От х:

Днес в x:

Юношите от ПМГ Хасково шампиони в областния финал по баскетбол

    Юношите от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Хасково са шампиони в областния финал на ученическите игри по баскетбол. Днес гимназистите от 8-10 клас, които са общински шампиони, надделяха убедително над общинските шампиони на Димитровград от ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ с резултат 51:18 точки. След победата си в спортна зала „Дружба“ учениците от хасковското училище ще участват в зоналния финал по баскетбол, който ще се играе на 12 април в Кърджали. Победителят от този етап отива на държавен финал.

    В зоналния етап ще играят и девойките от ПМГ Хасково от 8-10 клас, които трябваше да играят на областен етап, но заради липса на противников тим, среща не се проведе.

    Това не е първото силно участие за ПМГ Хасково в ученическите игри по баскетбол. Миналата година ученици от 11-12 клас спечелиха бронзови медали на държавните финали в Бургас, припомни единият от учителите им по физическо възпитание и спорт Иво Конгалов.

    Утре в зала „Дружба“ в Хасково ще се проведат още три финални областни финала на ученически игри по баскетбол. В двубоите ще участват момичета и момчета от 5-7 клас, както и юноши от 11-12 клас. Девойките от Езиковата гимназия в Хасково от 11-12 клас продължават директно на зоналния финал, тъй като на областния също нямат съперник.

    Една от причините да няма противникови отбори е изменението на централно ниво в правилника на ученическите игри, според който един ученик може да участва само в един спорт, обясни организаторът на игрите на местно ниво Тихомир Трандев.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини