От х:

Днес в x:

Шофьор на Голф нацели Пасат на ляв завой по "Васил Левски"

    Лек автомобил Фолксваген Голф и Фолксваген Пасат катастрофираха на булевард „Васил Левски“ в Хасково около 14 часа днес. Двете коли се движили в една посока. В дясната лента бил Голфът, шофиран от мъж на видима възраст около 60 години. Той обясни, че тръгнал да прави ляв завой на отбивката под АГО. В този момент се ударил в Пасата, зад волана на който бил млад мъж от Хасково. При сблъсъка двете коли бяха омачкани. Пострадали при инцидента няма, но водачите и пътниците в двете коли бяха стресирани.

    На място пристигнаха полицаи за изясняване на ситуацията около катастрофата. Те изискаха документите на двамата водачи и на автомобилите. Униформените поясниха, че по Закона за движение по пътищата предимство има движещият се в лявата лента водач, а шофьорът вдясно при предприемане наляво е длъжен да се съобрази с движението. В тази ситуация виновен е водачът на Голфа и полицаите започнаха съставяне на акт.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Чо
      Чобанина
      12 -55
      15:37, 30 авг 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • 00
        001
        58 -9
        15:45, 30 авг 2018
        А бе чобанин карай си каручката на село и не се меси в неща които не са ти ясни!!!!!Първо не може да прави ляв завой в случая обратен завой от дясна лента!!!!!Второ че си пуснал мигач не означава че си си осигурил предимство нито че някой е длъжен да те пропусне да минеш!!!!!И аз тъй казвам ай сиктир
        аман от некадърници като теб!!!!!
      • Ня
        Някой
        28 -2
        16:34, 30 авг 2018
        Огледалата са важни също ... Не само мигачите
      • Ds
        dsdsd
        12 -5
        19:11, 30 авг 2018
        При ПРЕСТРОЯВАНЕ от (дясно в ляво) в ГРАДСКИ УСЛОВИЯ, при подаден ЛЯВ МИГАЧ, ЗАДНИЯ в ЛЯВАТА лента трябва да ПРОПУСНИ МПС-то пред него, но не и в случая, че прави обратен завой на кръстовище. Четете правилника, не само въпросите в листовките, че да не ви го очукам по главата.
    • 2
      Dj
      Django
      18 0
      15:42, 30 авг 2018
      Неграмотен *******,той от къде да знае правилата за движение и пътните знаци 😤😠☻
    • 3
      Шо
      Шофьор
      8 -26
      15:52, 30 авг 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ро
        Росен
        14 -3
        16:10, 30 авг 2018
        А може ли да видим точната извадка или член, или листовка, или там квото е ?
    • 4
      Ив
      Иван
      13 -1
      16:11, 30 авг 2018
      Вижте на коминочистача какво му пише на тениската
    • 5
      Ха
      Хахаха
      1 -3
      17:35, 30 авг 2018
      Еее той и тая със бялото сигорно се моли някой дай го нацепи хахахахха
      • Да
        Да
        4 0
        17:42, 30 авг 2018
        Леле колко си прост.
    • 6
      На
      Насакото Яката
      5 -6
      18:12, 30 авг 2018
      Без излишни емоции и обиди! Наистина с приближаването на кръстовище, ако движещият се в дясна лента иска да се престрои в лявата, подава ляв пътепоказател,а този, който е в лявата лента, е длъжен да му осигури предимство. Попитойте и други инструктори.
      • То
        толерантост
        6 -2
        18:32, 30 авг 2018
        точно днес, на кръстовището до Захарна движейки се по В. Левски от Делена, подадох ляв мигач и понечих да се престроя в лява лента за завой по България, когато един ЕНТИЛИГЕНТ само дето не ме избута от платното, ама човека явно бързаше с някакъв служебен автомобил, сигурно да не изтърве надника! ПРОСТЕНО МУ Е!
      • Ку
        Курти
        2 0
        11:06, 31 авг 2018
