От х:

Днес в x:

80 деца в игрите на Спешъл Олимпикс по народна топка и футбол в Хасково

    Около 80 деца се включиха в игрите на Спешъл Олимпикс България по народна топка и футбол в Хасково. Състезанията от регионалните игри започнаха тази сутрин на тенис кортовете в Кенана. Те бяха открити от кмета Добри Беливанов. Той заяви, че това е една прекрасна инициатива и беше категоричен, ще я подкрепят и в бъдеще. Градоначалникът допълни, че е по-важно желанието на децата да спортуват, не толкова победата.

    Участниците бяха разпределени в 7 смесени отбора по футбол и 5 по народна топка като в тях са деца със специални образователни потребности и партньори. Те са от училища и специализирани центрове от Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград и Кърджали, обясни спортният администратор на Спешъл Олимпикс България Емил Иванов. Той поясни, че се готви и съставът на българската делегация, която ще участва в Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби догодина.

    Междувременно стана ясно обаче, че Хасково няма да има участник в Световните летни игри, тъй като не е намерен подходящ състезател от областта, обясни регионалният координатор на Спешъл Олимпикс България Димитрия Халилямова, която е и национален треньор по лека атлетика. Съставът на отбора вероятно ще бъде запълнен с две момичета от Бургас, каза Халилямова. В Световните игри през 2019 г. са включени още няколко спорта – плуване, тенис, боче, бадминтон и конна езда.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини