От х:

Днес в x:

Кучешкият приют почти готов, но бюрокрацията ще го забави

Изображение 1 от 4

    Кучешкият приют в бившата ОСМА край Хасково е почти готов, показа репортерска проверка на Haskovo.net. Повечето ремонтни дейности вече са на приключване и очевидно фирмата-изпълнител ще спази срока на договора по обществената поръчка – до края на юни. Това обаче не означава, че приютът ще заработи веднага след това, стана ясно от коментара на общината.
    “Ремонтът явно ще приключи в срок, но следват още много тежки и тромави процедури”, обясни заместник-кметът Велин Балкански. ”Първо трябва Агенцията по храните да приеме обекта и да го регистрира. Трябва да се впише в регистъра и операционната, където ще се кастрират кучетата. След това трябва Общинският съвет да промени състава и структурата на “Екопрогрес”, които ще обслужват временния приют. Трябва да се купи и специален автомобил с клетки, който също подлежи на регистрация. Освен това назначеният персонал трябва да бъде изпратен на обучение”, изреди Балкански.
    По думите му процедурите са тежки и бавни, но трябва да се спазят. Той не бе уверен дали кучешкият приют ще заработи до началото на зимата, въпреки, че сградата вече  е почти готова.
    Тодор Кръшков    

     

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Ох
      ох божкеееее .....
      33 -4
      17:24, 6 юни 2018

      Аз да обяснявам ли като ми трябва някакъв документ през какво минавам - през тяхната бюрокрация, която те пък създават за нас обикновените хора.Ееееее, голямо жалване колко работи трябвало да направят.Ама аз не съм се кандидатирала за кмет, ами г-н Беливанов.Сега да не ми се жалва като ученичка ами да си подбере качествени хора, които бързо решават проблеми.На нас няма какво да ни обясняват и да се жалват, ние го сърбаме същото с голямата лъжица!Моля побързайте с проблема с кучетата, и без това толкова се проточи, едвам търпим.Обяснения не искам да слушам.Искам да видя действие.

