От х:

Днес в x:

БЧК-Хасково с дарение за Борил, осигуряват и доброволци за кампании

    БЧК-Хасково се включи в кампанията за подпомагане лечението на 6-месечния Борил Янков от Хасково, който страда от болестта на Хиршпрунг със засягане на тънкото черво. Днес директорът на местната организация Минка Мечеринкова връчи 200 лева на бащата на детето Георги Янков. „Сумата е минимална, но я даваме от сърце с пожелание детето да се оправи“, заяви Мечеринкова. Тя поясни, че парите са заделени от техния фонд „Милосърдие“, в който се събират средства в кутии от великденски и коледни кампании.

    От своя страна таткото на Борил изказа благодарност за подкрепата. „Не сме очаквали, подкрепата е голяма, откликват хора не само от Хасково“, заяви Георги Янков. Той каза, че детето и съпругата му са си вкъщи от около седмица и поясни, че предстои да се изясни дали лечението на Борил ще продължи в България или в Англия, където има вариант за безоперативен метод.

    При предаване на парите днес присъства Теодора Делчева, която е близка на семейството на Борил и доброволец към БЧК, включително и бивш председател на младежкото БЧК в Хасково. Тя е и една от инициаторките за стартиране на благотворителна кампания за бебето. Делчева каза още, че от организацията са в готовност да осигурят доброволци, които да бъдат в помощ при провеждане на предстоящи благотворителни акции за детето.

    Желаещите да подпомогнат лечението на Борил могат да го направят и по банков път чрез дарителска сметка:

    УниКредит Булбанк

    Борил Георгиев Янков

    BIC: UNCRBGSF

    IBAN: BG48UNCR70001523398368

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      По
      помощ за Борил
      11 -2
      15:08, 5 ное 2018
      Защо си правите PR на гърба на този изстрадал баща?Човека би направил всичко за детето си и за 1 лв. би отишъл където го викнат,защото капка по капка-вир прави.Излишно е да го разкарвате в тоя студ,за да се снимате него и да се покажете и вие.Преведете му паричките и пак изпратете новина,като държите толкова много да се знае,че сте помогнали.Вижте човека колко притеснен изглежда.Дай боже да се оправи детенцето му и да е живо и здраво.
    Последни новини