От х:

Днес в x:

Най-голямата в Европа колекция от папагали живее в село Сусам

Изображение 1 от 2

  Христо Колев от село Сусам в община Минерални бани отглежда екзотични папагали. В колекцията му има над 40 папагала, които са атракция за местните жители, съобщиха от община Минерални бани.

  „По-малко говорят и повече слушат”, шегува се Христо. Той поясни, че обикновено човек не може да накара папагала да повторя определени думи, защото говори, когато си иска.

  Въпреки че почти всички папагали имат способността да научават човешки говор, не всеки индивид има желание да проговори.  Някои от най-добрите бъбривци са папагалите жако, вълнистите папагалчета, жълточелата амазона и двойно жълточелата амазона, но дори за тези видове няма никаква гаранция в това отношение, разказа още Христо Колев.

  Според него някои видове изискват повече контакти с техните стопани, отколкото други.  Какаду, лори и жако изискват огромно внимание всеки ден.  Амазони, ара, вълнисти папагали, конюри, малките африкански видове папагали и корелите също се нуждаят (макар и в по-малка степен) от ежедневно внимание от страна на стопаните им за поддържане на душевния им тонус и за социализиране.

  Иначе това тук е най-голямата колекция на папагали в Европа. Предстoи да се покажат в изложба в читалище „Заря” в Хасково, след като приключи изложбата на змии, обясни Колев.

  Папагалите са събирани от цяла Европа. Сред тях е най-скъпият екземпляр в целия свят. „Него сме го купували от Холандия, но от ферми, които са лицензирани с изрядни документи. Сега си правим тук база за папагали. Малко е трудно, защото всяко нещо е пари.”, отбеляза Христо Колев. Той поясни, че преди живеел със семейството си в града, но след като започнали да се занимават с рибки и папагали, се преместили в минералбанското село, заради по-добрите условия за отглеждането им.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ко
   Кокош
   17 -2
   12:34, 17 фев 2019
   Ехааа, Хиацинтова ара! Най-големите в света.Тези папагали бяха в червения списък на изчезващите животни, но сега са само застрашен вид. Дано им е осигурено достатъчно голямо пространство.
  • 2
   Аг
   агент 007
   17 -3
   12:38, 17 фев 2019
   Тези папагали ако не са крадени, то ще бъдат откраднати в скоро време , вече са известни и сусамци нощем не спят!
   • Ке
    Кенанския Маймун
    18 0
    14:39, 17 фев 2019
    И   аз   те   гледам,  и   исус   те   гледа!
    Крадец  влязъл  посред  нощ  в  една  къща,  сигурен, че  няма  никой. 
    Както  тършувал,  чул  глас:  
    - и  аз  те  гледам,  и  исус  те  гледа!
    Поогледал  се  крадецът,  не  видял  никого  и  си  продължил  да  тършува.
    Гласът  пак  се  чул:
    -  и  аз  те  гледам,  и  исус  те  гледа!
    Светнал  крадеца  с  фенерчето  и  гледа  -  папагал.
    -  ти  кой  си?  -  попитал  крадецът.
    -  аз  съм  методи  -  отговорил  папагалът.
    -  какъв  методи?  Това  име  на  папагал  ли  е?
    -  абе  и  исус  не  е  име  на  доберман, 
    ама  я  виж как  те  гледа!...
  • 3
   Ха
   Хасковлия
   7 -15
   14:56, 17 фев 2019
   А дали имат нужните документи пространства и нужни... Виж коментара
   • До
    Додо
    9 0
    21:43, 17 фев 2019
    А как си представяте,че ще им разрешат да ходят по изложби?!
   • Ба
    Байко
    1 0
    18:27, 18 фев 2019
    Бъди сигорен че живеят в по голямо пространство от твоята квартира
  • 4
   Ко
   Коке
   3 0
   22:55, 17 фев 2019
   Нормално то само папагали има там😂😂😂😂😂
  • 5
   Ди
   Димов
   14 -2
   06:16, 18 фев 2019
   Бойко Борисов е най големия папагал. Заучил е десетина фрази и ги повтаря непрекъснато. Магистрали, инфраструктура, фискална стабилност, западни балкани, орешарски, тройната коалиция, цанков камък, гьолът белене, евроинтеграция, сътрудничество със западните спец служби. За всяка една от тези теми той е назубрил по няколко изречения и ги бълва като истински папагал , независимо по каква тема е конкретния разговор с него.
  • 6
   Le
   lelele
   8 0
   08:59, 18 фев 2019
   Браво Ицо само така! Не обръщай внимание за на мързеливите, тъпи и завистливи педерасти, които отново се появиха във форума! Все така напред и нагоре, живи и здрави да сте!

