От х:

Днес в x:

10 °C

Най-голямата в Европа колекция от папагали живее в село Сусам

Изображение 1 от 2

  Христо Колев от село Сусам в община Минерални бани отглежда екзотични папагали. В колекцията му има над 40 папагала, които са атракция за местните жители, съобщиха от община Минерални бани.

  „По-малко говорят и повече слушат”, шегува се Христо. Той поясни, че обикновено човек не може да накара папагала да повторя определени думи, защото говори, когато си иска.

  Въпреки че почти всички папагали имат способността да научават човешки говор, не всеки индивид има желание да проговори.  Някои от най-добрите бъбривци са папагалите жако, вълнистите папагалчета, жълточелата амазона и двойно жълточелата амазона, но дори за тези видове няма никаква гаранция в това отношение, разказа още Христо Колев.

  Според него някои видове изискват повече контакти с техните стопани, отколкото други.  Какаду, лори и жако изискват огромно внимание всеки ден.  Амазони, ара, вълнисти папагали, конюри, малките африкански видове папагали и корелите също се нуждаят (макар и в по-малка степен) от ежедневно внимание от страна на стопаните им за поддържане на душевния им тонус и за социализиране.

  Иначе това тук е най-голямата колекция на папагали в Европа. Предстoи да се покажат в изложба в читалище „Заря” в Хасково, след като приключи изложбата на змии, обясни Колев.

  Папагалите са събирани от цяла Европа. Сред тях е най-скъпият екземпляр в целия свят. „Него сме го купували от Холандия, но от ферми, които са лицензирани с изрядни документи. Сега си правим тук база за папагали. Малко е трудно, защото всяко нещо е пари.”, отбеляза Христо Колев. Той поясни, че преди живеел със семейството си в града, но след като започнали да се занимават с рибки и папагали, се преместили в минералбанското село, заради по-добрите условия за отглеждането им.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ко
   Кокош
   17 -2
   12:34, 17 фев 2019
   Ехааа, Хиацинтова ара! Най-големите в света.Тези папагали бяха в червения списък на изчезващите животни, но сега са само застрашен вид. Дано им е осигурено достатъчно голямо пространство.
  • 2
   Аг
   агент 007
   17 -3
   12:38, 17 фев 2019
   Тези папагали ако не са крадени, то ще бъдат откраднати в скоро време , вече са известни и сусамци нощем не спят!
   • Ке
    Кенанския Маймун
    18 0
    14:39, 17 фев 2019
    И   аз   те   гледам,  и   исус   те   гледа!
    Крадец  влязъл  посред  нощ  в  една  къща,  сигурен, че  няма  никой. 
    Както  тършувал,  чул  глас:  
    - и  аз  те  гледам,  и  исус  те  гледа!
    Поогледал  се  крадецът,  не  видял  никого  и  си  продължил  да  тършува.
    Гласът  пак  се  чул:
    -  и  аз  те  гледам,  и  исус  те  гледа!
    Светнал  крадеца  с  фенерчето  и  гледа  -  папагал.
    -  ти  кой  си?  -  попитал  крадецът.
    -  аз  съм  методи  -  отговорил  папагалът.
    -  какъв  методи?  Това  име  на  папагал  ли  е?
    -  абе  и  исус  не  е  име  на  доберман, 
    ама  я  виж как  те  гледа!...
  • 3
   Ха
   Хасковлия
   7 -15
   14:56, 17 фев 2019
   А дали имат нужните документи пространства и нужни... Виж коментара
   • До
    Додо
    9 0
    21:43, 17 фев 2019
    А как си представяте,че ще им разрешат да ходят по изложби?!
   • Ба
    Байко
    1 0
    18:27, 18 фев 2019
    Бъди сигорен че живеят в по голямо пространство от твоята квартира
  • 4
   Ко
   Коке
   3 0
   22:55, 17 фев 2019
   Нормално то само папагали има там😂😂😂😂😂
  • 5
   Ди
   Димов
   14 -2
   06:16, 18 фев 2019
   Бойко Борисов е най големия папагал. Заучил е десетина фрази и ги повтаря непрекъснато. Магистрали, инфраструктура, фискална стабилност, западни балкани, орешарски, тройната коалиция, цанков камък, гьолът белене, евроинтеграция, сътрудничество със западните спец служби. За всяка една от тези теми той е назубрил по няколко изречения и ги бълва като истински папагал , независимо по каква тема е конкретния разговор с него.
  • 6
   Le
   lelele
   8 0
   08:59, 18 фев 2019
   Браво Ицо само така! Не обръщай внимание за на мързеливите, тъпи и завистливи педерасти, които отново се появиха във форума! Все така напред и нагоре, живи и здрави да сте!

