От х:

Днес в x:

Четири медала за боркините на Хасково и Симеоновград от Държавното

Четири медала спечелиха състезателките от хасковския клуб по борба „Ангел войвода“ и симеоновградския клуб „Вълко Костов“ от Държавното лично първенство за момичета, кадетки и девойки в Горна Оряховица.

Отличията за хасковските боркини са три. Единственият златен медал спечели Меган Димчева в категория 36 кг в групата на момичетата. Сребърен медал завоюва Весела Бръмчева в категория 55 кг при девойките. Трето място заслужи Симона Андреева в категория 57 кг в групата на девойките.

Сребърен медал спечели и възпитаничката на симеоновградския клуб „Вълко Костов“ - Таня Димитрова в категория 33 кг в групата на момичетата.

На почетната стълбичка не успяха да се изкачат четири състезателки на хасковския клуб. В категория 50 кг във възрастовата група на девойките на пето място е Димитринка Сергеева, а съотборничката й Петя Делчева остана на девето място. Ваня Илиева също е девета в категория 53 кг в групата на кадетките, а Силвия Митева остана на осма позиция в категория 53 кг в същата възрастова група.

Състезанието се проведе по новите правила на Българската федерация по борба, според които кантарът за участничките беше в деня на състезанието, непосредствено преди схватките, а не както досега – предходния ден.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини