От х:

Днес в x:

Започнаха кучешкия приют в бившата ОСМА

Изображение 1 от 5

    Работници на фирмата, спечелила обществената поръчка, започнаха работа по довършването на кучешкия приют в бившата ОСМА край Хасково. Договорът с фирмата-изпълнител бе подписан в края на март, а срокът за изпълнение е 90 дни. Ремонтът ще струва 40 900 лв.

    Ще се направи нов покрив на едноетажната сграда, в която се намират кучешките клетки. Ще се изгражда нова ВиК и електро инсталация, ще се поставят дограма и врати, ще се измазва и боядисва. В поръчката е включен и ремонт на помещения в административната сграда.

    Изграждането на временния кучешки приют се забави с цяла година поради многобройните изисквания и нуждата от съгласуване с агенцията по храните. При сключването на договора с изпълнителя от общината заявиха, че проектът е съобразен с всички законови изисквания.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Мо
      можело значи
      10 -5
      15:39, 11 апр 2018
      Кмете нали щеше да е над милион приюта......ето, че можело и с 40 000 лева.......
    • 2
      Jo
      John
      8 -5
      16:21, 11 апр 2018
      не сме Виетнам, че да ни трябва съгласуване с агенция по храните!
    • 3
      Ев
      ЕВРОАТЛАНТИК
      10 -10
      16:29, 11 апр 2018
      Смешна история Като помислиш на изток града е пълен с ЦИГАНЕТА на север ще го напълнят с кучета в средатамалко жители и общината с безброй ЧИНОВНИЦИ Да живее Герб и Демокроцията
      • Не
        Недоволен
        2 0
        10:45, 12 апр 2018
        Ми областен град е, цялата администрация на областта е разположена тука, ако си идеш на село, там няма да има чиновници, тамън ще си нахраниш и кокошките....
    • 4
      Fa
      fasfa
      9 0
      20:49, 11 апр 2018
      Браво! Това беше доста наболял проблем за града ни, надявам се скоро всичко да се реши - и гражданите доволни и природозащитниците доволни!
    • 5
      Не
      Незапознат
      4 -2
      22:21, 11 апр 2018
      Като чета последните статии преобладават кучешки неволи и смачкани ламарини.Май основното население в града ни е джигити от мъжки и женски род разкарващи кученца.Няма нищо лошо ако всякой и едното и другото го правеше както трябва.То в държавата няма ред в нищо пък аз говоря за такъв за някакви си дреболии.Хм дали мен не ме бива?Може и така да е но явно и всички останали също.Което разбира се не е успокоение.Да започнем с песовете.Независимо дали са домашни или не.Мине се не мине време и хоп цъфне статия как някое четириного наръфало някой.За по голям ефект майка с децата си.Или за още по голям бременна.Въйййй и се почва и от двете страни!Едните с антифриз щели да решат проблема,опонентите пък ги кълнат същата участ тях да ги сполети.Стигна се до там че заспалият ни кмет взе да се събужда и да си вика:Ха ко става тука?Добре,макар и сънено реши приют да прави.След перипетии от различно естество от рода милион ще е и няма да е и някаква си агенция по храните която иначе хич я няма където трябва да е тук на централно място дига гири че трябва с нея да се съобразяват се започна.Но какво стана?Пак недоволства от кучешко естество макар и в друга насока.Местата за разкарването им били малко или малки.Другите пък че осирали всичко там където деца играели....Не един а 10 приюта да се направят пак ще си е същата.Ще има мрънкане от двете страни независимо колко коментара ще изтрият от редакцията.Що се отнася до това че тенекеджиите постоянно са заети с изчукването или подмяната на тенекиите на състезателите ни по пътищата няма нужда от коментар.Такъв би трябвало да дадат органите от държавна агенция на която е възложен контрола.С една дума се очертава весело и забавно лято.Макар че забавата когато е една и съща рано или късно ще стане скучна до там че ще се възприемем като ежедневие.
    • 6
      Ал
      ала бала
      2 0
      22:39, 11 апр 2018
      Коя фирма ще прави ремонта
    • 7
      Ан
      Анастасия
      6 -7
      23:43, 11 апр 2018
      Защо си мислите, че като се изгради приют или с наши доброволчески думи: "концлагер" ще се реши проблема с бездомните? Като се напълни проюта, а на улицата се появят новоизхвърлените какво? Този филм го гледаме от години в другите общини. Когато се препълни ще се наложи да ги избият, за да приемат новоизхвърлените от улицата! Без да има контрол по безумното междусъседски плодене на кучета и тяхното изхвърляне в кашончета няма шансове да има доволни страни! Хасковлии вие сте неграмотни, адски прости, егоистични и себични НЕхора!
    • 8
      Oнзи
      3 -7
      23:54, 11 апр 2018
      Приют за хора кога ще има? Кучетата ли са по-важни... Виж коментара
      • Не
        Недоволен
        6 0
        10:50, 12 апр 2018
        Има бе, в Болярво и един на Кенана на края. Ама в първия вземат с конкурс пред психиатър , а другия срещу пенсия. Ти отговаряш ли на изискванията?
      • Jo
        John
        0 0
        12:23, 12 апр 2018
        то си има, ей рабфака цецка каза, че издръжката на затворник е 1000 лева, дано не научат пенсионерите с по 200 лева пенсии, че да ударят с бастуна някой чиновник по кухата кратуна, че няма да останат свободни места!
    • 9
      To
      Tonich
      3 -3
      09:36, 12 апр 2018
      Започна изграждането на приюта за кучета, вече четвърти път се явява тази новина за около година.... Герберастите сте много силни да започвате, ама нищо не завършвате, освен личните си дела и тези на родата !
      Хайде веднъж кажете завършихме успешно кладенците за вода, например, щото и там сте на фаза започване...
      А приюта няма да рещи проблемите на града, щото пак щше ги пуснете . Трябва да се задържат известно време и после да се умъртвят, безболезнено, кучетата, иначе пак ще си пренасят зарази и ще хапят !
    • 10
      Tt
      ttt
      0 -2
      12:21, 12 апр 2018
      Абе хасковлии не разбрахте ли че се нервите напразно За всичка което става в страната и света и е ЛОШ е виновен ПУТИН и РУСИЯ
      • Jo
        John
        0 0
        12:25, 12 апр 2018
        хай сиктир бе, шуплест чугун!
    Последни новини