От х:

Днес в x:

Читател: Узунджово тъне в боклуци, парковете са тревясали

Изображение 1 от 2

    От недобре поддържани паркове и преливащи контейнери за боклук се жалваха жители на хасковското село Узунджово. Възмутен мъж, представил се като Александър, изпрати и снимки. На една от тях се вижда препълнен контейнер, край който има разпилени отпадъци. „Почистват се един път в седмицата, но след няколко дни те са препълнени и се питам къде трябва да изхвърлям отпадъците“, недоумява узунджовецът.

    На другия фотос се вижда тревясал парк. „Докога ще продължава това, селото беше кипро и чисто, а сега тъне в боклук и мръсотия?“, пита и друг жител на селото – Димитър.

    Потърсен за коментар кметът на селото Диян Ванчев заяви, че изчаквали да спрат дъждовете и щели да започнат косенето на тревата в парковете. Иначе от дъждовете щели да избуят отново и нямало да има смисъл от косенето. Относно контейнерите за боклук призна, че се случвало да преливат.

    От община Хасково заявиха, че проблемът с отпадъците в селото идвал, тъй като част от контейнерите за зелените отпадъци били вдигнати. Кметът на селото пожелал да си приберат съдовете, тъй като местните ги палили и чупили. Заради това голяма част от живеещите в селото изхвърляли биологичните отпадъци при битовите, които се запълвали бързо. От общината уточниха, че няма как да се увеличи броят на съдовете за смет, тъй като за почистването е подписан договор за определени параметри с фирма след обявена обществена поръчка. В тази връзка кметът на селото трябва да вземе мерки за разделното събиране на отпадъци.

    Относно поддръжката на парковете по селата от община Хасково заявиха, че ангажимента отново е на местните управници, на които са им осигурени работници. И дадоха за пример село Орлово, където в парка имало дори изградено капково напояване, а там работниците били близо два-пъти по-малко.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Го
      Гошко Узунджовски
      13 -6
      15:38, 1 авг 2018
      в узунджово всички са мундари начело с мустакатия узунджовец който управлява 16 години
    • 2
      Ко
      комета
      4 -3
      16:54, 1 авг 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 3
      Фф
      Ффффф
      3 -5
      21:52, 1 авг 2018
      Злобата човешка е безкрайна , не виждам узунджово с какво е богопомазан и кое е мундарското.просто някои хора злобата ще ги изяде.
    • 4
      Уз
      узунджовец
      17 -2
      23:12, 1 авг 2018
      Когато кмет бе Митко Караджата такива проблеми нямаше той лично даваше пример и работеше за селото като се продавате за пари и избрахте най големия разбойник за кмет си заслужавате съдбата
    • 5
      Ян
      Янков
      11 -1
      09:58, 2 авг 2018
      А когато ядохте кюфтетата на лоената топка Деян, що не ревахте бе?
      Имахте прекрасен кмет - деен, комуникативен, и най-важното - човек от Узунджово. Работил съм служебно с него - изключителен човек.
      Познаваше всички, знаеше проблемите на всички - не делеше хората на наши и ваши.
      Направи толкова много за родното си село. Но, не го оценихте.
      Със свещ ще го търсите Митко Караджата!!!
    • 6
      Jo
      John
      1 0
      11:51, 2 авг 2018
      ама, вие дадохте ли му кафеви контейнери, че той да бил вземел мерки за разделно събиране...
    Последни новини