От х:

Днес в x:

Млади етнографи от Младежки център посрещат 1 април в Кипър

Четирима младежи от Школата по етнография при Младежки център-Хасково посрещнаха националния празник на Кипър 1 април във високопланинския курорт Агрос. Събитието съвпадна с последния ден от 9-дневния обмен, на който младежите бяха поканени.

Обменът се осъществи в периода 24 март-1 април. В него участваха още ученици от 11 страни-Франция, Италия, Гърция, Литва Естония, Румъния, Унгария, Португалия, Словения и Кипър. Възпитаниците на Нели Арнаудова разработват темата: Как младите хора могат да разбият стереотипите. С останалите участници в дискусията стигнаха до единодушното решение - комуникация, приятелство и възпитание в толерантност.





Младите хора навсякъде са еднакви, имат подобни проблеми, които ще бъдат преодолени само ако се общува без предразсъдъци.

Работата на 50 младежи от 12 европейски страни минават на много високо ниво и са особено ползотворни.





Ралица, Жулиен, Мария и Тихомир достойно представиха Младежки център, Хасково и България пред гръцките домакини. Ръководителят на проекта Василис Кристофи поздрави младежите за свежите идеи, изключителната дисциплинираност и атрактивнист, както и че подемат инициативата първи.

На вечерта на България хасковската група бе подготвила 12 минутна презентация за страната, която направи страхотно впечатление, допълни тя. Не по-малък интерес предизвикали и ястия от българската кухня. Изпълнението на Дайчово хоро на бузуки от възпитаника на школата Тихомир предизвикал аплодисментите на останалите гости, разказват от школата.





Посещението на столицата Никозия и честването на националния празник на Кипър поставиха добро начало на полезен обмен на хасковските младежи в Кипър.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини