От х:

Днес в x:

Все повече хасковлии декларират данъците си онлайн

Все повече данъкоплатци от Хасковски регион декларират дължимото към държавата през компютъра и смартфоните си.

Само за трите месеца от началото на годината офисът на НАП в Хасково е издал и 1 600 персонални идентификационни кода.

От данъчното коментираха, че особено висок е ръстта на ползването на ПИК при подаването на годишни данъчни декларации от физически лица. Тази година 1 780 от декларациите за подоходни данъци са изпратени към НАП в Хасково с персонален идентификационен код, докато миналата година по същото време тези формуляри са били 1 150.

Близо 8000 декларации за получени доходи са приети в офиса на администрацията от началото на данъчната кампания до днес, три седмици преди крайния срок. И отново всяка втора декларация е изпратена по електронен път – с ПИК или с електронен подпис.

Общо за първите три месеца на годината в НАП Хасково са обслужени

25 400 клиенти. Най-много от тях – 6 500 са посетили Агенцията, за да уточнят дължими здравни осигуровки и уредят правата си на здравноосигурени лица. Близо 5 700 души са подали данъчни и осигурителни декларации, а други 3 300 са поискали от НАП да им издаде различни удостоверения – за липса на данъчни и осигурителни задължения, за декларирани данни и други.

Срокът за деклариране на доходите и плащане на дължимите данъци върху тях изтича на 30 април, понеделник. Декларациите могат да бъдат подадени най-бързо и лесно по интернет, на място в салона за обслужване на клиенти в НАП, по пощата като писмо с обратна разписка или на гише в общо 19 пощенски станции в хасковска област.  

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини