират върху духовния смисъл на празника Възкресение Христово.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Аз
  Аз
  0 -1
  17:46, 24 фев 2019
  Ееееей, не се научихте да не си слагате логото върху лицата на хората! Още по-грозно е да го лепнете върху личицето на това красиво дете! :(
  • Jo
   John
   0 0
   09:23, 25 фев 2019
   детето не могат изобщо да го снимат без разрешение...

Хороскоп за 14.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
14 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
14 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
14 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
14 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
14 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
14 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
14 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
14 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
14 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
14 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
14 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
14 авг 2020
Последни новини