От х:

Днес в x:

Представиха испанската култура в информационен ден, 300 000 българи емигрирали там

Изображение 1 от 4

    Информационен ден „Испания и България - приятелство и традиции“ се проведе в областна администрация в Хасково. Форумът е по повод днешния Ден на християнското семейство. Той се проведе в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

    В информационния ден участва директорът на института „Сервантес“ – София Хавиер Валдивиелсо Одриосола. Той заяви, че България и Испания са приятели и съдружници, и уточни, че там работят около 300 000 българи, които са силни за българската икономика.

    На форума присъстваха още доц. д-р Веселка Ненкова от катедра „Романистика и германистика“ в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски“, преподаватели и експерти по чуждоезиково обучение, директорът на Езиковата Гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ Деян Янев, както и домакините – областният управител Станислав Дечев и заместичката му д-р Стефка Здравкова. Дечев приветства гостите и допълни, че за първи път в областна администрация се провежда подобен форум, ориентиран към конкретна държава. „Целта ни е да споделим заедно близостта на културните ни традиции и така да опознаем нашите приятели от общото ни европейско семейство“, заяви Дечев.

    По време на Информационния ден бяха представени богатата култура, съвременно изкуство, литература, фолклор и кулинарни традиции на Кралство Испания. Бяха представени презентации от гостуващите преподаватели от Испания и младите хора от Хасково за многообразието на испанската култура, изкуство и българските традиционни ценности.

    Преподаватели по испански език и ученици от хасковската Езикова гимназия представиха фотоизложба от посещенията си в Испания. Експозицията беше подредена във фоайето на областна администрация.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини