От х:

Днес в x:

3 часа няма кой да извади закъсал в преспите училищен автобус (видео)

    Училищен автобус закъса в преспите тази сутрин на разклона за хасковското село Маслиново. Днес рейсът тръгнал от Хасково и качил 10-тина деца от село Горно Войводино. На път за Маслиново около 7:30 часа обаче забуксувал и не можал да продължи по пътя.

    От превозваческата фирма изпратили по-малък автобус, който също затънал в снега. Той обаче успя да потегли и деца бяха откарани до училището в село Книжовник, обясни кметът на Маслиново Недялко Петков, който беше край закъсалия автобус. Веднага след инцидента потърсил съдействие от снегопочистващата фирма “Ата строй и на Областното пътно управление, но рейсът престоя там над 3 часа. Петков и хора от селото опитали да го освободят от преспите, но неуспешно.

    На място беше и шефът на превозваческата фирма Джемал Али. Той обясни, че вторият автобус е изпратен веднага, а децата през това време останали на топло в закъсалия, останал да работи на оборот. Освен това допълни, че пътническия автобус е оборудван със зимни гуми. Притекъл се и кметът на Горно Войводино Гого Младенов, за да се увери за безопасното извозване на учениците.

    За ситуацията разбра и зам.-кметът на община Хасково Велин Балкански, който разпореди на снегопочистващата фирма да изпратят техника за закъсалия автобус. Малко след 11 часа пристигна трактор на Пътното, който изтегли рейса. Непосредствено след това дойде и техника на снегопочиствата фирма „Ата строй“, отговаряща за поддръжката на няколко села. Шефът на фирмата Мехмед Атаман заяви, че участъкът, в който е закъсал автобуса е част от републиканската пътна мрежа и трябва да се поддържа от Областното пътно управление. Все пак обаче на добра воля изпратил техника в помощ за изкарване на закъсалия рейс.

    От Областното пътно управление не бяха открити за коментар. Така и не стана ясно защо се наложи автобусът да остане в преспите повече от 3 часа.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Вс
      Всевишния Кенанец
      17 -5
      10:21, 28 фев 2018
      Толкова ли е трудно при наличие на всякакви комуникации да се дава информация за пътната обстановка в Хасковска област...примерно ако бай Гошо иска да си отиде на село , но това село е Мандра, да знае как е положението там. Снегорин минавал ли е, не е ли?!?! Слушаме само за София, Добрич и Силистра по цял ден! И всяка година едно и също!
    • 2
      00
      001
      22 -5
      10:33, 28 фев 2018
      Крайно време е онова пе******че Беливанов да даде дървена ваканция!!!!!!!!!!
    • 3
      Ма
      Майка
      32 -3
      10:41, 28 фев 2018
      Положението наистина е сериозно. Почти няма свободни таксита, а и те не могат да стигнат до училищата. Децата бъркат до колене в снега и после стоят цял ден с мокри дрехи. Дайте им ваканция, не ги разболявайте, моля. И без това грипа беше тежък, нека не се повтаря!
    • 4
      Не
      Не му пука
      32 -2
      10:42, 28 фев 2018
      Какво ги интересува в Община Хасково - те са вътре на топло, покрити са за медиите, ако някой пита, казват, че снегопочистващата фирма е виновна и че до края на седмицата ще се стопи снега. Дори и кметът ходи пеш, защото не може да излезе с колата си по непочистените улици. Той града не е изчистил, вие искате селата...
      Но оправданието е "Зима е!".
    • 5
      Дъ
      Дървена ваканция
      20 -2
      10:48, 28 фев 2018
      Крайно време е да се обяви дървена ваканция .
    • 6
      Еж
      ЕЖКО- БЕЖКО
      2 -9
      11:21, 28 фев 2018
      АЗ да попитам в Горно Войводино има ли хора да жив... Виж коментара
      • 12
        123
        3 0
        12:33, 28 фев 2018
        И там хора живеят, да не мислите, че са само в града? Който не вярва - да отиде провери!
    • 7
      Ва
      Василева
      14 -3
      11:42, 28 фев 2018
      Коли,хора,цяла сутрин буксуват и се пързалят,а дядо Добри и чиновничетата се греят и не им дреме...Но писмата за данъците не закъсняват,търсят си ги като наследство,на база каква свършена работа обаче? И въпроса с таксите за детските градини буксува,и всичко останало в тази община! Управляващите се гаврят доста сериозно с бедния народ,лошото е че този народ търпи и плаща,и най му се отдава да се оплаква в социалните мрежи! Плащаме си скъпите данъци,вода,такси за градини ,ток,горива,храна...и всичко ни е видимо наред и по силите!
    • 8
      Сл
      Сланинко
      7 -2
      12:31, 28 фев 2018
      Ами така е Кой ви караше да гласувате за ДЖЕНДЪР партията ГЕРБ за Делянча за Беливанката и СИЕ далавераджии
    • 9
      Sn
      Snow
      7 -2
      12:48, 28 фев 2018
      То в община Стамболово пътищата са по чисти , от колкото в Хасково.
    Последни новини