От х:

Днес в x:

Окръжна прокуратура: Тролеите контролират Синята зона в Хасково незаконно

Служителите на „Тролейбусен транспорт“ контролират заплащането на престоя на паркингите (Синята зона) в Хасково, незаконнo. Такова е становището на Окръжна прокуратура, която предава тези текстове от Наредбата на Общинския съвет на съд с искане за отмяната им.

Проверката е извършена по реда на надзора за законност и изпратено становище от Върховна административна прокуратура. Атакуваните текстове засягат не само проверките на паркингите, но и таксата, която се заплаща за престой над 8 часа (лев на час) на наказателния паркинг за репатриран автомобил.

Според закона тези дейности е следвало да се възложат по реда на Закона за обществените поръчки и Закона за концесиите, а не с Наредба на общинския съвет.

Атакувани са още и разпоредби от Наредбата, които засягат забраната за престой на пътни превозни средства (в зелени площи, пред гараж или изход от паркинг, пред съдове за смет и др.). Според прокуратурата те са в противоречие с текстове от Закона за движение по пътищата, в който са изброени местата, където престоят и паркирането на пътни превозни средства са забранени. В случая не е било спазено разграничението на местата, където паркирането е забранено, а престоят не.

С протеста се иска отмяна на незаконосъобразните текстове от Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движението на територията на Община Хасково на Общински съвет-Хасково.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ал
    Ала бала
    29 -3
    11:51, 18 апр 2018
    Че то имали нещо законно в тая община
  • 2
    Ba
    bala ala
    18 -2
    12:35, 18 апр 2018
    а някой да каже все пак че тия л..на са от предишния общински съвет, дали не са и от по предишния. Тия сини зони кога ги правиха 2009 или 2010 година.... не помня питайте там общински ясъвет.- аман бе как си ги избираме все толкова"кадърни"- " съветници"
    Безобразници
    Председателката им само знае да взема над 2 бона пък съветниците слушат и цъкат копчетатах за два часа месечно и прибират по 1300 кинтара / Два часа работа месечно са равни на 1300 лева/
  • 3
    Аз
    Аз
    12 -1
    13:38, 18 апр 2018
    Каквито гражданите,ако може да се каже Граждани,такива и съветници те!
  • 4
    Чи
    читател
    19 -3
    14:03, 18 апр 2018
    Моля те,кмете и всички около теб,подайте оставка и ни освободете от бездействието и некомпетентността си,до кога ще търпим това,стига агония,градът рухва.
  • 5
    Л-
    л-т николов от с Г извор
    5 0
    18:26, 18 апр 2018
    Не мога да разбера тия евроатлантически закони и наредби ---тъкмо се вкара нещо в ред и някой хубостник измисли нещо и го промени Ако се премахне синята зона ПИЧЛИГАРИТЕ с коли веднага ща заемат местата и по цял ден ще киснат по центъра на едно кафе и лимонада Те и сега са така но поне плащат В тоя град няма човек с ТВЪРДА РЪКА който знае как се УПРАВЛЯВА и да управлява

Още новини

Последни новини