От х:

Днес в x:

Лещански прогнозира: ГЕРБ ще спечели изборите

Много шум се вдигна покрай фалшивата прогноза, която беше направил астрологът Лещански. Районната прокуратура на Хасково даже му се закани. Хиляди жители на града посрещнаха големия християнски празник на палатки, в очакване на разрушителното бедствие. Други бодърстваха до зори с приятели. Прокуратурата обаче образува наказателно производство срещу звездоброеца. Тя се е сезирала след сигнал на областния управител Райна Йовчева. Според нея създадената от астролога паника е сравнима с терористичен акт и това давало основание да заведе дело срещу него. Лещански е обвинен по член 326 от Наказателния кодекс. В това задушевно интервю обвиненият във всички земни грехове повдига леко завесата около личният си живот и това, което предстои да се случи.

- Г-н Лещански, как се чувствате, дни след като прогнозата ви за разрушителен трус в Хасково не се случи?

- Чувствам се като пред колапс. Не мога да работя. Мисля, че атаката срещу мен идва от по-високо ниво. Може би е свързана с прогнозите ми, че ще спечели ГЕРБ. Знам ли. Но трябва да се знае, че аз съм един беден и беззащитен човек. Толкова съм беден, че дори не мога да си платя глобата по член 326. Тя е в размер от 500 до 5 000 лева. Пък аз нямам 5000 лева. И как ще ги събирам тези пари - не ми е ясно. Нямам и връзки. Не виждам кой ще застане зад гърба ми.

- Е, нали Бойко Борисов започва деня си с вашия хороскоп?

- Нищо, че се познавам с Бойко Борисов и с други като него. Няма кой да ме подкрепи, а това се знае и от службите. Удобна мишена съм. МВР може да ме манипулира, да ме обяви за терорист и така ще се види, че работи.

- Защо се размина големият трус, какво е вашето обяснение?

- Ами мога да сгреша, не съм застрахован от грешки. Вероятно съм объркал планетите.

- Възможно ли е звездите да са ви подвели?

- Не, материята е сложна за разгадаване. Това е. Трагично е, че при мен нещата се развиват злокобно. Очаквам да бъда съден в дълъг процес. Вероятно ще се измислят още неща. Хората предпочитат да ме съдят за пари, вместо да ме обесят. Закани ми се един бизнесмен, който каза, че заедно с приятелите му ще ме сложат в ред.

- Небесните сили какво ви казват за случилото се?

- В момента не се занимавам с небесните сили, нямам контакт с тях. Лошо ми е. Аз съм инвалид първа степен. Ако не пукна, преди да ме заведат в съдебната зала, значи ще свърша в съда или след като ми прочетат присъдата. Но какво да се прави. Искам да ви издам една тайна...

- Споделете?

- В този живот съм се уповавал единствено на Бог. Аз съм безкрайно религиозен от 8-9 годишен. Никой не ме е учил да бъда религиозен. Не разчитам на никой друг освен на моя закрилник Бог. Той е доказал, че ме пази. Казах ви, че съм инвалид първа група... На 11-годишна възраст ми направиха операция за тумор на малкия мозък. Вероятно съм единственият жив в Европа след такава операция, достигнал 60-годишна възраст. След операцията ми направиха две серии радиоактивни облъчвания, които горят не само тумора, а всичко. Преди време минах на скенер и се установи, че туморът е чудесно капсулиран. А това е истинско чудо. Разбирате ли, чакаха ме да си отида още на 11 години. А пък аз оживях...

- Значи вашият покровител е Бог, ако правилно съм ви разбрала?

- Да, неговото име е Йахве. Благодарен съм му изключително много.

- По линия на преражданията вероятно сте се интересували какъв сте били в предишен живот?

- Убит съм, мъчен, изтезаван, пален. Обвинили са ме в черно магьосничество, разрушил съм купола на християнски храм. И после са ме мъчили в този храм. Станало е преди неколкостотин години. Но знайте, че хората се прераждат само 20 пъти и се делят на 4 категории. И помнете, че най-висшестоящите духове се прераждат 20 пъти, 12 пъти слизат на земята по-низшите, 7 тези, които са под тях, и един път съвсем обикновените. Явномоето идване на земята този път е жертвено.

- Съпругата ви подкрепя ли ви?

- Тя постоянно е до мен, подкрепя ме. Тя е добра, общински служител е. Заедно сме от шест години.

- Имате ли деца?

- Не, аз съм ялов.

- Питам ви сериозно?

- Сериозно ви говоря. Ялов съм. След радиоактивното облъчване всичко живо в мен бе унищожено. Не мога да имам деца. Не съм като нормалните хора. Като се движа по улицата, залитам. Като бях млад, хората си мислеха, че съм постоянно пиян. Не е така. Просто центърът ми на равновесие е нарушен след операцията.

- Да, и аз съм чувала, че си пийвате...

- Пия по една ракийка вечер заедно със салатка преди ядене. Не съм алкохолик.

- Страхувате ли се да излезете на улицата след множеството закани на хасковлии?

- Не се притеснявам, че ще ме гледат зле, че някой може да ме удари. В интерес на истината не обичам да излизам от вкъщи. От Нова година насам съм излизал само 3 пъти, имам си работа и си я върша. Съпругата ми пазарува. Тя ми купува и цигари, защото пуша като комин от 12-годишен. Майка и татко ми разрешиха, щото мислеха, че ще умра скоро. Но ето по воля Божия съм жив... И сега се учудвам на държавното безсилие и процеса срещу мен.

- Страхувате ли се, че има вероятност да ви стигне съдбата от предишния ви живот?

- Може, хората в Хасковско са прочути със злините си. Очаквам местните магьосници да ми скроят магия и така да ме елиминират от разстояние. Не съм вземал никакви мерки против магии. Оставям се. в ръцете на Господ.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини