От х:

Днес в x:

Два екипа данъчни от Хасково нищят далаверите във Велинград и Чепеларе

Звеното НАП в Хасково ще подкрепи мащабната кампания за данъчен контрол в зимните курорти с два екипа инспектори. Те ще се включат в проверките във Велинград и Чепеларе.

Стотици инспектори на НАП ще извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите. Ще се следи и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти. На постоянно наблюдение ще са подложени също борси и тържища в близост до курортите, уточняват от Агенцията за приходите в Хасково. По време на кампанията инспекторите от „Фискален контрол“ ще използват и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите на НАП, като софтуерът ще посочва обекти, чиито обороти се различават значително от средните за съответния регион.

В кампанията отново ще бъде използван подходът на т.нар. открито наблюдение, при който в рамките на дни или седмици в обекта присъства явно проверяващ екип на НАП. Оборотите, отчетени по време на наблюдението, се сравняват с минали периоди и при значима разлика, приходната агенция може да започне ревизия. По време на зимната кампания от НАП ще изследват и имущественото състояние на физически лица, които са собственици или управители на фирми с обекти в зимните курорти, допълват от приходната агенция.

„Главният ни фокус ще е отчитането на приходите от продажби на стоки и услуги. Важно е да напомним, че не издаването на касова бележка, дори за малка сума освен глоба, води и до запечатване на обекта за срок до един месец“, обръщат внимание от НАП.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини