От х:

Днес в x:

“Зелена светлина“ за кръговото между Хасково и Димитровград

Правителството прие решение, с което одобри финансирането на кръговото между Хасково и Димитровград  по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

От бюджета на Министерството на икономиката по бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат предоставени средства за изграждането му. Кръговото кръстовище се прави заради завода за  кабелно оборудване Язаки, който е между двата града. "Изграждането на предвидената инфраструктура ще способства за увеличаване на темпа на развитие на производствената дейност и в съседните индустриални имоти в общините Димитровград и Хасково", мотивират се министрите за решението си. 

Срокът за изпълнение на проекта ще е три месеца. Вече има избран и изпълнител-хасковското „АБ“ АД . Дружеството спечели обществената поръчка за ремонта на стойност близо 474 хил.лева.

Новоизграденото съоръжение, което най-вероятно ще бъде готово през пролетта,  ще бъде собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“ и ще се ползва от всички преминаващи, в това число и от предприятията в района, техните служители, доставчици и клиенти.

 Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Гр
    градски
    51 -3
    14:11, 31 окт 2018
    Пълна тъпотия.Ще се оформи постоянна тапа до това кръгово.Там е нужен надлез тип "Детелина"и ще се реши проблема с затапването.Ще отпадне и ограничение 60 и няма да има хранилка на ченгетата.
  • 2
    Ба
    Бай Драган
    50 -6
    14:15, 31 окт 2018
    Тъпаци,на кой идиот може да му хрумне да направи кръгово на този главен път,по тази логика да направят кръгово и на разклона за бирената....
    Предлагам да се вдигнем на протест и да не се допусне този апсурд
  • 3
    Дд
    ддд
    12 -2
    15:29, 31 окт 2018
    Ами за Добрич,за Крепост!!!Колко катастрофиса станали на първата отбивка!
  • 4
    За
    засегнат
    23 -1
    15:33, 31 окт 2018
    Ако може да го направите с по-ниски бордюри , да не погребем 5-6 човека и след това да ги сваляме-бордюрите и да решим че не е удачно там да има кръгово след 5г. и да дръпнем по-голяма сума да го направим като хората с надлез - Детелина както каза "градки"
  • 5
    За
    Зарев
    2 0
    20:56, 31 окт 2018
    Някой знае ли дали Кузман помачето е проектанта?
  • 6
    Ай
    Ай сиктир управници
    9 0
    20:56, 31 окт 2018
    Кой знае коя лукова глава е казал за кръгово и всички си представят типично кръгово. Може да е кръгово като в жк.Орфей до китайския МОЛ където основния път минава под кръговото или централния път да минава над кръговото. Ама като си знаем луковите глави как крадат най вероятно ще е обикновенно кръгово за да краднат повече пари,защото е най-евтино за строене което за нас гражданите ще излезне скъпо. Както знаем контрол в БГ няма!!!
  • 7
    Хх
    Хххх
    2 -1
    01:09, 1 ное 2018
    Дано този път да стане нещо с акълаа си.
Последни новини