        Точно тези инструктори са проблем ,щото пълнят главата на курсантите с глупости '''пък на ЗДП кво да му четем те все го променят"" (: (: . Карат 5-6 реални часа и айде на изпит ,нали са си платили ,какво да ги бавим .И после КАТ като напише акт ама защо тъй , сигурно и те не разбират повече от инструкторите. Ако един акт не е годен то той пада в съда при обжалване ,ако го потвърди съда значи за бой е инструктора .
    • 7
      Ан
      антимишок
      7 -5
      18:26, 30 авг 2018
      служителите на кат заявили и блеещото бълхарско стадо ги цитира,все едно цитират Библията!!!!а да не забравяме че става дума за полуграмотни,незапознати със закона "служители" ,чиито актове се отменят поголовно от съда!!!
    • 8
      То
      Тодоров
      8 -2
      19:18, 30 авг 2018
      Пишещите - да виждате непрекъснатата линия!?
      • 00
        001
        2 -3
        22:59, 30 авг 2018
        Тодоров ти да не си бавен???
    • 9
      Gh
      Ghost Navigator
      5 -2
      20:51, 30 авг 2018
      А дъртия можеше да се престрои не в последния момент, а малко по-рано. Пък и те не обичат да поглеждат в страничните огледала.
    • 10
      Ке
      Кенанския Майумн
      4 -1
      23:04, 30 авг 2018
      "Тая работа намирисва" каза Гробарския Министър Радев
      ... "Докарайте Главния Прокурор да разследва полицаите"
    • 11
      Ка
      Караман
      2 -6
      09:55, 31 авг 2018
      Чобанина е прав - при подаден ляв мигач, движещият... Виж коментара
      • Ку
        Курти
        8 0
        10:41, 31 авг 2018
        Мигача е пътепоказател ,който само информира каква ще е последващата маневра ,но само толкова ,мигача не дава предимство.Първо пускаш мигача, после поглеждаш в огледалото , после поглеждаш и леко встрани ,за да се убедиш че няма кола в мъртвата за видимост от огледалото зона( т.е. ако някой е успоредно на теб или неговата предна гума е на нивото на твоята задна гума или малко по напред то няма как да ти види мигача не всички коли имат мигач на предния калник отстрани) и чак тогава предприемаш маневрата ,като си се убедил че няма да предизвикаш ПТП. А не както масово неграмотните с купени книжки тръгват да завиват и после се сещат за мигача а за огледалото няма време щото трябвало да си гледат пътя отпред. Не може да сменяш лентата за движение и да очакваш всички да спрат и да те чакат само защото си пуснал мигач. Първо се убеждаваш че в лентата е безопасно и тогава преминаваш в нея . Предимството е на този който се движи направо а не на този който сменя лентата за движение , защото едно платно може да има и четири ленти в една посока и ако решиш от крайна дясна да минеш в крайна лявата ако разчиташ че като си пуснеш мигача и някой трябва да ти даде предимство знай че ще стане беля. То хубаво има ЗДП и листовки но трябва и някой да може да чете. Пък отделно че обратен завой от дясна лента е абсурдно но тва е друга тема.
      • Ас
        Асковски бек
        7 0
        10:44, 31 авг 2018
        Прав си - ако ти се движиш в лявата лента, си правиш левият завой.
        Тука обаче ситуацията е малко по-различна:
        1)Получовекут с голфа, се движи в ДЯСНА лента.
        2)Получовекът с голфа в последният момент решава да прави обратен завой НА ЛЯВО.
        3)Дори да се е сетил да пусне мигач (което почти съм сигурен че НЕ Е направил), няма как движещият се в ЛЯВА лента пасат да намали рязко, за да го пусне.
        4)До кога ще сме толерантни с орките?
        Храним ги , лекуваме ги безплатно ,живеят като тумор на гърба на българите, а сега им позволяват и коли да карат! КАТ да си свършат работата- да вземат купената книжка на циганина.
    Последни новини