    • 2
      Ал
      ала бала
      41 -5
      17:29, 6 юни 2018
      Браво за един мандат не можаха да открият един приют.БРАВО
      • Ле
        Леле
        10 -5
        07:14, 7 юни 2018
        Е че Георги Иванов три мандата не го почна тоя приют. Хем строител е човека. Явно не е проста работа
    • 3
      Ен
      ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
      37 -9
      17:39, 6 юни 2018
      Още един път се убеждавам че гербаджите са наистина ялова партия с ялови членове
    • 4
      По
      По видове ден ще стане
      35 -3
      17:50, 6 юни 2018
      И какво пречи, освен мързела и липсата на компетентност, на уважаемата администрация паралелно да си задвижи другите процедури. Досега да бяха купили колата, събрали и обучили персонала.. Наслушахме се на извинения и оправдания! Едно нещо не вършат като хората!
      • Ах
        аха
        7 -1
        02:37, 7 юни 2018
        каква специална кола?пак ли ще крадат???един обикновен микробус със няколко клетки вътре им стига....не повече от 4-5 хиляди
    • 5
      Хх
      Ххх
      29 -2
      18:03, 6 юни 2018
      С една Дума. Заеби няма да е.
    • 6
      Hu
      Husbe
      29 -13
      18:05, 6 юни 2018
      Язък за парите за приюта, има много по лесен и хуманен начин за кучетата и той е да се дават на прироодо-кучезащитници да си ги гледат у дома. Тамън няма да се жалват и кучетата ще са на сигурно място. Всеки защитник ако вземе по 20 кучета и няма да има нужда от приют и всички ще са щастливи!
      • Ма
        Мария К
        5 -6
        01:05, 7 юни 2018
        Хаха ще те хапят тебе мн години.С злобата коя лееш....
      • Ма
        Мария К
        2 -4
        01:08, 7 юни 2018
        Ти пък колко взимаш бе мишко...че да вземат от твойте...Доста си зле от политиката.....хаха
    • 7
      Оп
      оптимист
      23 -4
      19:15, 6 юни 2018
      Вярно е, че разкриването на кучешки приют си е голяма сватба - изграждането на базата е най-малкия проблем, както е описано подробно в статията.
      Затова предлагам след регистрирането му в БАБХ той да бъде предоставен от Общината на хасковското сдружение на зоодоброволците. Нека те, които толкова яростно защитават уличните кучета, да поемат с доброволен труд грижите за тях, включително почистването на биологичните отпадъци от четириногите. Пък ние обикновените граждани, които предпочитаме децата ни, а некучетата да се разхождат по улиците, ще им помагаме с каквото можем.
      • Ма
        Мария К
        1 -9
        01:18, 7 юни 2018
        Господ е създал и хора и кучета на земята....Значи... Виж коментара
    • 8
      Ех
      Ехо9
      8 -2
      22:40, 6 юни 2018
      Ех Балкански напълни цялата община с ******, клекна пред циганите, правиш се на велик и незаменумо умен пъъъък не се сети за документите , колите и персонала. Скрихте се в тази община и се пъка по шевовете. За един смъртен акт от чужбина чаках в 8.30 да отворят касовия салон.дето няма един надпис че било център. Чаках още 40мин да дойде ЕСГРАОНА щото те били с различно работно време и после се оказа че трябвали да отидем горе. Та си почаках и на портала що ли. Да почнат и горе да работят . По гишетата коли, сладки черпя, почаках да ми кажат пак да слезна долу щото починал в чужбина да пкатя нещо си . Последното Н в имвто не е ли население???? Какво му беше да са мързеливите граонци да са където има цял салон празен с гишета????? А ако бях и инвалид???? Скрили се хапка пийка после искат пари. Къде ти мозък в ***** и изкуфял старец
      • Ех
        Ехо9
        5 0
        22:57, 6 юни 2018
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 9
      До
      До оптимист
      10 -1
      22:41, 6 юни 2018
      Зоо доброволците са хора като теб майка ти и баща ти, те също ходят на работа, имат деца за който да се грижат,някой и болни родители, и още куп ангажименти,затова са доброволци, помагат с КАКВОТО могат, КОГАТО могат, събират от личните си средства за да купят храна, да излекуват или да кастрират някое изстрадало животно. Затова каузата им си струва, може да не са издокарани с реплики на адидас или гучи от димитровградския пазар, като вас, но са направили нищо много по стойностно - спасили са живот! И въпреки, че нито вие, вероятно и децата ви някой ден няма да направят подобна "саможертва" , поне не плюйте и не намирайте в нещо толкова благородно (да памогнеш) най-лошото!
    • 10
      Ма
      Мария К
      4 -4
      01:02, 7 юни 2018
      Кое му е бравото...пълна замазка е това.Това е не е приют....Не пюйте бедни и злобни хорица...заради вас няма такъв . ДАВИ СВЕТНА неграграмотните злобните и плюеците Злобова! ПРиют е когато стоят там и някой ги храни и гледа всеки ден...А те
      УЖ ще ги кастрират и пускат...Така че няма да ви обещиТИ общината ..хаха злобари Некомпетентни....ще ви хапят..докато расъждавате така и леете злоба...ако не ги замервате с камъни с ги храните няма кой да ви хапи...
      • Ян
        Янков
        5 -1
        09:15, 7 юни 2018
        Моля Ви, научете БЪЛГАРСКИ !!!
        И си обършете пяната от устата - толкова злоба и ненавист в няколко реда!
        А може би имате нужда от специализирана медицинска помощ?
    • 11
      Ах
      аха
      8 -4
      02:32, 7 юни 2018
      язък за парите,това ли е толкова скъпия приют??тия тенекии...а в канала вече трева поникнала....абе стария кмет им беше намерил цаката,на кенана до лъва.....
    • 12
      Оп
      оптимист
      3 -2
      11:29, 7 юни 2018
      Нямам нищо против хасковските зоодоброволци - не сте ме разбрал! Но не срещу общината, а срещу онези, които създават уличната популация от бродещи кучета би следвало да воюват. На всички ни е ясно, че един общински бюджет не може да осигури лукс условия за бездомните кучета и да накаже няколко човека да ги гонят, обезпаразитяват /рискувайки собственото си здраве/и да им мият фекалиите. Ако ги нямаше тези радетели за закрила на напъдени бивши домашни кучета, нямаше да ги има и проблемите свързани с тях. Защото в онези недемократични времена си имаше недемократичен начин за разрешаването му и нямаше нужда от разходване на обществени средства за компенсиране на нечия безотговорност.
    • 13
      Пе
      Пеньо Пенев
      2 -2
      15:41, 7 юни 2018
      До мразещите животните и хората: След подобни селско-просташки коментари подходящ за манталитета на хора от 17-ти век, които изразява насилие и нехуманно отношение към животни, са абсолютен пример, че българския народ е много далеч от цивилизованите народи. А иначе сме страна членка на ЕС. Нищо чудно че кадърните и интелигентни хора бягат от България.
      А иначе проблема с бездомните животинчета ще се реши единствено с кастрация и контрол но развъждането от разни съмнителни и нелицензирани развъдници, и строгите санкции на междусъседските заплождания. Не е нормално всеки тъпак да си вземе женско животно и да бълва маса животни без да плаща данъци и да има съответните затова разрешителни.
      Иначе няма смисъл от приют, чрез който някои ще смучат пари от нашите данъци до безкрай, докато има бездомни животни. И докато всичко се прави заради едните усвоявания на средства,, ще има бездомни животни.
      • Ти
        ти да видиш .... ...
        0 0
        11:34, 8 юни 2018
        Много плоско и манипулативно е да се поставят под общ знаменател хора и улични кучета - това е очевидно!!! Точно поради любовта ни към хората смятаме, че мястото на кучетата НЕ Е ПО УЛИЦИТЕ.
        Относно решението на проблема - то е едно, единствено: лицензирани развъдници, които да продават САМО КАСТРИРАНИ ЖИВОТНИ, т.е така обичащите всички видове нечовешки създания да могат да се грижат за конкретното създание, без да опитват да извършват неофициална търговия с потомството му или да попълват уличните популации.
    Последни новини