  Видеа по темата

  Хороскоп за 22.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Започнатото през седмицата ще бъде приключено и ще можете спокойно да планирате предстоящите свободни дни. Занимания, възстановяващи здравето, грижи за външността и предпочитани релаксиращи процедури ще направят деня ви по-приятен. Обновете гардероба си с желана дреха, подарете си пътуване или друго развлечение, носещо ви настроение.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ще бъде свързана с множество срещи и контакти, но вие се чувствате чудесно сред хора и се справяте отлично със задачите си. Имате възможност да се запознаете с нещо ново, което със сигурност ще ви заинтригува. Възможно е дори да отделите част от времето си за придобиването на допълнителна квалификация.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Съобразете се с желанията на близките си и организирайте заедно изпълнението им. Това ще ви позволи да изпълните поетите ангажименти и не пренебрегвате семейството си. С интелигентното си присъствие печелите доверието на партньорите си, а с налаганите от вас идеи ще направите работата ви по-ефективна.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Проявете гъвкавост, като насърчите и направлявате желанието на някого да ви подкрепя. Взаимните ви действия ще доведат до желана реализация, независимо от трудностите, с които ще се преборите заедно. Постигнатото ще ви обнадежди и ще планирате бъдещ проект, финансирането на който ще бъде осигурено.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Настроението може и да не е от най-лъчезарните днес, но затова пък сте толкова съсредоточени в работата си, че едва ли някой е в състояние да ви откъсне за дълго от нея. Това може би е породено от стремежа ви да докажете на самите себе си, че можете да се справяте със задълженията си.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Настроението ви може да бъде помрачено за кратко от административни неуредици. Въоръжете се с търпение и опитайте да не избухвате (това само би влошило положението). Неприятностите ще отминат и ще получите това, което искате. Финансовото ви състояние укрепва и ви дава възможност да си позволите някои позабравени напоследък удоволствия.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  На път сте да приключите трудна задача, за изпълнението на която ще получите добри пари. За да вървят добре делата ви и да не изоставате с работата се погрижете за организацията й. Щадете нервите си и не влизайте в излишен спор с началници и колеги. Ще се чувствате добре в присъствието на любим човек, и ако сте необвързани любовта ви ще премине в брак.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На работното място се справяте добре със служебните си задачи и това се забелязва от когото трябва. Проявеното ви старание и търпение ще ускори повишението ви. Успехът ще е заслужен, но не се самозабравяйте. Възможно е да направите не добро впечатление на човек, от когото ще зависи бъдещ проект.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С отворено сърце ще прегърнете една възможност, надявайки се чрез нея да си осигурите перспективни контакти и запознанства. Не загърбвайте задълженията си, колкото и отегчени да се чувствате. Разчитайте на себе си в надпреварата за позиция, която ви привлича. Имате качествата и сте подходящи за нея.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ако прецените, че трябва да рискувате, го направете, но обмислено. Бъдете сигурни в себе си и не се колебайте, а действайте. Пропорционално на усилията ви ще бъдат и резултатите. У дома запазете добрия тон, независимо от проблемите си. Към партньора бъдете нежни и не се отказвайте от ласките му. Той е вашата опора, а често и съдружник.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Изненадите днес ще дойдат по линия на професионалните задължения. Идеите ви ще се възприемат по различен начин и е възможно да се почувствате недооценени. Ролята ви на балансьори е отговорна и ще трябва да се опрете на умението си да убеждавате, за да постигнете очакваното от вас.
  22 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят се свързва с добри новини и развития, имащи отношение както към професионалното ви бъдеще, така и в личен план. Ще получите предложение, свързано с нова работа, пътуване или друга носеща положителни емоции вест. Материалното ви състояние видимо ще се подобри след днешното начало и дано това ви направи по-спокойни.
  22 ное 2019
  Последни новини