От х:

Днес в x:

Мартенички с кауза за здраве на децата в Областна администрация

  Благотворителен базар на мартеници отвори врати тази сутрин във фоайето на Областната управа в Хасково.

  „Мартеница с кауза“ е инициатива на Клуб „Юнеско“ и на Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“. В изработването на мартеници са се включили учениците от всички класове на гимназията.

  За благотворителния базар, средствата от който ще отидат в помощ на онкоболни деца от региона, са предоставени близо 1800 мартеници.  Партньор в  каузата на училището е Областната администрация.

  Директорът на гимназията Пенка Георгиеава и домакинът на базара областният управител на Хасково Станислав Дечев откриха днес първомартенското изложение.

  Освен на учениците, които са подхванали инициативата в Хасково, губернаторът благодари и на търговците на мартеници от традиционния базар на площада, които, разбрали за каузата, също са дарили бяло-червени символи за базара.

  „Купувайки мартенички от този базар, ние правим своя жест за здраве за тези, които се нуждаят от средства, за да чуят възможно най-бързо блага вест“, каза при откриването Пенка Георгиева. Областният управител Станислав Дечев първи си избра мартеници от тезгяха. За входната врата на администрацията той хареса изработени ръчно от вълнени конци Пижо и Пенда на фона на стилизирано слънце. Губернаторът избра мартенички от базара и за цялото си семейство, близките и приятелите.

  Първомартенското изложение с кауза  в областна администрация ще бъде отворено и утре, когато традицията повелява да си завържем усукани бели и червени конци за здраве, плодородие и късмет.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Не
   Нели
   15 -5
   12:11, 28 фев 2018
   Стига сте го показвали Дечев.За кмет ли го гласите?Да ходи да се занимава с почистването на пътищата, има нужда.
  • 2
   Па
   Паляхура Дечев
   10 -5
   12:31, 28 фев 2018
   Ей,, умния,, има по важни и злободневни теми не се занимавай с детски темички и игрички.
   Ти си гордост за село Караманци откъдето е майкати и село сърница родно село на баща ти.
  • 3
   См
   СМЯХ
   2 -1
   15:38, 28 фев 2018
   Близкото бъдеще. Брюксел, начално училище „дедо Юнкер“, I клас, урок по История.
   Учителката изпитва Иванчо:
   - Иванчо, разкажи ни накратко историята на държавата България.
   - Държавата България е създадена през 681 година от хан Аспарух, просъществувала до 2018 година. Намирала се в териториите на днешните държави Румъния, Гърция, Сърбия и Македония. Источната и граница била Черно море. Държавата България и изЧЕЗнала през 2018 година. Причините са много, но основната е продажбата на ЕРП ЧЕЗ на Гинка от Пазар… некакво селце там. Друго нищо не е известно, госпожице, защото документите са засекретени от последния и единствен гоподар на България, другарят Питек и шайката ГЕРБ. Това е всичко известно за тази бивша колония на ЕС.
   - Благодаря, Иванчо. Отлично. Това е за днес деца. Свободни сте.
  • 4
   Хю
   ХЮСТЪН
   3 0
   17:41, 28 фев 2018
   Само не виждам третата матеница дженда новите герб да ви е честита!!!!!!!!!!!
  • 5
   Ма
   МАРТЕНИЦА
   1 0
   08:45, 1 мар 2018
   Как не виждате ДЖЕНДА? Та защо иначе Боева да е на тази снимка?

  Хороскоп за 06.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
  06 юни 2020

  Случаен виц

  Последни новини