  Видеа по темата

  Хороскоп за 15.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят е подходящ за разтоварване и почивка. Ако все пак ангажиментите ви притискат, постарайте се да се освободите поне вечерта. Ваши приятели са ви приготвили забавна изненада. Приемете всичко с чувство за хумор и не им се сърдете.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Близките ви изпитват затруднения, които може да разрешите. Не се колебайте да го направите, заслужили са това ваше внимание. Спокойствието, което внасяте ще бъде полезно. Наред с всичко случващо се имате да свършите и доста лични неща. Финансови пропуски могат да ви създадат напрежение, но ще ги преодолеете бързо.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще успеете да постигнете съгласие с близките си по належащ въпрос. Хубавото в случая е, че окончателно ще успеете да разрешите споровете и то удовлетворително за всички. Имате нужда от повече физически натоварвания. Ще ви се отразят много тонизиращо и ще ви помогнат да се заредите с нови сили.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нуждата ви от разнообразие ще ви изведе навън. Ако и околните мислят така, толкова по – добре. Ще се получи истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са нещо обтегнати, но можете да промените това, като станете по-нежни и любящи. В противен случай рискувате да не получите очакваното внимание.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Може би прекалено много се доверявате на обещание от ваш познат. Имайте предвид, че е много вероятно в последния момент той да бъде възпрепятстван. Задължително си осигурете резервен вариант. Денят не е подходящ за поемането на каквито и да било рискове. Колкото и да сте уверени в успеха си, изчакайте. Шансът да се натъкнете на непреодолими трудности е много голям.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Направете деня еднакво приятен за близките си хора. Екскурзия би ви се отразила чудесно, зареждайки ви с впечатления и емоции. Овациите ще са за вас. Нужна ви и повече енергия за предстоящата седмица. Делова среща ще стане причина за нова насока на интересите ви.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отегчени и уморени се нуждаете от повече време за размисъл и глътка отдих. В подкрепа на желанията си би било добре да разнообразите времето си със занимания, които ви успокояват и носят духовна наслада. Близките ви услужливо ще поемат част от работата ви по дома, за да не ви натоварват допълнително.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Любим човек ще ви помогне да се справите по-леко с проблемите ви днес и наведе на по-приятни мисли. Заедно ще планирате следващите дни, насищайки ги с пътувания и повече време за отдих. Многочасовата ви заетост през последните дни е причина за възникване на въпроси, чиито отговори се губят в пространството някъде около вас...
  15 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За вашето настроение и добро самочувствие е от особена важност средата в която общувате. Затова се погрижете за обкръжението си, подберете си хора сходни по интелект и чувство за хумор. Нуждаете се от разнообразие в интимния живот.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Добре се справяте в конфликтните ситуации днес. Няма да е чудно, ако се наложи да станете арбитър при спор. Приемете симпатията на околните без излишно да се главозамайвате. Подгответе се да приложите тази си дипломатичност и у дома, където нещата не са чак до там тихи и спокойни. Сигурно е, че носите успокоение на хората, с които общувате.
  15 авг 2020
  Последни новини