От х:

Днес в x:

Алена: Твърденията на Лещански са лъжа

Астрологията няма емпиричния опит да прогнозира земетресения

Светлана Тилкова - Алена

Извинявам се от мое име и от името на всички компетентни и знаещи астролози за страха, паниката и притесненията, които е всял в душите на хиляди хора т.нар. астролог Лещански.

Гарантирам с името си на водещия астролог на България, че науката астрология няма нито изчислителните формули, нито емпиричния опит, за да прогнозира ден за земетресение, следствие на някакви звездни аспекти. Такива звездни аспекти не съществуват, не са открити и от научната мисъл на ХХ век, когато са правени задълбочени изследвания в тази област.

Поради тази причина смятам твърденията на Лещански за лъжа,

която вреди на науката астрология като цяло, която създава психоза сред хората, следствие на манипулирана мисъл-форма, която може да навреди. Всички знаем, че когато много хора едновременно мислят за едно и също нещо, то може да се случи, заради енергията на мисълта, която излъчват, но това не е астрология, а провокация.

Такъв тип провокации могат да се случат и когато някой човек знае предварително, че нещо ще бъде направено и си позволява да прогнозира на база своята предварителна информация. А всички знаем, че в ХХІ век едно земетресение може да бъде изкуствено провокирано.

Искрено съжалявам, че заради абсолютната безконтролност и липсата на елементарна цензура и автоцензура в медиите могат да се разпространяват подобни лъжи. В държавите, към които се стремим да се причислим, на този човек вече щеше да бъде потърсена отговорност от закона, защото той вреди с безпочвените си твърдения си на цялата държава.

От тази позиция смятам, че подобен тип изявления, предвещаващи катаклизми, трябва да бъдат категорично забранени и инкриминирани, а в случая било прокураторута, било друг орган да потърси отговорност от този човек, който не е част от сдруженията на компетентните астролози.

Съжалявам, че хората имат прекалено къса памет, защото ако си бяха спомнили, че този човек с абсолютна категоричност вещаеше смутове и размирици в края на 2007 година, водещи до падането на правителството и предсрочни избори през януари, на които печели ГЕРБ, сега нямаше да обръщат внимание на поредните абсурдни твърдения.

Каквото и да показват звездите за България, то не е свързано със земетресения, още повече даже фиксирани по часове. По часове могат да се фиксират взривове предизвикващи земетресение, но не и земетресения предизвикани от естествената дейност на планетата земя.

От информацията, която ми изпратиха, писана и телевизионна, изявленията на въпросният прорицател, не бих го нарекла астролог, силно си противоречат. Това е още един признак, че този човек иска да създаде събитие, посредством страха и паниката на хората, а не защото това е възможно да бъде изчислено и ни очаква като един вид наказание от майката Земя.

С надеждата, че малко съм ви успокоила и че силата на положителната мисъл-форма ще предотврати влиянието на негативната, ви напомням -

Великден е! Нека празнуваме и творим доброта!



Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини