От х:

Днес в x:

Санират областна администрация, реставрират паметната плоча на Нестор Марков

Предстои саниране на сградата на областна администрация в Хасково. Проектът ще се изпълнява от община Хасково по европейска програма „Региони в растеж“.

Ремонтът ще бъде използван като повод за реставрация на паметната плоча на Нестор Марков, закрепена вляво от входа, което е съгласувано с Регионалния исторически музей в Хасково, казаха от държавната администрация.

Ремонтът на плочата се налага заради паднала буква от фамилното име на българския възрожденец, както и цифра от дата на раждане, което направило впечатление на бдителен гражданин. За случая беше изпратен сигнал и до Haskovo.net. От областна администрация заявиха, че са прибрали падналите букви и още утре те ще бъдат върнати на мястото им, макар да предстои реставрация на паметната плоча.

Проектът за саниране на Областна администрация е в работен етап, прави се оценка на дейностите и предстои да бъде обявена обществена поръчка, уточниха от община Хасково.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ми
    милчо
    17 -2
    19:52, 11 апр 2018
    Горните етажи са пвц-дограма!!! Къде ще изчезне, отсега да попитам! Санирайте блоковета на желаещите, не държавните сгради - явно целта ви е крадене!!!
  • 2
    Ск
    Скрипал
    4 0
    12:12, 12 апр 2018
    Това саниране ще се извърши по гербаджийската програма КРАЖБИ в РАСТЕЖ

Още новини

Последни новини