От х:

Днес в x:

Ремонтираха паметната плоча на Нестор Марков

Изображение 1 от 2

    Паметната плоча на Нестор Марков, поставена на фасадата на Областна администрация Хасково, бе ремонтирана. Падналите букви от името на изявения възрожденец и обществен деец бяха монтирани снощи, съобщиха от администрацията. За липсващите букви от името Haskovo.net писа преди дни.

    Цялостната реставрация на паметния знак ще бъде направена след няколко месеца, когато ще започне и санирането на сградата, допълват от държавната администрация. Тогава плочата ще бъде демонтирана от стената и ще бъде предадена за реставрация на експертите от Регионалния исторически музей в Хасково. За това се договориха областният управител на Хасково Станислав Дечев и директорът на РИМ Хасково Пенко Добрев. Идеята е да се съхрани паметната плоча и да се върне първоначалният й вид. Така за пореден път ще се засвидетелства признателността на хасковската общественост към делото на изтъкнатия български учител, следосвобожденски управник и почетен гражданин на Хасково Нестор Марков.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Nd
      ndndn
      5 0
      13:47, 13 апр 2018
      Бря млогу работа свърши тоя с прягор обратното на умното...хеле измислиха с ккаво пак да го вкарат в новините. А оти не разпрай как му падна оградата на границата..уж два реда уж бодлива тел...пък тя един ред оградки на крачета....Що го замахте то яслучай а? Никъде не видяхме тоя областен да се оправдае, да каже че ще си я ремонтират...или там каквото си реши да каже.или му беше в почивка ПР-ката и нямаше кой да му напише думичките
    • 2
      Оп
      опаля
      5 0
      17:02, 13 апр 2018
      тя прката им от търсене на кусури по други администрации, не й остава време и не си виждат своите.
    Последни новини